Канада изпрати първия танк "Леопард 2" на Украйна

Канада изпрати първия танк "Леопард 2" на Украйна

Канада обяви в края на януари решението си да достави на Украйна четири танка "Леопард 2" германско производство.

Канада изпрати първия танк "Леопард 2" за Украйна, предаде Франс прес, като се позова на канадския министър на отбраната Анита Ананд.

Военно-транспортен самолет на канадската армия излетя, натоварен с танка, от летището в Халифакс снощи.

"Канада е солидарна с Украйна и ние ще продължаваме да предоставяме на украинските сили оборудването, от което те имат нужда, за да победят", заяви министърката в Туитър.

"Бойните танкове са на път, за да помогнат на Украйна. Първият канадски "Леопард 2" отпътува. Подкрепата на Канада за Украйна е непоклатима", подчерта още министърката  и придружи туита си с видео, показващо натоварването на танка и отпътуването на военно-транспортия самолет.

Канада обяви в края на януари решението си да достави на Украйна четири танка "Леопард 2" германско производство, ден след като няколко западни страни направиха същото.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • thenewone

    05 Фев 2023 10:12ч.

    "първия танк "Леопард 2"" Барабар с лейт. Грубер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците не искат нищо чуждо...

    05 Фев 2023 10:30ч.

    (за разлика от западняците.) Като им върнат танка, натоварен на един Сармат, да не се чудят от къде им е дошло. Но няма да се стигне дотам, защото и 100 танка да изпратят, нищо няма да се промени на огромния фронт, далеч от Америка. Единствения резултат ще е повече убити славяни (т.е. от "нисшата раса"). Наполеон и Хитлер са живи. По-точно - чувството за реваншизъм остава много силно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Канада изпрати първия танк "Леопард 2" на Украйна

    05 Фев 2023 10:47ч.

    Бе, то два балона побъркаха северно американската ПВО, теседнали танк да изпращат. Да си го бяха оставили при тях, за да ги пази от балоните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи