Израел удари посолството на Иран в Дамаск

Израел удари посолството на Иран в Дамаск

Израел нанесе удар по иранското консулство в Дамаск, съобщиха държавните медии, а неправителствена организация съобщи, че при безпрецедентното нападение са били убити 8 души.

"Израелските удари бяха насочени към сграда в квартал "Мазех" в Дамаск" - район, в който се намират сградите на посолствата и сградата на ООН, съобщи официалната сирийска информационна агенция "Сана".

Тя добави, че "системите за противовъздушна отбрана са атакували вражески цели в околностите" на столицата.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че при нападението са загинали осем души.

В Техеран иранските държавни медии потвърдиха, че израелски удар е унищожил пристройка на иранското посолство в Сирия.

Иранска информационна агенция съобщи, че "Хосейн Акбари, посланик на Ислямска република Иран в Дамаск, и семейството му не са пострадали при израелската атака".

Кореспондент на АФП, намиращ се на мястото на събитието, потвърди, че пристройката към посолството е била напълно разрушена от удара.

Източници на "Ройтерс" предават, че Мохамед Реза Захеди, лидер на Корпуса на гвардейците на иранската революция, е загинал при удара.

"Израелски ракети разрушиха пристройката към сградата на иранското посолство в Дамаск ", съобщи неправителствената организация, базирана във Великобритания, която разполага с широка мрежа от източници в страната.

Снимки показват напълно разрушената сграда, превърната в развалини. Недалеч от мястото на инцидента десетки мъже са се събрали насреща. На място има линейка. Ударът е бил и в непосредствена близост до посолството на Канада в Дамаск

Иранските държавни медии потвърдиха, че израелски удар е унищожил пристройка към иранското посолство в Сирия.

 

 

Коментари

  • Терористичните държави Изсраел, Западен Пакистан и УДИЛ ще проправят път на Пиндостан към пъкъла

    01 Апр 2024 20:41ч.

    Където отдавна ги чакат с топъл прием.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бла, Бла, бла

    02 Апр 2024 0:44ч.

    Това никой не го интересува у нас! Кога руските ракети ще ударят посолството на САЩ в България, апартамента на сюлейман паси, главата на тагарев и зайчарника на тиквата, ето това са екзистенциалните въпроси! Пинокио и Гномчо, да не бягат, чака ги блестящо бъдеще в юриспруденцията на Магадан и Чукотка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Апр 2024 18:37ч.

    Реципрочния отговор за Иран е ответен удар по посолството на Израел в Катар или Саудитска арабия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Апр 2024 20:45ч.

    Да ги видим сега персите. Струва ми се, че акцентират върху несъщественост на удара - "пристройка", демек - голям праз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Апр 2024 20:47ч.

    Китайците навремето се снишиха, когато им цапардосаха посолството в Белград. Американците казаха, че картите им били стари и Китай остана доволен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорите са три вида:

    01 Апр 2024 21:21ч.

    Никакъв, симетричен и асиметричен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    01 Апр 2024 22:16ч.

    Това беше преди четвърт век. Изключено е инцидентът да се повтори - нито хамериканците биха посмели, нито китайците биха се подвоумили да отговорят реципрочно днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хмм

    02 Апр 2024 2:27ч.

    Преди няколко месеца хуситите обявиха, че разполагат с хиперзвукови ракети, които отстъпват малко по скорост от иранските, т.е. развиват осем маха. Незнам дали това е истина, но сега ми се струва, че изведнъж ще се сдобияг с такива, които развиват 11 маха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оглеждай се да не станеш колатерал демидж на персийския отговор. през 2020 след убийството на Сулеймани си отиде от нашия свят един за-началник на ЦРУ...

    02 Апр 2024 9:43ч.

    А тук става въпрос не за САЩ, а за Израел. Ако все пак Иран го озаптят да не думне реактора в Димона с новите си хиперсвукови ракети, то, най-малкото да се готви Военния Израелски Министър да ходи на Оня свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Апр 2024 18:38ч.

    Това е факт. Свалиха самолета с агентите на ЦРУ над Афганистан .....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Апр 2024 20:50ч.

    Е ся хутите ще получат нови ракети и разчети от Хизбуллах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълно беззаконие

    01 Апр 2024 20:52ч.

    Разбира се, че Израел ще реве. Той вече рева заради резила в Газа, но явно му е малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    01 Апр 2024 22:21ч.

    Аз по принцип не съм много против укрите да ударят с един Скалп или Таурус израелското посолство в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никога не може да се случи такова нещо, небойша.

    01 Апр 2024 23:32ч.

    През 2019 Бенйамин Нетаняху пръв поздрави Zеленски с изборната му победа за Президент на Украйна с думите: "Честито! Ти си вторият j-президент в света!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    02 Апр 2024 8:04ч.

    "Резил"? Показна касапница, последване от масово убийство чрез глад и жажда. Все едно да се каже, че нацистите са се изложили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Апр 2024 20:53ч.

    Клането в Газа не е резил, а геноцид. Холокост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чети нормални сводки от фронта

    01 Апр 2024 20:56ч.

    То е и военен резил за израелската армия, въпреки че се премълчават данни умишлено по западните казионни медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Апр 2024 21:01ч.

    Над 35 000 убити, повечето жени и деца. Ква армия, кви сводки, кви пет лева...това е клане на цивилни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Апр 2024 23:27ч.

    В момента Израел извършва класически геноцид на палестинците! Самия факт, че негови войници убиха без да им мигне окото трима от пленените от Хамаз израелци, мислейки ги за палестици! Обясненията на войниците, които ги застреляха, че се почувствали застрашени и затова ги разстреляли са повече от дебилни! Кажете ми, как ще се почувствате застрашени от трима невъоръжени мъже, които са си вдигнали ръцете за всеки случай! Просто израелските войници явно са получили заповед да стрелят по всичко, което се движи! Евреите си мислят, че убивайки повече палестинци ще си решат проблемите, но всъщност правят така, че злото и лицемерието им стана достояние на целия свят и маските им паднаха! Вече губят международна подкрепа дори от тези, които са им съчувствали и са ги подкрепяли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не забравяйте Старозагорското клане, организирано от дьонмето Сюлейман (Соломон Леви) паша безумний

    01 Апр 2024 23:38ч.

    Вълкът козината си мени, но не и нрава. Децата на дявола си остават деца на дявола. За три дни - от 19 до 21 юли 1877 г. - дьонмето Соломон Леви Явиш (Сюлейман паша) организира Старозагорското клане на деца, жени и мъже надхвърля всички познати злодеяния срещу българите в Османската империя. Изклани са между 14500 и 20000 жители на Стара Загора и околните села; изнасилвани са групово жени и деца; клани са деца в майки и са разпаряни бременни жени; над 10000 жени и деца са отвлечени и продадени в робство на пазарите за роби в Одрин и в Истанбул... https://bulgarianhistory.eu/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5/ На този изрод - дьонмето касапин Сюлейман паша безумний (Соломон Леви Явиш) един мустакат дупедавец и директор на военно-историческия музей в лудницата София, искаше да му построи паметник на Шипка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Апр 2024 0:26ч.

    Браво, че не си забравил предателството на оня мустакат дупедавец-директор на Военно-историческия музей, който искаше да направим паметник на този касапин на беззащитните старозагорски българи и то само на крачка преди Свободата с която ни дариха нашите Руски Освободители! Явно и той искаше да се покаже приятел на нашите евроатлантически "приятели" сред които беше и Турция, а да запази поста си! Е той поста си запази, но господ си знае работата-бързо след това го изпрати в Ада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    02 Апр 2024 9:06ч.

    За изродщините на Сюлейман паша няма спор, но за еврейското му потекло от къде черпите тая информация (изключваме тия националистически сайтове)? Официален източник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има източници за френски евреин

    02 Апр 2024 18:36ч.

    станал паша - висш офицер в турската армия и мохамеданско име "Сюлейман", но май не става дума за старозагорския касапин, а за преподавател във военното им училище или каквото са имали читаците по него време - 1870-те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Бениамин Дизраели англичанин ли е или търсим "официален източник"?

    02 Апр 2024 20:13ч.

    Всички генерали, командвали турската армия през войната, са били европейци или поне не са били мюсюлмани по рождение, сочи справка в историческите източници и интернет. Главнокомандващият Мехмед Али паша е роден като Карл Дитрих, германец. Служи на търговски кораби като юнга. През 1843 година, при поредното плаване, остава в Цариград и приема исляма и името Мехмед Али. Хобарт паша, командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) е англичанин. Роден е на 1 април 1822 година в Лестършир, в графското семейство „Бъкингампшър“. Такъв е и Бекир паша (полковник Кемпбел Куксън), роден във валахаладското гръцко село Чурхли, авантюрист и подбудител на убийството на гревенския епископ Емилианос Ладзарис. Военният инженер генерал Шрекер (Рошид паша) е понтийски грък, а инструкторът Искендер паша (Александър) e също такъв. Началникът на инженерните войски в турската армия Мехмед паша се казва Блум и е французин. Най-зловещата роля е на Сюлейман паша. Френски евреин, роден като Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната. Под негово командване албански башибозук, черкези и чирпански цигани са изклали до крак и опожарили Стара Загора. Главният квартирмайстор Белински (Нихид паша) е поляк, началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей) е французин, а генерал Грюнвалд е норвежец, началник на артилерията към главното командване. Освен тях Леман паша е австроунгарец, Вейсел паша — австриец, преди служба при турците фон Вексел, Талат бей – евреин, Емануел Красоа и Жозеф Лафаит са французин, Ибрахим паша – грък, а Мехмед Садък паша е поляк. Веселин Христов Искра.бг 03 март 2019

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    01 Апр 2024 21:01ч.

    Крайно време е "Държавата Израел" да бъде заличена от Западния бряг и потопена на дъното на Средиземно море. То бива 50 години да избиваш всичките си съседи.....Не са виновни мирните евреи и населението. Виновни са управялващата върхушка и ония рептили отвъд океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    01 Апр 2024 21:01ч.

    Сирийците требва да ви потърсят друг доставчик на ПВО системи, руските явно вършат работа само ако враждуват с некой друг съветски екскремент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    01 Апр 2024 21:05ч.

    докторче, требва да си потърсиш други източници на информация кой пво-та има. Гол и бос си по тая част.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    01 Апр 2024 21:21ч.

    Крайно време е няколко сериозни ирански ракети, ако ще и пуснати от хусите, да ударят и унищожат тази фашистка държава....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    01 Апр 2024 21:39ч.

    Израилтяните трябва да си търсят нова Обетована земя. Тази вече не подходяща. Има един добър план: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами защо мислиш изкупуват масово земята и къщите в Украина, и то точно в Източна Украина???

    02 Апр 2024 9:50ч.

    Просто си търсят нова обетована земя, а трябва и да я освободят от там живеещите гои

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    01 Апр 2024 21:39ч.

    Ау шо ривете бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    01 Апр 2024 23:41ч.

    Ще пищиш като малко дете, ако ти спрат прайда и виаграта, която рекламират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внучките си ли питаш?

    02 Апр 2024 18:38ч.

    Реват за ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • виделото

    01 Апр 2024 21:55ч.

    трохите от голямото плюскане свършиха. прокълнатата държава исраел се "разписа" в книгата на агнето още веднъж, защото днес е денят, в който си подписва окончателната присъда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СС на ООН

    01 Апр 2024 22:13ч.

    Събра ли се на извънредно заседание? Прие ли резолюция? ЕС наложи ли 13 пакета санкции? Дежурните подписчици сред българските интелектуалци подписаха ли писмо, осъждащо извършеното? Или, както се казваше в оня филм, за кучета може (особено ако са наши кучи синове), за прасета не може?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    01 Апр 2024 23:34ч.

    Ако Иранците даваха грандове на нашите "демократи" и "интелектуалци" да видите вие, какъв рев щвшв да настане! Да живее евроатлантическото лицемерие-първата евроатлантическа ценност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СС на ООН

    01 Апр 2024 22:13ч.

    Събра ли се на извънредно заседание? Прие ли резолюция? ЕС наложи ли 13 пакета санкции? Дежурните подписчици сред българските интелектуалци подписаха ли писмо, осъждащо извършеното? Или, както се казваше в оня филм, за кучета може (особено ако са наши кучи синове), за прасета не може?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът защо не осъди нарушенията на Виенската конвенция и сума ти други клаузи на международното право?

    01 Апр 2024 22:14ч.

    Аутсайдерите на хуманното човечество - това са израелтяните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма изненадани ...

    01 Апр 2024 22:38ч.

    сякаш целият свят стои и чака да се случват подобни неща всяка седмица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки такъв удар

    01 Апр 2024 22:52ч.

    Ускорява иранската ракетно-ядрена програма. И така в един момент от липса на отговор, ще преминем към "асиметричен отговор" - до "симетричен отговор". При което космополитните евреи ще изчистят събратята си ционисти. Аз друг смисъл от тези упражнения не виждам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой усилено рови

    01 Апр 2024 22:55ч.

    за мащабна война!? Кой ли ще е ТоЙ.!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е същият, който се чуди как да има мотив за да засели нова земя

    02 Апр 2024 0:31ч.

    и да напуснат милионите Близкия Изток - като гледаме Балканите, накъм тука лиги текат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скромно да попитам

    01 Апр 2024 23:22ч.

    де изчезна статията "Търси се"за г-н Малюк!?Гиди пусти страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат България без българи ли? Български пилоти ще пускат атомни бомби от американски ядрени бомбардировачи В1, защо бе, български военни, защо?

    02 Апр 2024 0:35ч.

    Военновъздушните сили на Република България и Военновъздушните сили на САЩ ще проведат съвместна тренировка на 2 април, вторник, съобщава МО. Военнослужещи от авиобаза Безмер, съвместно с предни авионасочвачи от ВВС на САЩ, ще упражнят симулирано поразяване на земни цели от самолети В-1, базирани във военновъздушна база Морон в Испания. B-1 са американски свръхзвукови стратегически бомбардировачи с изменяема стреловидност на крилете, които са проектирани да носят ядрени оръжия." НЕ СТАВА ЯСНО КЪДЕ ЩЕ Е ТАЗИ НЕЩАСТНА СИМУЛАЦИЯ - КАК СЕ ПУСКАТ ЯДРЕНИ БОМБИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПИЛОТИ! Спрете тази лудост, бе, български военни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    02 Апр 2024 6:12ч.

    Е, сега хусите са на ред. После пак евреите и така ще се редуват дотогава докато големите батковци не се разберат за техните си проблеми което няма да е скоро. В света трябва да има баланс между доброто и злото, между умния и глупака и войните спомагат за достигането му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Апр 2024 6:26ч.

    Иракчаните лекичко удариха Ейлат и отговорът на Нетаняху не закъсня.Могъщ триумф на волята. Да видим дали персийските момиченца имат топки и те да отговорят подобаващо. Едно време Хомейни имаше.Хаменей е леко женствен и преглъща всичко.... :)) А Лидерчето в Кремъл отдавна съм казал, че трябва да си води записки как се води война.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конско докторче

    02 Апр 2024 7:41ч.

    С-125 Нева/Печора от 1960г. свали Ф -117 над Сърбия „Съжаляваме! Не знаехме, че е невидим“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    02 Апр 2024 7:57ч.

    Израел война, която да обхване целия регион. Зданието не е пристройка, а масивна сграда на няколко етажа. В нея се е помещавала резиденцията на посланика и администрацията на консулството. Убити са, наред с други, ирански военни аташета с генералски чинове. Атентатът нарушава куп международни закони. Законите за дипломатическия статут не са съзнателно нарушавани поне от началото на 20 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    02 Апр 2024 8:06ч.

    Потоци бежанци и от Харков. Както твърдя отдавна политиката на Запад за разрушаване на Русия чрез война е малоумна. Единствения резултат който засега постига е депопулация и унищожение на Украйна. Западните стратези се усетиха и започнаха да говорят за мирни преговори но вече е късно. https://t.me/VA_Nikonov/24401

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    02 Апр 2024 8:31ч.

    Хуманитарни работници са загинали при израелски удар в Газа Петима служители на неправителствената организация "Световна централна кухня" (World Central Kitchen) на испанския шеф Хосе Андрес, са били убити при израелски въздушен удар в Газа. Сред загиналите в Деир ал Бала в централната част на Газа, са граждани на Полша, Австралия и Великобритания, както и един палестинец, заяви медийната служба на "Хамас".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи