Израелската армия даде един час за евакуация на хората от болница "Аш Шифа" в Газа

Израелската армия даде един час за евакуация на хората от болница "Аш Шифа" в Газа

Израелската армия даде тази сутрин срок от един час за евакуиране на хората от болница "Аш Шифа" в град Газа, предаде Франс прес, като се позова на свой кореспондент на място. Израелската военна операция в комплекса на лечебното заведение продължава вече четвърти ден.

Около 2300 души - пациенти, медицински персонал и разселени хора - се намират в "Аш Шифа" и международното безпокойство за съдбата им се засилва, отбелязва АФП. Израел твърди, че ислямисткото движение "Хамас", което контролира ивицата Газа, използва най-голямата болница в палестинската територия, като военна база.

През последните дни израелската армия обяви, че е намерила близо до "Аш Шифа" телата на две жени, взети за заложнички от "Хамас" при нападението му срещу Израел на 7 октомври, в отговор на което тя започна операция в палестинската територия.

Контролираните от "Хамас" власти в ивицата Газа междувременно съобщиха за шестима убити при израелски въздушен удар по къща в град Дейр ал Балах, в централната част на палестинската територия, предаде Ройтерс.

По-рано палестинската официална новинарска агенция УАФА предаде за 26 загинали, предимно деца, при израелска бомбардировка в Хан Юнис, южна Газа. Тези данни не са проверени по независим път.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • smb

    18 Ное 2023 10:27ч.

    Цял час не е ли твърде много за евакуация на хора на легло в болница? Богоизбраните показват на света човеколюбивата си същност, едновременно с волята за победа на доброто над злото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи