Калоян Паргов: БСП няма полза от война с президента 

Калоян Паргов: БСП няма полза от война с президента 

БСП няма полза от война с президента. Войната между институциите и политическите партии, в случая с президента, е ненужна. Най-малко на БСП ѝ е нужна. Не си научихме урока и настъпваме една и съща мотика 2 пъти. 2021 г. ни струваше скъпо. Това каза предишният председател на БСП – София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че на евентуални нови избори избирателите ще гласуват на база оценката за последните 6 месеца управление на държавата, а не дали някой е с президента или не.

Паргов не се ангажира да прогнозира на коя политическа сила Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат.

"Въпросът е доколко десните могат да преглътнат в основата на нов кабинет да бъде ляв премиер и БСП да бъде водеща. Дали ДБ ще преглътне Нинова и БСП да са начело. Другият въпрос е дали от ИТН, със своите условия, ще се включат, дали БСП ще успее да ги обедини“, посочи социалистът и допълни, че за ИТН и ДБ може да направят сходни заключения.

Калоян Паргов коментира и участието на БСП в управлението досега. "Имаше червени линии, които бяха заобиколени. БСП остана в изолация, гласувайки "против" или "въздържал се" например по въпросите с вдигането на ветото за РСМ, военно-техническата помощ за Украйна, изгонването на руските дипломати и санкциите срещу Русия, които не решават, а задълбочават проблемите", отбеляза той.

Според него в основата на промяната в държавата са президентът Радев и вицепрезидентът Йотова.

"Твърди се, че руснаците са ни затворили вратата и ние затова търсим алтернатива. Но кой първи заяви, че няма да води преговори с "Газпром"?, каза Паргов и допълни, че  6 месеца Европа е раздирана от евроатлантическите си ангажименти и стратегическите си интереси. "България беше използвана като пробен тест да се види как ще реагират руснаците", обясни експертът по Международни отношения.

Той прогнозира тежки месеци за държавата и БСП. "Дай Боже, да не се налага да плащаме чужди сметки, защотолегитимирахме решения, които не са присъщи за левицата", заяви Калоян Паргов.

 

 

Коментари

  • марксист

    12 Юли 2022 11:37ч.

    Кирил, Корнелия, Асен, Бойко, Гешев, Х. Иванов, Мирчев, С. Трифонов и Тошко... Всички политици и журналисти, и политолози, социолози, и олигарси, са евреи. До кога ще се държим като овце пред тези евреи. АКО СЕ ДЪРЖИШ КАТО ОВЦА, И ТЕ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КЪМ ТЕБ КАТО КЪМ ОВЦА! Евреите от олигархията на Живков, предадоха България в ръцете на Вашингтон, за пари, власт и разврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    12 Юли 2022 11:38ч.

    https://youtu.be/pJErx6jfEAI?t=2974 През 1978 г. сме като САЩ през 1958 г., и като Франция през 1963 г. .. През 1940 г. не сме като САЩ през 1920 г., нито като Франция 1925 г. .. Нито сега сме като САЩ през 2002 г., нито Франция 2007 г. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    12 Юли 2022 11:40ч.

    При социализмът просто го правиш, а без социализъм чакаш някой от някъде да види изгода и да го направи - чакаш и чакаш. Това е ляво или дясно. Освен - че дясно е диктат на мафията, и богатите, а ляво е диктат от всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските

    12 Юли 2022 11:41ч.

    И защо няма производство преди 1944 г. - разнообразно, и сега е така, и в Русия е така. Защото мафията овладява каналите за износ и за внос, и няма нужда от производство което пречи на този монопол. Изнасят рапица и пшеница, внасят ябълки и череши, домати и картофи, МЕСО.. ВСИЧКО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    12 Юли 2022 11:42ч.

    Пролет Велкова и Сорос казват да чакаме 300 години и ще станем Англия. Макар процеждането от богатите да не важи навсякъде, защото богатите живеят в Швейцария и Монтекарло. Китай има социализъм с пазарно ориентиране, като идеята на Маркс. 70% от БВП се прави от държавата Китай, толкова работят за държавата. https://www.theglobaleconomy.com/Bulgaria/food_production_index/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските

    12 Юли 2022 11:42ч.

    Русия ни пречи, без нея сме отлично? Историята какво показва? Македония освободихме? кога как, къде е Егейска Мацедония? къде е розовият живот без Русия? Три национални катастрофи без Русия, и четвърта сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    12 Юли 2022 11:43ч.

    Рошкев и Велизар Енчев, обвиняват президентът - че е поставил и отгледал лошите Кирчо и Асенчо. ДЕМЕК РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО?! Що за шизофренична логика? Нали Радев е сложен от БСП и Корнелия, а Асен и Киро получиха последно пълна власт с подкрепата на БСП и Корнелия. Без коалиционният партньор бсп-корнелия, асен и киро нямаше да са на власт - и да откажат руският газ и 70 дипломата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички

    12 Юли 2022 11:46ч.

    са поставени от Коз И Радев ,и Корнела и еничарчетата тоже..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи