Калин Стоянов: Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови

Калин Стоянов: Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови, това скандално разкритие направи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в парламента преди изслушване във временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуална роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях, предаде БТА.

„Познавам ги (баша и син Димитрови, които са задъ,жани  за участие в ОПГ за контрабанда и праниe на пари - б.р.) от министерството, Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях, ръководния състав“, заяви министър Стоянов. Той добави, че те са били доста често в министерството, предимно Стефан Димитров.

На въпрос дали е знаел с какво се занимават Димитрови, Калин Стоянов отговори: „Хора, като вътрешния министър, който видиш при него, независимо в какво качество е там, всеки го възприема като едва ли не, като някаква чиста монета, че тези хора са доста близки до министъра, още повече, че се случваше доста често“.

"Стефан Димитров беше често в министерството, знам го от Бойко Рашков, знам за вечеринки, където в дома му са се давали задачи как да бъда дискредитиран. Оттам нататък е започвало кадруването кой да е министър и кой заместник. Затова и голяма част от ръководния състав се е познавал с Димитрови. Скандалът е голям и ще останат големи репутационни щети към главния секретар, към МВР и към държавата", разкри шокиращите факти Калин Стоянов.

Вътрешният министър Калин Стоянов обвини бившия финансов министър Асен Василев и бившия вътрешен министър Бойко Рашков в натиск за назначения и очерняне.

По думите му бившият финансов министър и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев е поискал от него да назначи Недан Хаджиев за директор на ОД на МВР - Хасково.

Калин Стоянов коментира и  разследването в Агенция „Митници” и смяната на главния секретар в силовото ведомство.

Той се яви на заседанието на парламентарната комисия, която проверява фактите и обстоятелствата около аферата с агенция "Митници". Стоянов е изслушван на заседанието.

„На 3 април бившият главен секретар на МВР Живко Коцев дойде при мен и ми каза, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Свързахме се и ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск. Това е”, обясни Стоянов.

Министърът поясни, че е знаел, че същият ден е направен обиск в кабинета на Коцев. „Разговорът с него беше само вечерта, когато приключиха процесуалните действия и когато си подписа заявление, с което поиска да напусне системата на МВР. По никакъв начин не съм оказвал натиск”, добави той.

Според Стоянов някой е съветвал Коцев за всичко случило се. „Едното е подаване на оставка по собствено желание, а на другия ден всички станахме свидетели как стана оттеглянето ѝ”, каза още министърът на вътрешните работи.

Той обяви, че е разпитан в прокуратурата основно за назначения, които не са се случили, в Областна дирекция на МВР в Хасково.

На въпрос дали познава Стефан и Марин Димитров, той отговори: „Всички ги познават”.

Честността на изборите - трябва да се знае, че МВР не организира изборите, а ги охранява, а се грижи за некупуването на гласове. Недоумявам как ни обвиняват, че не сме се справили с изборите след 6 месеца. Ще се справим и сега. Не отговарям за недействителните гласове, това е пълен абсурд, каза Калин Стоянов.

Източници: epicenter.bg, "24 часа"

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    11 Апр 2024 16:48ч.

    Досега са разпитани всички освен кучето, което е на всички парични преброявания и срещу две пържолки няма да излъже !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряк

    11 Апр 2024 17:08ч.

    Ти по - добре попитай твоето куче как за толкова много години не се сети поне веднъж да ти донесе два лева . Дай му за пример кучетата на другите хора , които им мъкнат пачки с по 10 000 евро през ден през два .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чистач

    11 Апр 2024 17:02ч.

    Симпатичното кученце стана известно в цялата държава, но настоятелно моля, не възприемайте всички това като някаква подкана само да се джавкате и да веселите народонаселението. Поканете на някакво тайно място целия атлантически елит под мотото - дайте да се разберем и да не се излагаме пред всички с тези долни циркаджийски програми! След което по ваш сигнал, г-н Стоянов, подходящо подбраните "здрави сили", нахвърлете се върху гмежта - кокорите, актива, депутатите, да не забравите и Лена, цялото ппдб, хората на Бх и Делян Ага,пуси, кремчева, веселка. Бъдете тихи, съсредоточени и делови, нападнете без да издавате звук! Целете се в сънната артерия! Да имате и предварително подготвени чистачи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    11 Апр 2024 17:03ч.

    А на теб, чак сега ли ти просветна бе кънтрьо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Апр 2024 17:12ч.

    that's the power of money, paper blood…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Апр 2024 17:24ч.

    Не го пуснаха във вентилатора, а пуснаха вентилатора в купчината. В друга география целокупното политическо тяло вече да си е направило сепуко, тук го приемат за норма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Апр 2024 18:36ч.

    Така изглежда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ултрас

    11 Апр 2024 17:36ч.

    Тука трябва да се действа като в Грузия - цялото МВР, съдии и прокурори да се изволнят поголовно. До крак. Така и така сме колония на САЩ, да докарат шерифи и съдии от там. След 5 години да се сменят, да не ги корумпират и тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ултрас

    11 Апр 2024 17:39ч.

    Хората си мечтаят за Народен съд 2. Ужасното е, че няма, ни кой да съди, ни кой да арестува и затваря. Не може едната банда да съди и гони другата. Егати пропадането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как?

    11 Апр 2024 22:25ч.

    Нали затова правиха съдебната реформа? С цел да премахнат съда и да оставят само прокурорите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Апр 2024 17:40ч.

    То цялата Държава е за разпускане, само с една подсистема няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа,

    11 Апр 2024 20:26ч.

    изявления прави ЧОВЕКЪТ КОЙТО ЗАЯВИ ЧЕ 2 ДЪРЖАВИ НИ СПИРАТ ЗА ШЕН ГЕН....НИДЕРЛАНДИЯ...И ХОЛАНДИЯ....отде го изкопаха тоя бре....герб кадър....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти кажи вашите ппдераси крадливи какво да ги правим

    11 Апр 2024 20:46ч.

    в Нидерландия ли ще бягат или в Холандия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страшно!

    11 Апр 2024 22:21ч.

    Значи генералният щаб на МВР е част в ареста, част болнични. Калин Орела представя ръководния състав на МВР на генералния щаб, сега наричан "контрабандистите"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълни самопризнания

    11 Апр 2024 22:56ч.

    Явно ни прилагат американска тактика, за да свикваме с беззаконието като нормално състояние в живота ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи