Камарата на представителите на САЩ прие забрана за транссексуални да участват в женски отбори

Камарата на представителите на САЩ прие забрана за транссексуални да участват в женски отбори

Камарата на представителите на американския Конгрес, която се намира под контрола на Републиканската партия, одобри днес законодателство, с което се забранява на училищата и колежите, финансирани от правителството, да допускат транссексуални атлети в женски спортни отбори, предаде Асошиейтед прес.

Законовата мярка получи подкрепата на 219 конгресмени, 203 гласуваха "против". Очаква се тя да не успее да получи достатъчна подкрепа в Сената, който е под контрола на Демократическата партия, и президентът Джо Байдън да ѝ наложи вето.

Поддръжниците на мярката твърдят, че законодателството, което ще създаде за нарушителите риск от загуба на държавно финансиране, е необходимо, за да бъде гарантирана честната спортна игра. Те аргументираха позицията си с нуждата бъде оказана подкрепа на спортистките, които са в неизгодна позиция, тъй като по рождение опонентите им са с различен пол.

Противниците пък разкритикуваха закона, че накърнява правата на социална група, която и без това е уязвима, и разкритикуваха поддръжниците на мярката, като ги обвиниха в преследване на политическа изгода.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Леля Фанка

    21 Апр 2023 8:40ч.

    Да се дъвчат, да се карат и по-скоро да сд разпадат, да си отдъхне света малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е ли углавният демократурския грях "дискриминация"!

    21 Апр 2023 11:11ч.

    Тези недемократени режими правят разлика между мъже и жени. Това е сериозна заплаха за нашата демонкрацията - казаха го по ТелеВизора (от латински: "теле" и "гледа").

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи