Канадската полиция използва груба сила срещу протестиращите в Отава

Канадската полиция използва груба сила срещу протестиращите в Отава

 

Канадската полиция използва лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши десетки арести, докато разчистваше улицата пред парламента в Отава, където демонстранти лагеруваха повече от три седмици, за да протестират срещу ограниченията във връзка с пандемията, съобщи Ройтерс.

 

За два дни са извършени общо 170 ареста, съобщи временният началник на полицията в Отава Стив Бел. До следобед полицията разпръсна основната част от блокадата пред парламента и кабинета на министър-председателя.

След настъпването на нощта полицията изпрати съобщение в Туитър до демонстрантите, в което се казваше: "Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните незаконни действия" или рискувате да бъдете арестувани.

Сега градските власти почистват и изтеглят останалите автомобили, каза Бел на пресконференция. Но други райони в града все още не са разчистени и има риск демонстрантите да променят местоположението си, каза той.

С помощта на високоговорители полицията предупреди множеството да се разпръсне и заплаши с арести в противен случай. 

Организаторите на така наречения "Конвой на свободата" заявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят заради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и много камиони наистина напуснаха вчера центъра на града. Петдесет и три превозни средства са били изтеглени, съобщиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на автомобили, за да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от арестуваните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и автомобилите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, съобщи полицията. 

 

 

Коментари

  • rusnak

    20 Фев 2022 9:40ч.

    Дерьмокрация сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    20 Фев 2022 9:42ч.

    Демокрация в действие. Крайно време е хората да проумеят, че държавите НЕ РАБОТЯТ в техен интерес, а полицията НЕ ЗАЩИТАВА правата и свободите им. Иначе тридю - достоен възпитаник на швапс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до ковид-идиотите

    20 Фев 2022 9:52ч.

    Всичко това се прави за да ви предпазят здравето , за да се спасят човешки животи от ВИРУСА ! Ало, ковидарите, да не си помислите нещо друго ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    20 Фев 2022 10:18ч.

    Да, точно така - демокрация в действие. Защото трябва да се отчитат и защитават интересите и на онези граждани, които искат да водят нормален живот и които подкреп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    20 Фев 2022 10:23ч.

    Е тия парични сметки, дето ги замразиха цифроваците от банките, те не са ли неприкосновена собственост на банките? Какво друго е това, освен фашизъм и ново робовладелство - чрез банките да лишиш хората от средства и да им отнемеш базови права, включително и право на протест?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    20 Фев 2022 10:56ч.

    Бил Гейтс вчера сподели, че много съжалява щот хората не са получили имунитет от ваксината, а от варианта Омикрон и че нищо няма да приключи, докато всички държави не станат като Австралия през следващото десетилетие... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това иде да покаже

    20 Фев 2022 12:05ч.

    че с протести не става. Елитът трябва сам да започне да измира масово от ваксините, за да се прекрати тази измама. Масово измиране на милиони ваксинирани (което е неизбежно в близките години) също би помогнало донякъде за прекратяване на настоящото безумие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Фев 2022 12:35ч.

    Не мисля. Масово измиране заради ваксините ще бъде приписано на нов щам, разпространяван от неваксинирани. Това ще даде основание за по-нататъшен натиск за ваксинация и репресии над неваксинираните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това иде да покаже

    20 Фев 2022 14:38ч.

    Така е. Самият елит трябва да получи доза от собственото си лекарство. Не измрат ли масово разни билгейтовци, шороши, папи, клинтъни и елизабетивтори, никаква промяна не може да се очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи