Изведоха принудително Волен Сидеров от студиото на „Референдум“ по БНТ

Изведоха принудително Волен Сидеров от студиото на „Референдум“ по БНТ
"Патриотите" Волен Сидеров ("Атака") и Юлиан Ангелов (ВМРО) откраднаха шоуто в предаването "Референдум" по Българската национална телевизия тази вечер с брутална свада помежду си, която наложи то да бъде прекъснато за малко в 42-та си минута, а в студиото влязоха униформени служители на реда, извикани да изведат лидера на "Атака".

 

Нарушавайки грубо регламента на дискусията, двамата бивши съюзници от "Обединени патриоти" принудиха водещата Добрина Чешеджиева да иска помощ от екипа и от охраната, след като всичките ѝ опити да въведе ред в студиото се провалиха. 

 

Безпрецедентният скандал, в който двамата демонстрираха пълно неуважение към зрителите и телевизията, повдига тревожни въпроси за качеството на българския политически живот и елит.

 

Наложи се Чешмеджиева да поиска микрофонът на Сидеров да бъде изключен, след като той изразходва цялото си време по регламент във вулгарни нападки към доскорошните си съюзници от ВМРО.

 

Чешмеджиева го помоли да напусне студиото, дори стана да го изпрати, но Сидеров отказа да си тръгне и я обвини в "цензура". Макар и с изключен микрофон, той не спря да говори и се чу как водещата го предупреждава да не се обръща към нея на "ма".

 

Двамата се отнесоха с пълно пренебежение към призивите на Чешмеджиева за ред и спазване на регламента, докато останалите участници в дискусията от парламентарните партии едва успяха да вземат за малко думата.

 

След прекъсването, в което бяха излъчени реклами, дискусията продължи в съкратено време без Сидеров и Ангелов и с участието на Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Веселин Марешки, лидер на "Воля", Стефан Иванов от НФСБ.

 

Разправията започна с размяна на реплики между двамата "патриоти" за спазването на регламента на предизборната кампания и ескалира до необуздани взаимни нападки.

 

Сидеров заяви, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, с когото споделяше доскоро една коалиция, е "откраднала 1 млрд. лева". Ангелов го попита защо не изтегли от правителството номинирания от "Атака" министър на икономиката Емил Караниколов.

 

"Не случайно те наричат "златния пръст", каза Ангелов, напомняйки роляа на "Атака" за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски  (2013-2014 г.), което формално управляваше с мандата на БСП и ДПС.

 

"ДПС в момента управлява чрез ВМРО, чрез Каракачанов и (евродепутата Ангел) Джамбазки", каза Сидеров. "Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей".

 

"Чуйте го какви глупости говори тоя...", реагира Ангелов.

 

"Приятна вечер ви пожелавам...Моля охраната да се намеси", пледираше Чешмеджиева, след като безрезултатно напомни няколко пъти на каращите се политици, че времето им е свършило, че регламентът е нарушен, че предаването е провалено.

 

В кадър са появиха униформени служители с надпис "Жандармерия" на гърбовете на дрехите.

 

"Микрофонът ви е изключен...Много ви благодаря, аз ще ви изпратя..."

 

С тези думи Чешмеджиева се приближи към Сидеров, но той не помръдна от стола си и продължи агресивната си тирада, макар и с изключен микрофон. 

 

Тогава водещата обяви, че предаването се прекъсва, докато редът в студиото бъде възстановен и че ще продължи без участието на Сидеров. Ангелов преди това каза, че сам напуска и обвини Чешмеджиева, че е позволила на Сидеров да се държи по този начин.

 

"Той е дошъл от кръчмата да се забавлява", каза той за лидера на "Атака".

 

Източник: clubz.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • "откраднаха шоуто в предаването "Референдум"

    02 Окт 2019 5:37ч.

    Понеже преди повече от десетилетие изхвърлихме телевизорите от дома си, не предполагах, че и "Референдум" са го превърнали в долнопробно шоу, а участниците - в долнопробни шоумени/уимени за разтуха на 80-те процента, както впрочем цялата българска, с извинение, "политика", "медии" и политически "елит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В кадър са появиха униформени служители с надпис "Жандармерия" на гърбовете на дрехите."

    02 Окт 2019 5:46ч.

    Палячовщината на назначените за "патриоти" е недостойна за коментиране, но ква работа има ЖАНДАРМЕРИЯТА в Българската национална телевизия, е много сериозен въпрос. Президентът, който се е загрижил за свободата на медиите според новината в съседство, информиран ли е за тоз факт. Съжалявам само, че повод за въпроса ми са тез симулакрум политици , но все пак какво след ЖАНДАРМЕРИЯТА в националната телевизия следва - пещите в мазето на Дирекцията на полицията ли? Или "безследно изчезнали", на които след три-четири десетилетия ще им открият случайно останките в някоя яма? Или изобщо няма да ги открият. Тоз филм вече е гледан на тази територия и от гледането му нищо добро за България не е произтекло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прочее

    02 Окт 2019 5:48ч.

    Дариткова, Марешки и останалата част от компанията що изобщо са въведени в националната телевизия и какво нескандално са рекли на българския ТВ зрител, избирател тям по съвместителство, явно само в шоуто "Референдум" си знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това беше срамна сцена

    02 Окт 2019 7:10ч.

    Не я издържах докрай. Такова просташко поведение към водещата, другите участници, телевизията и зрителите е непростимо. Този човек трябва да се лекува!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    02 Окт 2019 7:11ч.

    Макар че всичко е режисиран театър, по принцип подкрепям емоциите на живите хора пред говорещите глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    02 Окт 2019 7:23ч.

    Ц-ц-ц... то е било интересно, ама де да знае човек... Е, може да го гледам и на запис, ама пък ще трябва да ги изтърпя. Ха сега де! Май по-добре е щяло да бъде, ако униформените са били с бели престилки, но пък то не става всичко дето си го пожелаваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • равнииис !

    02 Окт 2019 8:12ч.

    Давиткова равна на Сидеров, и двамата равни на Тома Бичето и Спас Гърнето , а НЕобединените патриотАРи са си лика прилика с комунистите-ренегати гербероМАСТИЙСКИ - все неузряли тикви, и устати цвъчки,деси,цвети,цицки, мазни,лазарки и отбор иванчовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Окт 2019 8:57ч.

    скандалите в българия винаги са за пари за много пари ами кои ги е пратил в нс тези хорица аз не се възмущавам на нищо това са балканите в 21 век

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • whit

    02 Окт 2019 9:06ч.

    Не, "Референдум" все още не е шоу в смисъл сеир, просто някои наши т.н. политици са повярвали, че за да ги чуят, трябва да са арогантни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Артист. :)

    02 Окт 2019 9:46ч.

    Иначе е прав за вмро-то на Шкембе войвода, но и трите пишман патриотични партийки са си лика-прилика - осребряват кой както може вота на примитиви, имащи се за патриоти и сега ще се изтрепят взаимно за малкото отстанали им гласове след коалирането с ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филип Тотю

    02 Окт 2019 10:49ч.

    гледах го на запис, обиди нямаше, нито крещене от Сидеров. Влезе им с остро маваши и им развали сладката седянка с безумното дрънкане за "ценности", кметове, кадри и прочие заучени фрази. Директно нарече ВМРО и Кракачанов крадци заради милиардите, подарени на Щатите за липсващите изтребители и разпродажбата на военните имоти край морето, което си е самата истина. Само за паспортите не го чух, а там шкембе-войводите са с двата крака. Да не говорим за предателския им договор от Преспа, за който "войводите" най-много натискаха и сега се чудят как да замажат положението. Нарече Джамбазки "гей", което по принцип не е обида. Ако последният смята, че е обидно и лъжа, трябва да го съди и тогава ще се разбере. Най-вероятно ще го пратят на онези наборни комисии от казармата, които установяваха това по доста прост способ :) И какво правеха жандармеристи в БНТ, много интересно, там охрана нямат ли си, обикновена полиция. Пак като не викнаха някоя барета от спецчастите на военния Шкембю, но пък нали точно такъв рейнджър го помляха две хилави циганета.... Малко кофти да ти развалят така сценария на скучното предаване със заучените фразички, но общо взето свеж полъх на фона на политкоректните масмедии, където всичко е филтрирано и режисирано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простаци

    02 Окт 2019 11:37ч.

    И се имат за управляващи.... И това е пример за гледащите. Простаци. Емиграция и никакво гласуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виц

    02 Окт 2019 11:53ч.

    "-Ало! Полицията ли е?; - Да! Какво има?; - В домът ми влезе Волен Сидеров! Говори глупости и вика непрекъснато! Какво да правя?; - Отидете веднага до чейндж бюрото, купете рубли и направете пътечка от банкноти от Сидеров до вратата ви! Сидеров би трябвало да излезе!; - Ало! Полицията ли е?; - Да. Какво стана със Сидеров?; - Ами… купих рубли, направих пътечка от вратата до Сидеров… и в къщата ми влезе и Мая Манолова!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    02 Окт 2019 12:46ч.

    02.10.2019 в 10:49 Какво ти става... как изобщо си чул обвиненията на Сидеров. Той взе думата в самото начало, когато думата беше дадена на друг участник и през цялото време говореше върху останалите, изобщо нищо не се чу, освен отчаяните призиви на Чешмеджиева, които заглушаваха дърдоренето му. Сидеров е имал 7-8 минути време, което щеше да му бъде официално дадено, като му дойде реда. И много по-добре щеше да си защити тезата, ако се беше вместил в регламента, лично аз искам да чуя повече за предполагаемата връзка на ДПС с ВМРО. Въпросът е в това, че той съвсем умишлено беше решил да направи панаир и си беше подготвил репликите и обвиненията в цензура, каквато изобщо нямаше. Ако той спечели наистина нещо от това тъпо уан-ман-шоу, значи нивото на обществото е толкова паднало, че подобна стратегия вместо да го отврати, може да погъделичка в него заспалия примитив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи