Кандидатът за кмет на Варна инж. Коста Стоянов: Децата и младежите са основен приоритет на „Възраждане“

Кандидатът за кмет на Варна инж. Коста Стоянов: Децата и младежите са основен приоритет на „Възраждане“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“По предложение на „Възраждане“ от общинския бюджет ще бъдат заделени средства за закупуване на устройства, които значително ще подобрят качеството на обучението на деца с дислексия, дискалкулия и смесени разстройства на способността за учене. Първоначално ще бъдат пилотно въведени 15 устройства четци за електронно декодиране и прочитане на текстове на български и английски език.“, припомни кандидатът за кмет инж. Коста Стоянов.

Децата и младежите са основен приоритет на „Възраждане“. Това заяви кандидатът за кмет на Варна инж. Коста Стоянов. Той посочи, че проблемите в сектор образование са много и трябва да бъдат разрешени в най-бърз порядък.

„От „Възраждане“ имаме изготвена цялостна стратегия в областта на образованието като аз ще маркирам някои от основните ни цели, които са заложени в програмата ни за община Варна. 

На първо място, най-важното е децата да се обучават в спокойна среда. Това означава – широки пространства, нови и модерни сгради. Категорично отстояваме мнението, че всяко училище трябва да бъде в собствена сграда и децата да имат пространство и кабинети, в които да се обучават. 

 Успоредно с това за нас е важно да се обърне внимание на специфичните нужди на всяко едно дете. Именно „Възраждане“ пое първата стъпка в тази насока. 

По предложение на „Възраждане“ от общинския бюджет ще бъдат заделени средства за закупуване на устройства, които значително ще подобрят качеството на обучението на деца с дислексия, дискалкулия и смесени разстройства на способността за учене. Първоначално ще бъдат пилотно въведени 15 устройства четци за електронно декодиране и прочитане на текстове на български и английски език“, припомни кандидатът за кмет инж. Коста Стоянов.

От „Възраждане“ предлагат също така всички ученици да пътуват безплатно в градския транспорт, което ще облекчи финансово семействата. 

Приоритет за инж. Коста Стоянов е и достъпната среда.

„Много от училищата във Варна не са достъпни за ученици с физически увреждания. Липсват рампи, подемни устройства и на практика  децата не могат да влязат без чужда помощ. Липсва интеграция на социалните дейности с образованието. Липсват специалисти в училищата като например: логопеди, ресурсни учители, психолози“, каза още  инж.Стоянов.

Детското здравеопазване във Варна също е залегнало в образователната програма на кандидатът за кмет от „Възраждане“. Той подчерта, че проблемите в тази сфера  са липса на достатъчно специалисти с детски профил и такива с две специалности, едната от които да е педиатрия или неонатология. 

„Значително се е покачила бройката на децата, употребяващи алкохол и наркотици, увеличават се и тютюнопушещите,  включително електронни цигари и подобни продукти. Тук е ролята на местната власт да засили превенцията и кампаниите сред учениците.“, категоричен бе инж. Стоянов. 

Възраждане е с номер 42 в бюлетината 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи