Източник от НАТО: Американски водолази участваха във взривяването на "Северен поток"

Източник от НАТО: Американски водолази участваха във взривяването на "Северен поток"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Според анонимно писмо, получено от американския журналист Джон Дюган, в учението на НАТО "BALTOPS-2022", проведено миналото лято край датския остров Борнхолм в Балтийско море, са участвали американски водолази с дълбоководно оборудване.

Той предостави текста на писмото на РИА Новости. Според Дюган той има всички основания да се довери на анонимния източник, тъй като той е представил доказателства - снимки от учението и документи. Той обаче е помолил те да не бъдат разпространявани, тъй като се страхува да не бъде разкрита самоличността му. Писмото е изпратено от имейл акаунт за еднократна употреба на 2 октомври. Дюган е опитал да се свърже с автора, но без резултат.

"Имам пълно доверие на писмото. То съдържа подробности, които би могъл да предостави само човек, запознат с ученията "BALTOPS-2022" и дълбоководното оборудване. Всичко е вярно", заяви журналистът пред РИА Новости.

Авторът на писмото твърди, че е участвал в учението през юни миналата година. Според него на 15 юни хеликоптер е свалил група американци в цивилни дрехи.

"Първата ми мисъл бе, че приличат на група терористи", се казва в писмото. Авторът обяснява, че прическите, мустаците и брадите им, както и липсата на табелки с имена, му се сторили странни.

Водолазите били посрещнати от вицеадмирал на Шести флот на ВМС на САЩ и група мъже в цивилни дрехи. Разговорът им не чут от автора на писмото заради шума на хеликоптера. Свидетелят каза, че е забелязал, че американците са имали респиратори MK-29, които използват смес от хелий и кислород за дълбоководно гмуркане. Те имали и друго високотехнологично и скъпо оборудване, което не се използва от обикновените военноморски части. Те донесли и малки кутии.

Самите водолази твърдели, че ще участват в учение по разминиране - трябвало да влязат с гумена лодка в определен район и да намерят и обезвредят противокорабни мини. Те обаче не разполагали с необходимото за това оборудване. След разговор с вицеадмирала, твърди авторът, те не отишли в района на учението и отсъствали доста дълго време.

"Напуснаха кораба с респираторите си и изчезнаха под водата за повече от шест часа. Не съществува такова нещо като автономно оборудване, което да позволи на водолаз да остане под вода в продължение на шест часа. С най-новите военни системи - най-много три или четири часа", се казва в писмото. Според автора американските военни са се върнали без кутиите. След операцията хеликоптерът ги е прибрал .

На брифинг преди учението "Балтопс-2022" командващият Шести флот вицеадмирал Юджийн Блек заяви, че програмата включва тренировки за работа с подводни мини. Но тъй като с автора на писмото не може да се осъществи връзка, Дюган не може да потвърди самоличността на вицеадмирала, посочен в писмото.

Миналата седмица американският журналист, носител на наградата "Пулицър", Сеймур Хърш публикува статия, в която разследва аварията на руските газопроводи, положени на дъното на Балтийско море. Според неговата версия американски водолази са заложили експлозиви под "Северен поток" и "Северен поток 2" по време на "Балтоп-2022" и три месеца по-късно норвежците са ги детонирали. А президентът Джо Байдън взел решение за саботажа след повече от девет месеца тайни обсъждания с екипа по национална сигурност, твърди журналистът. Според него причината за саботажа е страхът на Байдън, че Германия, която получава газ от Русия чрез "Северните потоци", няма да иска да участва във военната помощ за Украйна.
Вашингтон категорично отрича твърденията.

Атаката срещу руските експортни тръбопроводи стана на 26 септември, когато бяха открити течове на газ на четири места едновременно. Швеция, Дания и Германия провеждат разследвания, но те все още не са дали конкретни резултати. Кремъл определи инцидента като акт на международен тероризъм.

Свързани статии: 

Как Америка извади от строя "Северен поток" - цялото разследване на Сиймур Хърш

Сиймур Хърш: САЩ организираха саботажа на "Северен поток", защото се страхуваха, че Германия ще отмени санкциите поради студената зима

Източник: ria.ru

 

 

 

 

Коментари

  • Интересно

    16 Фев 2023 16:27ч.

    Мдам, раздавайте пуканките - циркът навлиза в интересна фаза. Китайците също се втвърдиха необичайно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обрат

    16 Фев 2023 16:36ч.

    От доста държави искат да дръпнат черджето изпод краката на янките и поводът просто плаче да бъде раздухан. Въпреки почти пълния медиен монопол, ЦРУ не успява да запуши устите на всички, пък и на много журналисти им е писнало да премълчават заради цензура такива благодатни скандали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Фев 2023 18:41ч.

    на мен ще ми бъде преинтересно да наблюдавам реакцията на т.н. немски политици. презабавно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че нали Гавния гинеколог на Европа се "изходи" некомпетентно по въпроса...

    16 Фев 2023 19:01ч.

    Какво по-интересно да чака човек от такива нужникови изпълнения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Фев 2023 16:37ч.

    Държавният тероризъм на сотанистите не е от днес.Но ще си го получат. Ако започне термоядрена война сметнете кой има повече да губи?Дори и конвенционална да е със сатанистите.Те са...Направи богатият беден е паролата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО се готви да изпрати Европа на война

    16 Фев 2023 16:44ч.

    /Поглед.инфо/ Агенция “Блумбърг”, позовавайки се на свои източници, съобщи, че тези дни министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще подпишат таен документ, който ще очертае действията на Алианса в условията на едновременно участие в конфликт с висока интензивност по член пети от Устава на организацията, а също и - най-интересното - в събития, които не са обхванати от въпросния параграф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    16 Фев 2023 16:47ч.

    Този акт на международен тероризъм е кандидат за "капката преляла чашата" като повод за истинска световна война. Ще има отговор и той ще бъде зловещ за авторите на това сатанинско дело. Сценарият е написан, сега репетират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Фев 2023 16:48ч.

    След разследването на Сиймур Хърш, западната пропагандна машина изпадна в афазия. Афазията представлява езиково нарушение – загуба или увреждане на способността да се възпроизвежда език

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа да наложи санкции за газ на бай дън

    16 Фев 2023 16:59ч.

    И докато водолазите не възстановят тръбите да са под санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Фев 2023 17:10ч.

    а земетресението в Турция? „климатичните“ оръжия всъщност са високочестотни станции с по 300-400 мощни антени всяка: в Аляска, в Канада, в норвежския Тромсьо и пр. антенната им система загрява стратосферата до плазмено състояние (5000 градуса) чрез концентрирана бомбардировка с ултракъси вълни. и проектира под определен наклон тези лъчи върху определена географска област, разрушавайки метеорологичната атмосфера, присъща за тази област – т. е. метеорологичните оръжия по своята мощ са еквивалентни на ядрените оръжия и могат да нанасят огромни щети на потенциалния противник…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иди си прочети учебника по физика за 8-10ти клас

    16 Фев 2023 19:10ч.

    Когато говориш за нажежаване на земното ядро до температура на топене на скалите на територия няколко стотин квадратни километра, имаш ли представа колко ЕНЕРГИЯ ще ти трябва, и колко века световна енергийна генерация трябва да работи, че да захранва такива антени?? ? Микровълновото оръжие е отдавна известно, но на нито един голям кораб не е инсталирана установка, способна да стопи дори един самолет на 5км от источника, просто поради ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНА ЕНЕРГИЯ на коръба... Да не говорим за Анадолската плоча и съседните й Арабска плоча и Африканска плоча подпъхващи се под Анадолската такава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долар

    16 Фев 2023 17:36ч.

    Колкото и да е анонимно, ясно е от къде идва. В Русия едва ли имат интернет, компютри, клавиатури, та да го изпратят. Сигурно са платили няколко копейки на някой плоскоземец в цивилизования свят да го пусне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон!

    16 Фев 2023 18:15ч.

    Велик си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долар

    16 Фев 2023 18:56ч.

    Благодаря! Много се радвам когато хората оценяват творчеството ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доларе,

    16 Фев 2023 21:06ч.

    на Русия не ѝ останаха и копейки вече, а цивилизованите западняци, живеещи в изобилие, няма да се продадат за няколко копейки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    16 Фев 2023 18:18ч.

    Преди 2 или 3 години Путин преглътна зле скалъпената братанска провокация със Скрипалите и новичока. Ако сега остави ненаказан терористичен акт върх "Северен поток", наистина ще повярвам, че е мек либераст, скрит зад маската на силен държавник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешиш Кольо

    16 Фев 2023 19:40ч.

    Всъщност очакваш от Путин да реагира не като силен държавник, а като безмозъчен квартален побойник. Че в момента "ужасните" санкции не могат да навредят на Русия се дължи на годините търпение, през които икономиката беше подготвяна да ги посрещне. Именно това е, което отличава силния държавник - способността за стратегическо мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е мек либераст, скрит зад маската на силен държавник

    17 Фев 2023 1:39ч.

    Абсолютно нищо не трябва да прави Путин. Нииииииищо. Трябва да остави зърното на съмнението и липсата на доверие в сърцето на НАТО да потикне и да даде плод. Германия е в съюз със собствените си врагове - САЩ и Норвегия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съществуването на такава ГФР е в ущърб на интересите на германските народи

    17 Фев 2023 14:25ч.

    Не мисля, че тази държава има дълго бъдеще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    16 Фев 2023 18:28ч.

    Някой съмнявал ли се е в това? Кой друг има капацитет да извърши диверсия от такъв мащаб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    16 Фев 2023 18:31ч.

    И аз не вервам да е американско дело. Една телевизия , да не и права реклама, рускоезична е, имаше разследване, в което установили, че делфини от Севатопол свършили работата.. Руснаците още Втората Световна псе опитвали да научат кучета да взривяват немски танкове.. Ама, ядец.. Тренировките били с руски тнкове и кучетата на фронта тичали под руси танкове.. Но сега било по-просто, делфините били обучаван с руски тръби и руски газ и много лесно закачили бомби по русия СП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    16 Фев 2023 18:38ч.

    Ама, разбира се. Той и Кримския мост беше взривен като един украинец живеещ в Поморие тренирал 500 гълъба да пренасят по 50г екслозив до моста и с магнит да го закачат за него. После се връщали обратно и така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. капитан първи ранг Карачибук

    16 Фев 2023 18:57ч.

    Американците - от президента им до обикновения адмирал и простия матрос, могат спокойно да спят. Вече са рзкрити истинските тръбни атентатори на Северните потоци. Това са бойците от българската секретна база Тихина, разположена край Варна. Те са пряко подчинени на Ефтимов- най-нежния български адмирал. Водолазите от Тихина са специална селекция.Те прекарват по-голямата част от трудовия си стаж под вода. Пресметнато е, че един боен плувец от Тихина се пенсионира минимум с чин мичман, след 10 години служба като минимум 8 от тях той прекарва под вода. Всички плувци от Тихина по неволя стават зависими от водата, тъй както наркоман от дрогата. Има случаи, при които бойци от Тихина, изпадвали в абстинентна криза, търсят спасение и се гмуркат, където им падне - вани по домове и хотели, паркови басейни, делфинариуми и къде ли още не. Ето само един случайно избран пример. Наскоро старши матрос Т.Н. изпада в криза по време на отпуска в София. Търсйки спасение , той влиза в случаен апартамент. Там спасително се гмурка в домашната вана, където прекарва 72 часа в компания на три фертилни сирени, обитателки на жилището. Днес вече може да бъде разсекретен фактът, че бойците от Тихина бяха тези, които през 2001 г. с учебна цел взривиха фекалопровода във Варненското езеро. После по заповед на адм. Ефтимов го възстановиха с голи ръце. Очаква се скоро техният командир да ги изпрати на мисия в Севастопол. Там нашите юнаци ще покажат на рушнаците кон боб яде ли и магаре в джамия пърди ли. "Крим е наш", както обича да казва адм. Ефтимов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    16 Фев 2023 19:26ч.

    За жалост пак Българска следа .. Водолазите от Варна се полакомили за Путински рюшвет, апартаменти в Одеса на Дерибасовка, с южно изложение, и са прекарали делфините по маршрут Севастопол - Бургас - Одеса -Ривно -Гданск- Калининград Платили за 7 делфина само 700 лева вход в Одесса, а поляците минали метър с Натовски пропуски..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    16 Фев 2023 20:04ч.

    ", мустаците и брадите им," Абе тъпаци, научете се да лъжете, с мустаци и брада не можеш да се гмуркаш!!! Нарушава се херметичността на маска, шлем......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво не разбра

    16 Фев 2023 20:20ч.

    Мустаците и брадите им са били изрисувани с маркер с цел дегизировка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    16 Фев 2023 20:49ч.

    Абе умнико, тежките и средни водолази не са с маски. Шлема позволява да са с брада. При ограмоти се преди да ръсиш бисери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    16 Фев 2023 20:20ч.

    Не е кой знае каква тайна, че задокеанците си гръмнаха и кулите, и газопроводите, управляват и Украйна във войната им срещу Русия, създадоха кромида, изградили са навсякъде биолаборатории да тровят народите, използват енергийни оръжия за земетресения и още какви ли не гадости. И го правят безпардонно, нагло и почти публично, показват мускули и казват "можем да правим каквото искаме, защото сме изключителни и властелини на света". Въпоросът е как Светът ще обуздае с по-малко щети това безконтролно изчадие преди да е довело Апокалипсиса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    16 Фев 2023 20:23ч.

    И става въпрос не за държавата САЩ, а за наднационални тъмни сили, които са обхванали като метастази целия западен свят и неговите сателити. Държавата САЩ е просто базата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    17 Фев 2023 2:52ч.

    значи написва Хърш от свой анонимен осведомител как някакъв кораб по време на учението закарва водолазите до местото, където по-късно са взривовете, но беда: корабът не е участвал в учението...тогава се появява друг Хърш или Дюган, и споделя как неговият анонимен осведомител казал, че не били закарани с кораб, с хеликоптер били спуснати. Обаче Хършовият казал как е решено да гръмнат газопроводите, защото Германия може да се изплаши и откаже през зимата и да пусне Северен 2, затова на 26 септември думнали тръбите...ама чакай, на 20 септ 2022 Германия рапортува, че газохранилищата били пълни 90% и това е рекорд, освен това газът започнал да поевтинява заради напълнените европейски газохранилища...идва тогава аноминият (естествено!) осведомител на Дюган и докладва, че не било заради страх за газа, било заради страх да не би Германия да се откаже да дава оръжия на Украйна. Освен това помните ли каква беше главната критика на разследванията на Хърш? Имало инфо само от 1(един) осведомител. Е. сега са 2(двама). Ако искате, и още 2 ще ви намерят, колко му е:-) А уфсите задунайски блеят доволно и рупат ли рупат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече разбрахме, че си уфсъ,

    17 Фев 2023 6:41ч.

    няма нужда ежедневно да ни го напомняш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в Турция, и в Турция:

    17 Фев 2023 6:30ч.

    "Турският вътрешен министър след земетресeнието в Турция: „Няма случайности и ние казахме това на американския посланик. Седмица преди земетресението ние не се съгласихме с увеличението на членовете на НАТО и след седмица ние получихме катастрофално земетресение… Ние знаем кой и какво е направил. Махнете своите грозни си ръце от Турция. А ние ще си направим изводите.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    17 Фев 2023 13:19ч.

    мошениците в Кремль измислят разни обвинения, слагат ги в устата на когото си пожелаят и оставят дебилите да разпространяват лъжите им...след това същите дебили си късат рубашките от мъка, че кремълските медии ги забранили в цивилизования свят https://factcheck.ge/ru/story/41642-%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80-%D0%B2%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B5%D1%82-%D1%81%D1%88%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%80%D1%8F%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HAARP, еврогейска и либерастка овчо главо слънчасала!

    17 Фев 2023 14:01ч.

    HAARP. Защо смяташ, че турците са с промити и слънчасали мозъци, като твоя нещастен мозък, и че някой друг трябва да им казва какво да мислят, така както на теб ти казват?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    17 Фев 2023 15:28ч.

    до "17 Фев 2023 14:01ч."-дебил, прочети най-напред какво е казал турският министър на вътрешните работи на Турция и какво рашистките фашисти и дебили като теб си измислят и повтарят -няма никакво "земетресение: в думите му. И не се занимавай с мен. А с клишетата си можеш само да си избършеш задника, за друго не стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Фев 2023 10:04ч.

    Описаните "цивилни" са с типичния за "служители" на Black Ops на ЦРУ вид... Описанието е напълно достоверно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи