Кадиров убеждавал Пригожин да не смесва бизнес амбициите си с държавните дела

Кадиров убеждавал Пригожин да не смесва бизнес амбициите си с държавните дела

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че е убеждавал основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин да се откаже от бизнес амбициите си и да не ги смесва с държавните дела, съобщи ТАСС.

"Оказва се, че в името на лични амбиции, печалба и поради високомерие хората могат да се откажат от привързаността и любовта си към Отечеството. Разговарях с Пригожин, убеждавах го да изостави бизнес амбициите и да не ги смесва с делата от държавно значение", написа Кадиров в Телеграм.

"Веригата от неуспешни бизнес сделки предизвика скритата и продължителна неприязън на бизнесмена, която достигна своя връх, когато властите в Санкт Петербург не предоставиха на дъщеря му желания парцел. Самонадеяността на един човек можеше да доведе до толкова опасни последици и да въвлече голям брой хора в конфликта", добави чеченският лидер.

Освен това той призова всички бойци на "Вагнер" "да продължат да бъдат трезви в решенията си". "Мислете за бъдещето на страната, за семействата си, за децата си. Подобни действия могат да доведат до катастрофални резултати. Сега всичко приключи мирно, без кръвопролития, но можеше да се случи и другояче. Крайната мярка щеше да бъде суровото потушаване и унищожаване на всеки, който посяга на целостта на Руската федерация", заключи ръководителят на руската кавказка република.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи