Израелски външен министър пристигна в Киев за първи път от началото на войната

Израелски външен министър пристигна в Киев за първи път от началото на войната

Израелският външен министър Ели Коен пристигна тази сутрин в Киев, предаде Франс прес, като се позова на министерството на външните работи на Израел. Това е първото по рода си посещение в Украйна от началото на войната преди близо една година, отбелязва АФП.

Макар Израел да осъжда руската инвазия в Украйна, той ограничи подкрепата си за Киев до хуманитарна помощ и защитна екипировка, посочва Ройтерс.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който се върна на власт през декември, призовава за промяна в позицията на Израел за войната. Засега обаче той не е обещавал преки доставки на оръжие за Киев.

Израел иска да запази координационната гореща линия с Русия, открита през 2015 г. във връзка с израелските въздушни удари срещу предполагаеми ирански цели в Сирия, където има руски военен контингент. Израелските власти са предпазливи и тъй като в еврейската държава има над един милион емигранти от бивши съветски републики.

Предвижда се Коен да присъства също на церемонията по възобновяване на дейността на израелското посолство в Киев, посочи израелското външно министерство.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • квинтесенциален армаментариум

    16 Фев 2023 14:14ч.

    Белким вразуми побеснелия си сънародник, че западната цивилизация отива по дяволите, капиш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Излиза, че е изпълнил

    16 Фев 2023 18:33ч.

    ултимативните искания на Зеленски, условие да бъде приет от него https://www.youtube.com/watch?v=1TaUcHREwLw&t=883s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи