Кампания за набиране на средства за довършване на църквата "Св. Пимен Зографски" в район "Изгрев", София

Кампания за набиране на средства за довършване на църквата "Св. Пимен Зографски" в район "Изгрев", София

 

В навечерието на най-светлите християнски празници, се обръщаме към вас с апел да подпомогнете завършването на храма "Св. Пимен Зографски" в район "Изгрев", София. Православните ни храмове са строени основно с дарения както и с доброволен труд, и нека помогнем доколкото можем!

 

 

Район "Изгрев" е единственият в София, където няма действащ православен храм, а жителите му чакат вече 30 години да бъде построен. Налага се вярващите хора от този район да посещават храмове на други места Липсва възможност да се създаде общност от единомишленици, липсва енория и така се губят естествените връзки в обществото, няма място за духовна просвета.

 

 

През 2015-а година е създадена инициативна група, която установява връзка със Св. Митрополия и излъчва църковно настоятелство от 7 човека. Назначението му е лично от Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и партиарх Български. Настоятелството успява да придобие като дарение парцел за строеж на храма.

 

Самият строеж започва на 28.09.2020г. Оставащите основни работи по храма са цялостно измазване, поставяне на облицовки, полагане на подове, изографисване, да бъде доставен и монтиран иконостатът. 

 

С цел завършване на строежа, църковното настоятелство е органицзирало и кампания за набиране на средства чрез DMS, но набраните средства все още не са достатъчни за завършването на храма. 

 

Призоваваме всички християни да се включат в дарителската кампания. Дарения могат да бъдат направени по посочената банкова сметка:

 

 

С Уважение, 

Протойерей Антоний Милушев

Председател на църковното настоятелство

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи