Калин Стоянов: Няма да подам оставка, няма да съм изкупителна жертва на БФС

Калин Стоянов: Няма да подам оставка, няма да съм изкупителна жертва на БФС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София, каза на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Само навременната реакция осуети това да има жертви, каза той и добави, че е учуден, че му искат оставката. 

От "Продължаваме промяната - Демократична България" тази сутрин поискаха оставките както на министър Калин Стоянов, така и на ръководството на Българския футболен съюз (БФС), а като една от причините за това посочиха допусната ескалация на напрежението на вчерашния протест пред Националния стадион „Васил Левски“, докато вътре се играеше на празни трибуни футболната среща между националните отбори на България и Унгария. 

Стоянов посочи, ако подаде оставка, означава да предаде всички свои колеги, които снощи са били на работа. 

Не смятам, че министърът трябва да е изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в Българския футболен съюз (БФС), каза Стоянов.

Той обясни, че е имало 1600 полицаи на терен. За агресията, станала вчера от страна на МВР, е назначена спешна проверка за превишенитв полицейски права.

"Съгласно закона за оперативната обстановка отговаря главният секретар. През цялото време съм бил в непрекъсната връзка с него и директора на СДВР", каза Стоянов. 

"Не бях на Министерския съвет, защото бях на изслушване за Шенген в парламента. След това имах среща с директорите на граничните дирекции", посочи още вътрешният министър. 

"Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами", каза вътрешният министър. 

 

Източници: "24 часа", БТА

 

 

 

Коментари

  • Никаква оставка

    17 Ное 2023 14:22ч.

    Щом сте арестували нойзи, значи вършите някаква работа! Честит арест!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    17 Ное 2023 15:20ч.

    Когато искат, можело значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Ное 2023 16:43ч.

    Нещо се противи на наставниците си . Преди да стане министър В Томова го украси достатъчно. На този пост с едно изключение Вучков, са поставяни малоумници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    17 Ное 2023 14:35ч.

    Оставка трябва да се иска от шефа на СДВР, защото след неговото услужливо писмо до УЕФА мача остана без публика и се стигна до цялото това напрежение. За Перуката и цялата клика около него - Лечков, Гонзо, Ем. Костадинов, Попов, целия Изпълком е ясно - оставка и то веднага, а не да ми насрочват конгрес с подработени делегати за едикога си. Да си отиват веднага и някой друг да организира конгреса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига ангажирахте вниманието на хората с глупости

    17 Ное 2023 15:27ч.

    Безобразията на БФС са стократно по-маловажни от факта, че в момента държавата България активно и целенасочено се превръща в територия, българския език и народ загиват, управляват ни и вземат съдбоносни решения нелегитимно, основни институции - армия, съд, училище, здравеопазване - загиват. Вие в това време ще се занимавате с интригите на футболисти и треньори. Хляб и зрелища и най-вече зрелища...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Ное 2023 15:50ч.

    никаква оставка да плаща михаилов и бфс полицията пипаше много меко какво правят тези гамени по улиците като няма да има публика на стадиона кои ще плати сега колите на хората от квартала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    17 Ное 2023 16:24ч.

    Сигурен съм, че ако министър Калинчо внимателно си взре в своя подчинен, главен комисар Любомир, то мигновено ще го обземе завист, отчаяние, а току-виж се и прострелял по невнимание от спонтанно отчаяние. Любчо Николов е бимбашията на софийските полицаи. Не си струва да бъде сравняван с Калин. Калинчо е един мякащ бургаски еллектрон. А Любчо е елегантен, строен, с безупречни полицейски маниери. Той кара коленете на всяка красавица да омекват от спонтанни желания. Сутринта дори и студенокръвната редакция на "Гласове" публикува обширно видео с Любчо. Зърнете би го само за миг ще се досетите, че той е прероден Казанова. Погледът му е на неотразим изкусител на жени - уверен, артистично овладян, дяволски изкусителен. Поглед на шахматист, който знае, че още в мителшпила дамата, без значение дали играе с белите или черните, е обречена да се предаде и вирне крака като бедрата на равонбедрен триъгълник. А комисарската му униформата го прави космически неотразим! Ах тези сърммени пагони, обсипани с едри като прасета звезди! Нима има жена, която не иска да отпусне глава върху раменете му, да посипе коси, върху пагоните, а защо не и да поплаче върху тях. Дали сълзците й ще на сълзи радост или сълзи на тъга - това предстои да разберем. Ще го узнаем в неделя, когато ще се изтегли 9у-ия тираж на тотото. Апропо, снощното сражение в околностите на Гурко бе само дребна битка, една пробна репетиция. Тя завърши реми на 38-ия ход. Истинската баталия предстои. Снощи полицията допусна една грешка. На 29-ия ход тя игра грешен ход. Включи водометите, вместо да задейства лайнометната батарея. Ако го беше сторила, то имаше петходова матова комбинация. В момента СДВР разполага с три изправни лайномети, марка Круп. Те би трябвало да са в бойно готовност, заредени догоре пресни, топли лайна от софийската клоака. Само три-няколко изстрела от тях биха върнали озверелите тълпи по домовете. Софийската вечер би се изпълнила с аромат на Луна във фаза на пълнофекалие, а Боби Михайлов би се напил и подал оставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи