Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много

Качински: Полякините нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на управляващата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински се оплака през уикенда от ниската раждаемост в страната, която според него се дължи на прекомерната консумация на алкохол от младите жени, с което предизвика лавина от критики от опозиция и независими медии, съобщи Франс прес, на която е позова БТА.

В събота в Елк Ярослав Качински изрази мнението, че за демографската ситуация в страната са отговорни различни фактори, включително "определено отношение на хората и особено на дамите". "Ако се запази ситуацията, при която до 25-годишна възраст младите жени пият колкото мъжете на същата възраст, няма да има деца. Не забравяйте, че мъжът, за да стане алкохолик, трябва да превиши мярката средно в продължение на двадесет години, а една жена само за две години", каза той.

Качински уточни, че е получил тази информация от лекар, който му казал, че "е успял да излекува от алкохолизъм една трета от пациентите си от мъжки пол, но нито една от жените".

Политикът подчерта, че не е привърженик на това жените да имат деца в много ранна възраст, защото "жената трябва да узрее, за да бъде майка". "Но ако до 25-годишна възраст тя пие много - тук малко се шегувам - това не вещае нищо добро в тази област".

Качински обикаля полските провинции, за да мобилизира поддръжниците на своята партия "Право и справедливост" за парламентарните избори през 2023 година. Той подхвана темата за раждаемостта и вчера.

"В събота казах, че младите жени се състезават с мъжете по консумация на алкохол. Обективно погледнато, това е вредно. И един честен политик, ако бъде информиран за това, трябва да говори за това, защото това е вредно".

Според Централната статистическа служба раждаемостта в Полша намалява от няколко години. ПиС, която е на власт от 2015 г., се опита да промени това, като създаде надбавка от над 100 евро за второ и всяко следващо дете.

Феминистките кръгове и опозицията смятат, че засилването на законовите разпоредби, които ограничават абортите, включително в случаи на малформация на ембриона, може да е насърчило някои жени да избягват забременяване.

 

 

Коментари

  • Нямат, щото направихте пещерен капитализъм

    07 Ное 2022 9:03ч.

    Тук е същото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моско москала

    07 Ное 2022 14:02ч.

    А сега,чичо ви Моско ще ви обази,защо именно поляците,руснаците и бившите им съотечественици финланците(барабар с министър председателката си) са трите най пияни нации на земята.Когато Екатерина си поделя полша,заедно с германия и австрия,Русия печели освен няколко милиона декара и няколко милиона поляци също и 2-3 милиона хазари,на които юдайската им вяра по него времекатегорично им забранява да упражняват други професии,освен лихварство и варене на ракия.Та докато император Александър Александрович,се усети какъв таралеж са си вкарали в гащите,и ги натовари на корабите за америка,пиянството вече е било пуснало дълбоки корени,чиито плодове са видни и днес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляците пият

    07 Ное 2022 9:06ч.

    повече от руснаците но на последните им е излязло име на пияндури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Ное 2022 9:21ч.

    това е умишлено наложен наратив. няма американски блок-бъстър, в който да няма осмиване на пияни руснаци. прекрасен пример беше "Армагедон" - да се чуди човек, как пияния руснак въобще беше стигнал до космическата станция. сигурно лазейки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    07 Ное 2022 9:43ч.

    Преди години ми се случи три месеца да работя в Полша.Положението с пиянството там е наистина катастрофално.Инещо весело:чудехме се защо на поляците не им плащаха заплатите и всичко стана ясно в един ден,когато им дадоха аванс - на другия ден нямаше почти никой който да работи.Представете си само,ние които нямахме представа как им работят машините,трябваше да застанем на техните места,защото производството беше с непрекъснат цикъл.Постепенно почнаха да пристигат:пияни,махмурлии,бити,ранени-и всичките жадни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    07 Ное 2022 9:49ч.

    Не знам за филма "Армагедон",но явни ти живееш на друга планета. Рашките са пияндурници не веднъж затривали бъдещето си заради чашката!!! А полякините пият,но мъжете им са по-пияни , а с мек отвес номера не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Джо 07 Ное 2022 9:49ч.

    07 Ное 2022 9:57ч.

    като не знаеш за какво пишеш? аман от профани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Ное 2022 9:23ч.

    колкото до Качински - този изкуфял дъртак прави същите грешки, характерни за полския елит от поне две столетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Ное 2022 9:23ч.

    Това не може да е вярно. Пиенето води до загуба на съпротивление. Това ми напомня следния тост: "Биоложките пият, докато изпаднат в хибернация; химичките пият, докато паднат като утайка под масата. Да пием за физичките, които пият до пълна загуба на съпротивление!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    07 Ное 2022 10:13ч.

    Полякините пият, така си е, но и от креватната работа никак не се отказват. Нямат деца, заради дивия капитализъм, в който живеем и те, и ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Ное 2022 10:21ч.

    Едно време на "гьола" полякините се състезаваха с чехкините/словачките по пиене на "Слънчев бряг", "Плиска" и т.н., ама раждаемостта не им беше толкова ниска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Ное 2022 10:39ч.

    Пияна жена - весел креват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите имаме приказка за един,

    07 Ное 2022 13:03ч.

    Който се надявал на пияна жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Ное 2022 11:03ч.

    Може да е вярно, но това не печели избори, прогресистите постоянно наричат десните хейтъри, когато се противопоставят на нравствения упадък. Нека го правят, но не предизборно. В момента дясното печели основно заради подкрепата за икономиката, по-разумни позиции относно нуждата от евтина енергия и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    07 Ное 2022 11:06ч.

    Моля обърнете внимание, че Качински се жалва от полякините в съботен ден. А в събота пан Качински често е махмурлия и целият свят му е крив. Обижда и попържа наред: полякини, руснаци, японци, дори и нигерийци не пропуска - на йоруба ги псува. Ако искате да беседвате с пан Качински умно и културно, правете го от вторник до петък и никога на открито. А основната причина за ниската раждаемост не е спомената. Тя се НЕ се дължи на това, че полякините са се опиянчили, а на факта, че поляците са се изпедерастили. Според социално-медицинско изследване, направено в гр. Гдиня, 48% от мъжете на възраст над 16 са имали повече от една хомосуксуална връзка. На въпрос дали биха зарязали приятелката си заради мъж 63% отговарят да, 21% по-скоро да и само 16% казват категорично не. Проучването е придружено и от видео. То показва как от кръчмата "Пиво и пенис" излиза пияна полякиня. Тя е млада хубавелка, клатушка, но никой пан нито й подсвирква, нито я заглежда и тя потъва сама в нощта. Малко след това от същата кръчма се изнизва накъркал се сладур. Той е изключително поддържан - епилиран, ондулиран, дрешните му подбрани с вкус, въобще мъж само за целувки. Виждаме как на 20 метра от кръчмата красавецът вече е с полусмъкнати панталони, а трима панове се млатят кой да го опъне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диалектика

    07 Ное 2022 12:50ч.

    "Ако се запази ситуацията, при която до 25-годишна възраст младите жени пият колкото мъжете на същата възраст", 40 годишните жени ще пият два пъти повече от мъжете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Ное 2022 12:55ч.

    Не е за завиждане г-н Качински, сигурно всичките му близки жени са алкохолични. Нека потърси причините в евро-атлантическите ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният Наполеон

    07 Ное 2022 13:01ч.

    На Качински не му достигат войници, там го стяга чепикът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи