Израелски съд препоръча на банка да пусне дарение на Роман Абрамович, въпреки санкциите на ЕС

Израелски съд препоръча на банка да пусне дарение на Роман Абрамович, въпреки санкциите на ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съдийката от окръжния съд в Тел Авив Ярдена Серуси препоръча на израелската банка Mizrahi Tefahot да деблокира трансфера на руския бизнесмен Роман Абрамович за 8 милиона шекела (около 196 милиона рубли) към организацията за търсене и спасяване ЗАКА, съобщава израелският вестник Globes. По-рано израелската банка, позовавайки се на санкциите на ЕС и Великобритания срещу бизнесмена, отказа да извърши превода.

Съдийката коментира, че е склонна да одобри делото на бизнесмена и организацията ЗАКА. „Разумно ли е една банка да приеме европейски санкции, когато те не се отнасят за Израел? Особено когато става въпрос за дарение на организация, която помага на Израел в трудни времена?“, цитира вестникът думите на съдийката.

Ярдена Серуси отбелязва, че банката не е изпълнила превода от една израелска сметка в друга. Съдийката подчертава, че въпреки факта, че банката спазва режима на санкции, в този случай може да се направи изключение, тъй като парите остават в Израел и ще бъдат изпратени „за много достойна и важна кауза“.

Прехвърлянето пари на Роман Абрамович към организация за търсене и спасяване беше блокирано от банката, след като съдът на ЕС отказа да отмени санкциите срещу бизнесмена и да размрази активите му. Санкциите срещу Роман Абрамович бяха въведени през февруари 2022 г. във връзка с избухването на войната на територията на Украйна. Според милиардера, който има и португалско гражданство, санкциите нарушават основните му права, защитени от Европейския съюз.

Източник: bdnker.bg

 

 

Коментари

  • old_beggar

    06 Яну 2024 17:50ч.

    не бива да се забравя: на Хитлер, който не харесваше комунизма, евреите и руснаците, англо-американски банкери – етнически евреи, предоставиха колосални капитали (и му позволиха да създаде „германското икономическо чудо“, за което се счита, че е в резултат на упоритата работа на германския народ, но всъщност бе изградено чрез огромните кредити), които много добре знаеха в кого и защо инвестират... и Ватиканът заедно с англо-американските евреи, изигра ключова роля в идването на Хитлер на власт и беше един от най-печелившите от нацистките престъпления... а след ВСВ скритите от немците в банката на Ватикана ограбени пари бяха прехвърлени в 3 еврейски банки - JPMorgan Chase (на Рокфелер) и NM Rothschild & Sons (на Ротшилд), както и 1,3 т злато във Федералния резерв на САЩ (също частна еврейска собственост)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Яну 2024 18:32ч.

    Това е и достойнството на Фюрера, че с техните пари опита да ги затрие и да спаси Планетата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    06 Яну 2024 21:22ч.

    Кое те кара да пишеш тия глупости?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия съвсем се самозабравиха в своето "избраничество"

    06 Яну 2024 19:27ч.

    Завладяват чужди земи, рушат, убиват, осъществяват геноцид... Изобщо, да перифразирам госпожата, "Разумно ли е една държава да не приеме човешките и Божиите закони, само защото смята, че стои над тях?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • buratinob

    06 Яну 2024 20:17ч.

    Препръча, не задължи. Върховенство на закона на банките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    07 Яну 2024 1:18ч.

    Абрамович спасява ''едни пари'',които не са негови'', просто отккраднати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    07 Яну 2024 7:13ч.

    Както е записал в Старият завет, Еклексиаста, "... нищо ново под Слънцето,...". Кой ще е новият Лот? И ще стигнем ли пак до Ной? И след него "Сим, Хам, Яфет" и прочие поколения. Ние май сме от "яфетите", та да си гледаме нашата пътека. Нямало Манифест на "Сионските мъдреци"?! Точно на територията на "404" е създаден? Или още мислим, че е конспирация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи