Калина Константинова се извини на украинците, засегнати от видеообръщението ѝ

Калина Константинова се извини на украинците, засегнати от видеообръщението ѝ

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова поднесе днес в Народното събрание своите извинения към украинските бежанци заради видеообръщението ѝ, в което обявява прекратяване на плана за преместване им от хотели по българското Черноморие във вътрешността на страната, съобщава БНР.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел", заяви вицепремиерът.

Калина Константинова припомни всички извършени действия на властта по разселването на бежанците. Тя и изтъкна постигнатото само за последните две денонощия и информира:

"Около 500 човека са хората от уязвими групи и техните семейства, които са настанени в специализирани бази, които отговарят на условията. Тези с инвалидни колички в места, където има условия за това. За всеки един от тях е съобразено да бъдат настанени близо до града, в който са имали медицинско обслужване преди това, за да не прекъсват лечението си, така че за тези хора е организиран специализиран транспорт и те са оставени в бази близо до местата, където са били настанени преди това".

 

 

Депутатите от ГЕРБ-СДС посрещнаха вицепремиера Калина Константинова с бели листове, на които бе написано "Оставка". Константинова реагира на реакцията на опозиционната група:

"Към днешна дата имаме под 500 човека в буферните центрове и 3000 настанени в бази. В хотелите, които участват по новата програма, вече са настанени над 12 000 души по предварителни данни. Днес задачата вече е изпълнена и невъзможното е направено. Бежанците, за които ГЕРБ носеше отговорност, живяха години наред в центрове от този тип в далеч по-лоши условия, така че отказвам точно от вас да получавам уроци по хуманност".

Коментари

  • баба мара

    02 Юни 2022 16:18ч.

    няма за какво да се извинява те трябва да се извинят че притесняват бедна и малка българия не мислят когато гласуват на избори избират подобни типове като порошенко и наркомана и това е резулатата за какво да се извинява 3 месеца на море 3 месеца на планина моите набори с къси панталонки и с кученца хеи здравеи живот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куролация

    02 Юни 2022 17:02ч.

    Освен бг народ да спре да плаща данъци ,такси,глоби друг начин правителствот да чуе,че не искаме да храним тези нагли укри ,явно няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С цел да МОТИВИРА "бежанците", Полша от 01.06 спира

    02 Юни 2022 17:06ч.

    помощите, освен за инвалиди, бременни и многодетни семейства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • май грешиш

    02 Юни 2022 18:36ч.

    От 1 юли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря

    02 Юни 2022 21:28ч.

    да, определено не от вчера :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    02 Юни 2022 22:56ч.

    Украинските туристи обратно в Уркистан!Който не е виждал как изглеждат бягащи от война да потърсят в тубата. А който иска,да види в Филма Скарфейс на 9тата минута къде са били кубинците -лагер под магистрала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи