Известен руски актьор беше уволнен заради критика към войната в Украйна

Известен руски актьор беше уволнен заради критика към войната в Украйна

Художественият ръководител на Московския художествен театър "А. П. Чехов" Константин Хабенски е уволнил актьора Дмитрий Назаров, съобщи ТАСС, като се позовава на информация на в. "Московский комсомолец". Заедно с Назаров е била уволнена и съпругата му Олга Василиева. По сведения на вестника причина за уволнението на Назаров са "негови критични изказвания по въпроса за специалната военна операция в Украйна", както в Русия официално наричат войната, съобщава БТА.

По-рано театърът в град Нижни Тагил отмени премиерата на спектакъла "Коренът на любовта", в който Назаров трябвало да изпълни главната роля. Организаторите са заявили, че повод за отмяната на представлението е било "недоволството на жителите на града от изказвания на актьора по повод на специалната военна операция и на мобилизацията".

Дмитрий Назаров е руски театрален и киноактьор, а от 2000 г. е носител на званието "народен артист на Руската федерация". Участвал е в повече от 40 филма, като е особено популярен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала "Кухня" (2012 - 2016 г.) и неговите продължения.

Както съобщават руски медии, след началото на войната в канала си в ЮТюб Назаров започна да публикува стихове и песни, в които се изказва критично за руските власти и действията им в Украйна.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • присмял се хърбел на щърбел

  14 Яну 2023 8:50ч.

  вие не говорете за руските актьори, а как тук в гласове блокирате критика;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  14 Яну 2023 8:55ч.

  Този артист е голям сладур, не знам какво е казал и не ме интересува, негово право е. Помня го от прекрасния филм "Концертът".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали има право или не, аз не знам

  14 Яну 2023 9:41ч.

  Но да не виждаш реалността, това как се нарича. Пугачова и разни величия, които Русия хранеше десетилетия и те не допускаха други да излязат на сцената, като им слушам коментарите, ....... ами то свръх ограничени хора. По-далеко от сцената и публиката, която много "обичат", друго няма. Незрели певци и артисти пенсионери с претенции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай, ай, Мери!

  14 Яну 2023 11:01ч.

  Просто му напиши името в нета и виж как се гаври с 9 май и как пародира руските патриотични песни! Само това ли...!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  14 Яну 2023 12:00ч.

  "не знам какво е казал и не ме интересува" - ех, мери, мери...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпреки демонстративното осъждане на мнението на Мери от рашистките путинофилски извратяняци интуицията за моралната позиция на Мери за Назаров е правилна

  14 Яну 2023 20:59ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=2ne9Y9iJj6s Проблемът е, че такива като Мери се подвеждат по рашистките манипулации и стават неволни съучастници на откровени психопати като тези в Кремъл, поддръжници на днешния репресивен авторитарен дикаторски геноциден путинофилски режим убийци на братската за нас българите руска култура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропаднала държава

  14 Яну 2023 9:02ч.

  Която си гони елита а залага на козоебите на Кадиров, затворниците от Вагнер и най пропадналите бедняци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друго си е Навални, нали!

  14 Яну 2023 9:37ч.

  Да прави подаръци на господарите си. Или като нашенци, Акъл море, глава шамандура!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти сигурно и един актьор не познаваш?

  14 Яну 2023 10:15ч.

  Къкъв елит може да е един актьор? Кухи лейки - цял живот чупки, стойки, пози и чужди лафове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми, да. За разлика от САЩ и ГейРопа, в които...

  14 Яну 2023 10:17ч.

  ...хората от която и да е сфера на изкуството и публичния живот имат 0-лев шанс да бъдат чути и да се реализират, ако една дума кажат срещу войната, която се води от извращенците и ЛГБТ-легиона им срещу традиционните християнски семейство и ценности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 14 Яну 2023 10:15ч. Къкъв елит може да е един актьор? Кухи лейки - цял живот чупки, стойки, пози и чужди лафове.

  14 Яну 2023 10:20ч.

  Точно! В миналите времена попрището актьор е било прирсвнявано на най-древната професия, а сега във времето на девантните сатанисти е високоплатена и социално манипулативна дейност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А козоебите на

  14 Яну 2023 10:20ч.

  Кадиров и пандизаджиите на Пригожин какви стойки чупят, бе рубладжийски ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  14 Яну 2023 12:03ч.

  чупят кратуните на укрите, не стойки. и настроението на носителите на едни "ценности".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами да стане президент на Русия този артист, и аз го знам от доста филми

  14 Яну 2023 9:35ч.

  Тъкмо със Зеленски ще подарят Украйна и Русия на тепсия на англичаните и сие приятелчетата им зад океана. В ролите си е добър артист, но кой го знае в живота какъв е. ................... Вчера влизам в Берьозка, чудно, забранили съм им да пускат руска музика. !ак дотам ли! Продавачката спомена и Иван Гарелов, какви ги е .., по повод теази верига магазини. ............................ Та кукувица като ти изпие мозъка, заникъде не си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  14 Яну 2023 10:02ч.

  Демокрацията изисква свободно изказване на мнения. Дали ни харесват е друга работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абстрактен морализъм

  14 Яну 2023 10:17ч.

  Демокрацията е мирновременен режим. Когато на фронта убиват хора и е заплашена държавността ти с разрушаване, демократичният експеримент е глупост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 14 Яну 2023 10:02ч. Демокрацията изисква свободно изказване на мнения. Дали ни харесват е друга работа

  14 Яну 2023 10:22ч.

  Това къде, защото в САЩ в престижните им колежи една дума да кажеш срещу педерастите и лесбийките и изхвърчаш от преподавателския състав, след което си стагнатизиран и не можеш да преподаваш дори в детска градина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен до абстрактен морализъм

  14 Яну 2023 10:29ч.

  Мисля,че видяхте какво стана по време на пландемията - всяко мнение различно от "правата вяра", бе подложено на яростна цензура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен до Демокрацията

  14 Яну 2023 10:31ч.

  Проблема е по-дълбок и той се отнася до това,че с оправдания "за времената" лесно се стига до извращения. Например "1984"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • директива 1984 по Байдън 2022

  14 Яну 2023 10:51ч.

  1984 е огледало на англосаксонската антиутопия, която си имаме налице и у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъй, тъй,

  14 Яну 2023 11:30ч.

  в т.н. баш демократични държави забраниха сума ти концерти и пиеси от класически руски автори. А на свободно изразяващата си мнението (под формата на концерти в Донецк) украинска пианистка Лисица от години и провалят на Запад изявите - последно в Италия, преди - в Канада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Режимът на Путьо е фашистки

  14 Яну 2023 10:10ч.

  Един от признаците е намирането на "враг" като обединителна кауза. Във външнополитически план това е така наречения колективен Запад, а във вътрешен план е така нареченият "враг с партиен билет", критичните медии и художествено-творческа интелигенция. И не колективният Запад, а вътрешновидовата борба ще свали този режим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За малко да уцелиш

  14 Яну 2023 10:17ч.

  Да. Във вътрешен и външен план враг е - Путин, Русия и "газова зависимост" . Погледни под леглото, той е там и дебне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • синдром на психопациента

  14 Яну 2023 10:18ч.

  Не Путин започна тоя геноцид в Донбас, а укрохунтата през 2014 г., след незаконен преврат, подкрепен от Запада. Като не можеш да мислиш чрез причинно-следствени връзки, отивай в лудницата и там изнасяй заклинателни речи пред санитарите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялата измет

  14 Яну 2023 10:21ч.

  в Русия излезе на повърхността и управлява, а цялата световна измет /прогресивна общественост в света я поддържа/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжа са твърденията, че Украйна е започнала ПЪРВА войната с Русия и украинците са избивали масово руснаци

  14 Яну 2023 16:39ч.

  Сегашният въоръжен конфликт започна с нахлуването на руските войски в Украйна на 24 февруари, малко след като в телевизионно обръщение Путин оповести предстоящата "специална" военна операция в Украйна. Т.е. тъкмо Русия започна ПЪРВА бойните действия в този конфликт. Русия премина границата на съседната суверенна държава (призната 3 пъти като суверенна именно от Русия) и положи началото на военна ескалация, която продължава до момента. Второто твърдение също е лъжа - липсват каквито и да било доказателства за геноцид на населението в Донбас. Доказва го проверка на фактите. Между Русия и Украйна наистина се води спор кой е провокирал конфликта през 2014. Тогавашният украински президент Виктор Янукович (подкрепян от прокремълския пропутински режим с болни имперски амбиции) отказа да подпише споразумението за асоцииране с ЕС, в резултат на което избухна революция, влязла в историята с името на площада "Майдан". Протестиращите, които искаха страната им да се сближи с Европа и със Запада, прогониха президента, след което управлението беше поето от преходно правителство. В същото време войници без опознавателни знаци на униформите ("малките зелени човечета") превзеха Крим и издигнаха там руското знаме. Русия оповести, че това не се е случило по указания от Москва. А от извънземните "малки зелени човечета", дошли УЖ в отпуска в Крим:) На Крим беше проведен фалшифициран референдум, който не получи международно признание, а РФ обяви анексирането на полуострова. Русия подкрепи и сепаратистките движения в източноукраинския регион Донбас, които предприеха военни действия срещу законната армия на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжа е, че е провеждан геноцид над рускоговорящото население в Донбас от страна на украинците

  14 Яну 2023 16:50ч.

  Привържениците на тази кремълска опорка говорят за някакво "планомерно унищожаване на населението в Донбас" и за най-малко 13 000 убити в резултат на конфликта. Липсват обаче каквито и да било доказателства за систематично избиване на цивилното население. Мисията от наблюдатели на ОССЕ, която беше на място още от 2014 година, не установява целенасочено избиване на мирни граждани в Донбас. Дори РУСКОТО МВнР досега не е представило никакви доказателства за извършен геноцид срещу населението в Източна Украйна. ООН обвинява и двете страни, които воюват в Донбас, че извършват нарушения на човешките права - като изтезания и изнасилвания на пленници и затворници. Това важи особено за първите години от конфликта. Освен това споразумението, известно като "Минск-2" многократно е нарушавано и от двете страни. Да, вярно е, че сраженията в Донбас отнеха живота на 13 000 души: според последното преброяване, извършено от ООН, в края на 2020 година броят на жертвите е възлизал на 13 200. Сред тези жертви 3350 са ЦИВИЛНИ граждани, а 5650 - въоръжени и сражаващи се СЕПАРАТИСТИ. Според ООН, редовната УКРАИНСКА АРМИЯ е дала 4100 жертви. Ако се върнем към твърдението на Кремъл, излиза, че броят и тези 4100 убити украински войници сред жертвите, заради които руската войска навлезе в Украйна. И вече изби и продължава да избива допълнително доста невинни хора, включително и да изпраща на заколение свои войници без подсигурени съвременни бронежилетки, каски, боеприпаси, облекло, палатки, храна... дори ранени ги "закърпват" на бързо в тила и отново ги връщат на фронтовите линии преди да се възстановили, т.е. алтернативата им е като "груз-200" или "груз-300".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спрете тогава антируската цензура, за да ви повярваме, че сте загрижени за правата на човека и свободата на словото

  14 Яну 2023 10:13ч.

  Кажете сега релевантно кой е тоя противник на хунтата в Укропстан, независимо какъв е, който да не е бил уволнен или репресиран брутално заради другомислие?! Понеже твърдят, че е война, войната не е шега работа, там не можеш да емоционалничиш с необосновани мнения и да не изпълняваш заповеди на началниците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато...

  14 Яну 2023 10:18ч.

  Страната ти те е създала като човек, изучила те е, образовала те е, станал си артист, знаменитост, получил си награди и високи звания... не може просто да се изцепиш че си ПРОТИВ СТРАНАТА СИ по време на война. Може да имаш своите резерви, несъгласия, но лоялността изисква поне да си замълчиш. Обратното се нарича предателство. И ако този артист живееше не в епохата на Путин , а в епохата на Сталин... освен уволнение щеше да има и други, много по-сериозни "неприятности" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все едно слушаме обвинения от

  14 Яну 2023 10:23ч.

  сталинския период. То затова от дърт комунист се става руски фашист за една вечер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде ЕПМ !

  14 Яну 2023 10:42ч.

  Не разбрахте ли че сте един файтон безродници, имате нулева социална тежест ! В момента в който спрат да ти плащат, ще се скриеш като плъх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все едно слушаме обвинения от 14 Яну 2023 10:23ч.

  14 Яну 2023 11:34ч.

  Я питай Чарли Чаплин в кой период го накараха да емигрира от щатите и защо? Великата щатска демокрация бля...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до поста от 14 Яну 2023 10:23ч.

  14 Яну 2023 10:54ч.

  Излез и протестирай срещу цензурата спрямо руските медии, в противен случай демагогстваш. Защото именно със сталински аргументи руската гледна точка се спира у нас. Има толеранс към обратните, и същевременно никакъв - към руснаците и русофилите. Знаеш как се нарича това - демагогия, а не демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  14 Яну 2023 10:59ч.

  Ся, разни €атлантически опосуми да ми обясняват кво трябва да е отношението към артистите е доста извън пътя. Да си спомним Кевин Спейси, отмяната на концерти на руски музиканти (Вагнеровци ще отменят отмените), Лучано Павароти, и още много и много. Тенисисти, фигуристи, биатлонисти и т.н. Гьонсуратлък. Спецялно Назаров - той е доказан и диагностициран алкохолик, но на това майната му - кой не пие. На едно ТВ-ток-шоу го обвиниха, че перманентно и персистентно изневерява на жена си - и на това майната му, кой не го прави. Но да ревеш като магаре по ТВ и да просиш прошка пред публика - тва не го разбирам. И най-смешното, веднага след като жена му го опрости, той пак кръшна. А ся решил да се пише дисидент. Смешно, девочки, смешно - както се е изразил О. Бендер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  14 Яну 2023 11:31ч.

  А Олесь Бузина в покрайнината го убиха, защото говореше, че руснаци и украинци са един народ....е е това е по цееуропейски...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  14 Яну 2023 12:03ч.

  А убийците му, най-напред ги закопчаха, после ги освободиха и още се мандахерцат на свобода. Освен, ако вече не са ги денацифицирали на фронта, с "Eine kleine Nachtmusik" в изпълнение на Вагнеровите музиканти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АХ, ОХ

  14 Яну 2023 11:51ч.

  ДРАМА ГОЛЯМА СТАНА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 444

  14 Яну 2023 12:50ч.

  Уволнение "за критични изказвания" е меко казано. Не можеш да се гавриш с паметта на загиналите руски войници, които се сражават за бъещето на Родината си, и същата тази Родина да плаща заплата на предателите и поругателите си, които са забравили колко милиона жертви веднъж е дала тази Русия във ВСВ, за да са живи такива като тях и децата им. След като смята, че родината му не е права да брани рускоезичните си братя и сестри от пълзащия индоктриниран и финансиран от Запада неонацизъм в Украйна, поставящ на карта бъдещето и на децата й и на православието изобщо, този Назаров да ходи да си изкарва заплатата на Бродуей, или да си направи частен театър и да си го издържа с халтурата която прави, а не да чака държавна издръжка от омразната си Родина мать, ако се смята за неин син, разбира се. Защото театрите в Русия са на държавна субсидия. Който плаща той поръчва музиката. Едно е да критикуваш с разум и състрадание, друго е да се гавриш и да отричаш правото на народа си да защити бъдещето си. За неблагодарници като този има и други по-подходящи думи, но ще се въздържа, защото всичко им минава праз телеца на тези, а годината на златния телец отдавна приключи. Ще не ще, ще трябва да се самоопредели на кой бог да служи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  14 Яну 2023 12:51ч.

  Уфф, ама вземайте пример от голямата демокрация на Сащ. Има клип от оня ден , как демократично полицаите убиват с тейзър на улицата показно, братът на оня, отдето се заформи движението, че животът на черните имал значение. То куче да беше, не се прави така !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  14 Яну 2023 12:59ч.

  До Ай, ай, Мери! 14 Яну 2023 11:01ч. Това не знам, казвам, че е добър и приятен артист и че вероятно има своето мнение. Ако четете редовно сайта "Гласове", ще знаете, че позицията ми е винаги от ясна по-ясна! Не мога да знам кой какво пише. Поздрави, Мери!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздрави за Мери и всички русофили (да не се припознават путинофилите кремльовци, моля) да се насладят на тази прекрасна божествена нежна музика от съвременния руски композитор Сергей Грищук

  14 Яну 2023 22:23ч.

  Не, съжалявам, това не е за психопатие путинофили. Това може да се сподели само от душевно чисти и извисени човеци ---> Сергей Грищук

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето:

  14 Яну 2023 22:24ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=5xJMwnbm8CE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината е малко по-различна

  14 Яну 2023 20:46ч.

  Не само актьорът Дмитрий Назаров, но и съпругата му Олга Василиева бяха уволнени от Московския художествен театър "Чехов" заради антивоенната им позиция. Какво по-човешко е да се противоставиш срещу братоубийствена война?! ---> https://www.mk.ru/culture/2023/01/13/dmitriy-nazarov-s-zhenoy-uvoleny-iz-mkht-chekhova-za-antirossiyskuyu-poziciyu.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .............

  14 Яну 2023 20:47ч.

  Дмитрий Назаров е най-известен като изпълнител на една от главните роли в телевизионния сериал "Кухня". От 2002 г. работи в Московския художествен театър на Чехов, съпругата му Олга Василиева от 2005 г. На 26 февруари 2022 г., два дни след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, Назаров публикува видео в канала си в YouTube, в което той и съпругата му изпълняват песента „Руснаците искат ли войни?“ текст Евгений Евтушенко. ----> https://www.youtube.com/watch?v=2ne9Y9iJj6s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, Назаров редовно публикува видеоклипове в социалните си медии, ...

  14 Яну 2023 20:49ч.

  ...на които рецитира антивоенна поезия ---> https://www.youtube.com/watch?v=8dJ9cJlemr4&t=14s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ... понякога заедно със съпругата си Олга Василиева...

  14 Яну 2023 20:51ч.

  ... -> https://www.youtube.com/watch?v=2ne9Y9iJj6s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи