Калоян Паргов: Катастрофата на "Черни връх" е дълга сянка от стар грях

Калоян Паргов: Катастрофата на "Черни връх" е дълга сянка от стар грях

Вината за трагедията е на цялото наше общество, което има прекалена търпимост и къса памет, категоричен е заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност от БСП в СОС

Жестоката катастрофа на бул. "Черни връх", отнела два млади живота, е дълга сянка от стар грях. Това каза заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС от БСП Калоян Паргов. Той направи коментара по време на изслушването на началника на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев в началото на днешната редовна сесия на Столичния общински съвет. Поводът беше тежката катастрофа на бул. "Черни връх", която отне живота на две млади жени на 22 и 26 години вечерта на 5-ти юли.

"Цитатът от Агата Кристи, че старите грехове имат дълги сенки е много подходящ в този случай, коментира Калоян Паргов. - Жестоката катастрофа, отнела живота на две млади жени, е точно тази сянка, която хвърлят греховете на редица институции през последните над 15 години. Спомням си думите на един главен секретар на МВР, който казваше: "ние ги хващаме, те ги пускат". По-късно, когато същият човек стана премиер, нищо не се промени и продължи да трупа грехове, които днес хвърлят дългите си сенки. Вината за това е на цялото ни общество, заради неговата прекалена търпимост и къса памет по отношение на произшествията. Защото всички се възмущаваме дълбоко, когато се случи трагедия, но само за ден-два. След това всичко пак си е по старому. До следващата трагедия".

Калоян Паргов добави, че правомощията на комисар Тенчо Тенев са ограничени по закон, а началото на промяната трябва да започне от Закона за движение по пътищата и налагането на значително по-сериозни санкции за нарушителите. "Разбира се, че и Столична община може да участва в предотвратяването на бъдещи такива трагедии, например с разполагане на повече технически средства по булевардите и улиците в София, съвместно с КАТ, коментира Калоян Паргов. - Тук няма никакво значение кой от коя част на политическото пространство е. Много е важно час по-скоро да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата и ние още сега можем да призовем официално Народното събрание да поеме тази задача, като основен приоритет".

Заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопазност в СОС добави, че зловещата катастрофа от 5-ти юли доказва още нещо много тревожно в българското общество. "Това е липсата на респект към законите в България, каза Калоян Паргов. - Закони има, има и представители на тези закони, но уважението към тях липсва. Липсва авторитът на институциите, които ги прилагат. И точно това буди най-сериозна тревога в обществото".


Източник: bspsf.bg

 

 

 

Коментари

 • Уилт

  07 Юли 2022 13:42ч.

  ""Това е липсата на респект към законите в България, ..." --- Няма респект, защото законите не важат за всички. И най-простата мутра знае, че тези, които трябва да прилагат законите, могат да бъдат купени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Антифа и BLM

  07 Юли 2022 15:09ч.

  законите важат ли? (не говоря за "законите" на CHAZ)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дългата сянка си има име

  07 Юли 2022 14:32ч.

  7мо РПУ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доста ограничено гледате

  07 Юли 2022 15:07ч.

  Като че останалите РПУ-та из София и България като цяло са се претрепали да арестуват разните криминални, полукриминални типове или разхайтени богаташки синчета и дъшери, които хвърчат с луксозни коли и мощни мотоциклети напук на закони и правилници. Така е в колониите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 7 РПУ

  07 Юли 2022 17:16ч.

  е пословично.. Инак е ясно, че рибата се вмирисва от главата, няма спор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи