Кадиев: При затваряне на „Лукойл“ керосинът ще изчезне, ще има недостиг на дизел

Кадиев: При затваряне на „Лукойл“ керосинът ще изчезне, ще има недостиг на дизел

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Председателят на „Нормална държава“ Георги Кадиев коментира в предаването „Тази сутрин“ на бТВ промените в Изборния кодекс и проекта, предложен от ДПС, с който се забранява износът от България на нефт и нефтопродукти с произход Русия.

„Ако предложението на ДПС, което беше прието от енергийната комисия, бъде прието и в зала, ще имаме най-краткия път към катастрофа. Това ще затвори „Лукойл Нефтохим“, за няколко дни керосинът ще изчезне, а в рамките на две седмици ще спре производството на рафинерията, която освен бензин и дизел, произвежда и други химически отпадни вещества, които няма да има къде да складира. След това ще се появи и логистичният проблем. В момента горивата се придвижват по тръба до складовете на „Лукойл Нефтохим“ в цялата страна, а това ще трябва да се замести с влакови композиции и цистерни, което няма как да стане. След това ще имаме и недостиг на дизел“, заяви Георги Кадиев.

Според него има елегантно решение – проектът да стигне до зала, да го приемат на първо четене и да забравят за него.

„Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Подкрепям изцяло машинното гласуване. Веднага след избори да се занимаваш с Изборния кодекс, означава, че се готвиш за нови избори, а би трябвало да се готвиш за правителство“, коментира още в предаването председателят на "Нормална държава".

Според него мостовете от БСП към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ вече са изгорени. А нови избори ще има след Нова година почти на 90% и е необходим нов политически проект като „Нормална държава“.

„Ръководството на БСП се държи като секта – сякаш казват "ние сме най-хубавите и извън нас няма нищо друго". Изборите обаче не доказват това. За мен БСП е част от историята ми, 10 години бях неин член, но не е част от настоящето ми и не е част от бъдещето ми“, заяви Кадиев.

За него най-важно е да има равнопоставеност – като в ЕС, независимо от големината на една държава, всички имат равен клас.

„Нека да започнем с малкото и да се опитаме да обединим колкото се може повече ляво“, заяви още той.

Какво каза още Георги Кадиев за политическата ситуация у нас, „Лукойл“ и поредния инцидент в АЕЦ „Козлодуй“ вижте във видеото.

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • Gen.Gurko

    02 Дек 2022 10:15ч.

    Ще се сбъдне меракът на Доган да завладее целия Росенец, ще се довърши икономически Бургас, ще експлодира безработицата , ще хвръкнат цените на нефтопродуктите и горивата и.т.н.екстри за зомбитата от територията.ДПС- най-вредната партия на безкрайния преход подпомагана сега от нищожествата от сектата ДБ и ПП успешно довършват прехода и бившата държава България.RIP.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    02 Дек 2022 10:24ч.

    Абе кутевче лъжливо. В момента възела за РТ в КОГ работи само за парлама от време на време. Керосина влиза контрабанда от Русия в Росенец и от там по летищата. Като не знаеш кое как защо.... не се обаждай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наследникът на мадамата

    02 Дек 2022 10:44ч.

    си го каза още в пърсото си интервю онзи ден. Не го интересува корупцията, Лукойл го дразни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    02 Дек 2022 10:52ч.

    Тия веднага хукнаха да спрягат затварянето на Лукойл ? Мазни, мазни лакеи! Никой нищо не е поискал от тях, те вече го спрягат, да не говорим, че изобщо не са допуснали да отказват прищевките на некой си сульо!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците го поискаха!

    02 Дек 2022 13:23ч.

    За големия началник е голямото натягане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Кадиев е изцяло за машинна фалшификация

    02 Дек 2022 13:22ч.

    Набира точки за пред идващия голям началник, който да му свали паничката на по-нисък рафт, за да папка в Народното събрание. БСП се нормализира и анти-социалистите изпадат в истерия. Като не искат хартиена бюлетина, защо не създадат машинна бюлетина - машината да я разпечатва и единствено бюлетината да има законова сила, а маинният протокол да се употребява единствено за справка. Няма нищо по-добро от това машинките да се използват като принтери, срещу което реват ДБ, ПП, БВ и Коце помияра. Така няма да има нито една невалидна бюлетина! Но целта на американските марионетки е да запазят машинните фалшификации, т.е. машинният протокол като единствен законен първичен документ, който винаги може да се фалшифицира, при това в реално време по време на самия изборен процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аве как можете да обиждате човек само защото не е повярвал все още

    02 Дек 2022 14:11ч.

    че с машините се правят такива големи злоупотреби? Сърди ли се човек на детето си, че се надява Дядо Мраз да му донесе каквото си е пожелало? Реално броят на гласовете за Възраждане се повишиха през последните избори. Надява се човекът, че това се дължи и на премахването на недействителните бюлетини. Ако някога сте бил член на СИК знаете колко изнурителна е тази работа... Някои хора не вярват в chemtrails. Или че хамер никога не са кацали на Луната, а всички доказателства и видео кадри за това събитие са изфабрикувани... Други вярваме и то силно. Кой е прав? Предстои да се разбере. Че и "Коце помияра" го наричате... И защо точно такъв? Защото сам се е издържал да завърши 3 степени в БЪЛГАРСКИ университети? Защо не смятате, че Искрен (гъзар) Митев напр. е "помияр"? Май самият вие не сте много далече от това ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 14:52ч.

    Самата мисъл, че се събират геппса, сарая и ниновистите, за да се "свърши" нещо, е ПРОТИВНА! Само си насочете размислите в тази посока! Защо го правят?! Очевидно е, че искат да получат нещо, искат да прокарат интереси. Какви интереси се прокарват на избори? Очевидно е - гласове и мандати. Как се реализира това (допълнителни гласове)? 1. С лъжи, кражби, манипулации и корупция - тук сарая и геппа са първенци. 2. със закарване до урните на хора, които не са в състояние да прочетат нещо на екран и да докоснат поле. Оттук могат да дойдат някакви "забележими" бройки. Иначе, отказващите да гласуват с хартия и отказващите да гласуват с машина по идейни съображения вероятно са сходна бройка и няма да гласуват поради (вече) погнусяване от цялата среда и уредба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 15:01ч.

    Самият факт, че при гласуване с машини, ромските махали останаха пасивни, е доста убедително, макар и индиректно доказателство, че не могат да ги пробият. Приказките за Мадуро и т.н. показват безсилие и простотия! Проф. Иван Николов (СИЕЛА) онзи ден разказа доста убедително историята на машините във Венецуела и как там се е стигнало до опорочаване. Няма връзка с машините! Аналогично нещо в Бг би могло да се случи, ако НЯКОЙ влезе в Информационно обслужване ЕАД, поиска окончателния протокол, който е готов за пращане в ЦИК. Погледне го, види и разбере, че не му харесва, поради което вади огнестрелно оръжие, арестува целия Борд и му разпореди да напише нов протокол, с правилни резултати! Всички, които са против машините твърдят това или нещо, което много се приближава до това! Теоретично възможно, но практически слабоумно! Ако има страхове по отнишение ИО ЕАД - прави се одит на процесите там, разписват се нови, железни регламенти и проблемът е решен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Дек 2022 15:07ч.

    Костадинов също разказа в сряда за опита си да общува с ИО ЕАД. Почукали на вратата долу, охраната ги пуснала във фоайето. Дошъл човек от борда и ги попитал за целите на посещението им. След като разбрал, че искат да се убедят в коректността на процеса на броене, човекът от ИО ЕАД вдигнал телефона и спешно повикал полиция. Длъжни свме да направим уточнение, че към онзи момент новият Парламент още не беше конституиран и хората от Възраждане не са имали качество на депутати. Костадинов изрично си призна, че са били там в качеството си на публично известни лица, кандидат-депутати. Разбирам емоцията на антимашинистите, но това не променя факта, че аргументи нямате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи