Изтребители на НАТО прехванаха руски военни самолети над Балтийско море

Изтребители на НАТО прехванаха руски военни самолети над Балтийско море

Германски и британски изтребители прехванаха три руски разузнавателни самолета в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщиха германските военновъздушни сили, цитирани от ДПА.

Трите самолета - два изтребителя Су-27 и "Илюшин Ил-20" - са летели с изключени предаватели (транспондери). Прехванати са от самолети "Юрофайтър" на двата натовски съюзника.

Трите членки на алианса Литва, Латвия и Естония нямат свои изтребители, затова от 2004 г. сигурността в балтийското въздушно пространство в Североизточна Европа се гарантира от НАТО.

Съюзниците редовно разполагат изтребители и военнослужещи в балтийските държави, които граничат с Русия.

В началото на този месец германските военни предадоха ротационното командване на мисията на НАТО за въздушно наблюдение на Великобритания, след като я оглавяваха в продължение на осем месеца.

Независимо от това германските военновъздушни сили ще продължат да подпомагат британските до края на месеца.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Кадиров

    26 Апр 2023 9:44ч.

    Летят си ЗОНАТА НА ОТГОВОРНОСТ НА РФ, която се простира във всички международни въздушни пространства, в т.ч. и особено Балтика и Баренцово море, Ламанша, Средиземно море от Сирия до Гибрелтар, Черно и Каспийско море, Тихия океан и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    26 Апр 2023 9:47ч.

    И какво, като са ги прихванали в международнота въздушно пространство, на което нямат право, морето не е на Нато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    26 Апр 2023 11:07ч.

    Кой с каквото може, с това се фука!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОВД напразно си отиде

    26 Апр 2023 10:08ч.

    Представяте ли си какъв военен алианс - негови членки поначало нямат изтребители. Отскоро пък съвсем и самият алианс започна да остава без оръжие, жертвайки всичко за една нечленка - Уркайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да можеха да "прехванат" и малко ценности на автентичния праваславнен свят!

    26 Апр 2023 10:25ч.

    Тогава всички биха спечелили от "прехващането".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или да се разбира:

    26 Апр 2023 10:35ч.

    Германски и британски изтребители бяха прехванати от три руски разузнавателни самолета в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщиха германските военновъздушни сили, цитирани от ДПА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен фронт

    26 Апр 2023 12:54ч.

    След третия баярищник може и така да го разбираш ха ха ха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винкело

    26 Апр 2023 11:26ч.

    Какви изтребители бе, Тайфун е марка прахосмукачки от 80-те!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смисли и значения

    26 Апр 2023 11:48ч.

    БТА за пореден път се проявява с разни дивотии. Внимателно четене на информацията неизбежно регистрира доста смислов брак. Нека да започнем първо със значението на думата "прехващам". В авиационен Смисъл това приблизително означава следното: поради възникване на някакви важни юридически или тактически съображения, причини, (най-често става дума за нарушаване на въздушно пространство или излизане от определени за дадени цели коридори) самолет на едната от включените в случката страна , скъсява значително разстоянието между двете летателни средства (често до възможност за контакт с очи между пилотите) и целта на това действие е, на "нарушителя" да се предпише или дори силово да му се наложи (да бъде принуден чрез заплаха) определено поведение (най-често принудително приземяване. В конкретния случай не е коректно да се говори за прехващане, доколкото събитието се развива в разрешено за полети межд. въздушно пространство. Допълнително въобще не е ясно, кой кого "прехваща"! Допълнително е важно да се уточни, че "прехващането" е неуспешно, доколкото не изпълнява предназначението и целите си! Отново сме в хипотеза за компютрите и компотите. Слаба, безкритична, "журналистическа" работа, с ясен пропаганден смисъл и цел: Ние бдим и се грижим за вас, уважаеми граждани. Гласувайте за нас и продължавайте да ни търпите безобразията! Най-важното въобще недейте да мислите и не се интересувайте от олтернативни източници на информация! Изключително показателен пример в какво се е превърнал нашият свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    26 Апр 2023 12:45ч.

    Ил-20 се занимава с разузнаване, а двата Су-27 се грижат прихващащите да не пречат на работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи