Камарата на представителите одобри споразумение за отлагане на лимита на дълга

Камарата на представителите одобри споразумение за отлагане на лимита на дълга

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри с огромно мнозинство споразумение за отлагане на лимита на дълга, което намалява риска от дефолт, предаде Ройтерс. Текстът трябва да бъде приет и от Сената и след това да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Камарата на представителите одобри законопроекта, който е резултат от продължилите седмици преговори между Байдън и председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, с 314 гласа "за" и 117 "против".

Законопроектът предвижда ограничаване на някои разходи, които не включват тези за отбрана, и отлагане на плащането на дълга за две години. По този начин федералният дефицит ще бъде намален с около 1,5 трилиона долара през следващото десетилетие, сочат данните на бюджетна служба на Конгреса.

 "Това споразумение е добра новина за американския народ и американската икономика", заяви Байдън след гласуването. "Призовавам Сената да го приеме възможно най-бързо, за да мога да го подпиша като закон", допълни американският президент.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Митето

    01 Юни 2023 13:50ч.

    А за държателите на дълга?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи