Калоян Паргов иска вот на доверие от Градския съвет, БСП-София свиква конференция

Калоян Паргов иска вот на доверие от Градския съвет, БСП-София свиква конференция
Лидерът на БСП-София Калоян Паргов поиска официално доверие от Градския съвет на организацията. Решението си той обяви с пост във Фейсбук..

На заседание на Изпълнителното бюро на БСП-София тази вечер взехме решение да предложим на Градския съвет да свика заседание на Градската конференция на 19 март. То ще бъде с една-единствена точка. Официално ще поискам вот на доверие от делегатите на районните организации в София. Така е най-справедливо", написа Паргов късно вечерта в сряда.

Причина за решението му стана вчерашният трус между централата и столичната организация. От пресцентъра на "Позитано" 20 първоначално разпространиха съобщение, според което в Националния съвет е постъпила подписка от членове на БСП-София, които искат наказание за Калоян Паргов. Обвиненията са в няколко посоки, централна част от които е "скандалната сделка за осветлението в столицата".

От софийската организация на БСП отвърнаха с опровержение и категорично становище, че твърдението за връзка между лидера им и обществената поръчка за осветлението в София не отговаря на истината.

По-късно Калоян Паргов обясни, че под подписката срещу него стоят имената на 30 от 8-те хиляди членове на БСП-София, като сред тях са министърът на транспорта Христо Проданов и председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Последният загуби от Паргов гласуването за председател на столичната организация на БСП през лятото на 2020 г.

"За Изпълнителното бюро на БСП, за Общопартийната контролна комисия и за Националния съвет може да е нормално да взимат решения и да издават присъди "на тъмно" на базата на доноси, подписани от трийсетина души. За Изпълнителното бюро на БСП-София обаче е крайно несправедливо трийсетина души от 8000 да определят съдбата на най-голямата организация на партията в страната. Затова предлагам ние да направим нашия избор "на светло" - на 19 март", завършва поста си Калоян Паргов.

Коментари

Напиши коментар

Откажи