Калоян Паргов: БСП-София беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха

Калоян Паргов: БСП-София беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха

 

Обвиненията в еднолично управление са съшити с бели конци, действа се по драстичен башибозушки начин, заяви социалистът в интервю за предаването „Преди всички“ на БНР.

 

„Винаги съм бил редови член. Това наказание ме слага там, където винаги съм бил – в БСП. Политика може да се прави от всяка позиция", каза Калоян Паргов, досегашен лидер на градската организация на БСП в София и общински съветник. Паргов бе наказан с отнемане на правото да членува и да се кандидатира за органи на БСП за период от една година. Той увери, че политика ще прави и занапред, защото за това са необходими фантазия и позиция и не е определящ заеманият пост. 

„Най-демократичната партия започна да се превръща в сталинистка партия“, коментира Калоян Паргов. 

Конгресът, който мина, с всички очаквания и емоции, даде няколко насоки, най-важната от които – БСП и управлението, БСП и властта, отбеляза Паргов. По думите му, градската организация на партията може много да помогне за това.

Според социалиста доводите за обвиненията към него в еднолично управление са „съшити с бели конци“ и напомнят поговорката „крадецът вика – дръжте крадеца“. 

„Очевидно някой много го е страх от мен и градската организация", добави той.

От всяко управление до този момент БСП излиза по-слаба, заяви още Калоян Паргов.

„Очевидно, че градската организация трябва на някой, за да послужи за бъдещи цели – овладяване на партията. Това беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха", коментира още Калоян Паргов. Той смята, че с него са действали по „драстичен башибозушки начин“. 

Позицията не беше освободена за никого. Просто проблемът беше Калоян Паргов, подчерта той. На 22 март предстои конференция на градската организация на БСП.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл

 

 

 

 

Коментари

  • 123

    21 Фев 2022 11:42ч.

    Паргов отдавна е опозиця на Нинова и по време на изборите негови активисти открито поддържали Манолова.Велизар Енчев заяви това в интервю.Целта е със слабото представяне на БСП да се иска оставката н а Нинова.Паргов е от отбора на Станишев,Гергов,Кутев,Миков,Добрев,Дърева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, да!

    21 Фев 2022 11:42ч.

    Всичко, което се случва в БСП е без значение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    21 Фев 2022 13:21ч.

    Логично е при такова слабо представяне на БСП, аз бих го нарекъл катастрофално, да се търси отговорност от ръководството. При това ситуацията нямаше нищо общо с периода след Виденов, който между другото си пое достойно отговорността, а обратното, настроенията бяха най сетне да се оттървем от Боко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    21 Фев 2022 13:39ч.

    Яни Янев и няколко обединени земеделци подкрепя Паргов за бос на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи