Израел строява танкове на север от Газа (видео)

Израел строява танкове на север от Газа (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бойни подразделения с тежка техника на израелската армия се строяват на север от Газа по линията Зиким - Сдерот, предават агенциите. По всяка вероятност Израелските отбранителни сили ще следват плана с две направления на сухоземна атака от север през Бейт Ханун и директно към град Газа, смятат военни наблюдатели.

Основната част на израелската армия обаче се намира сравнително далеч на изток от Газа -  тя е между Мейтар и Беер Шева. След като изчисти района от терористи, армията контролира района само чрез патрули, които през последните дни често влизат в престрелки с групи на "Хамас" - сблъсъци на 13.10 имаше дори край военна база Хацерим, а преди това - край градовете Офаким, Нетвиот, Рухама и др. На практика на изток от Газа - там, където се разиграха най-жестоките събития на 7 октомври, все още е сива зона. 

Източник: segabg.com

 

 

Коментари

  • независимо мнение

    14 Окт 2023 17:44ч.

    Действията на израелския министър председател поставят народа на Израел в реална опасност. Огъня незабавно трябва да се прекрати .Байдън и администрацията му са тотално неспособни да постигнат мир. Западните политици водят света към опасен конфликт. Русия Китай Индия Иран, Саудитска Арабия ,Египет ,Африка и като цяло БРИКС и ООН могат да посредничат за постигане на мир. Друго решение няма . Кашата която забърква Байдън и администрацията му няма друго решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов световен ред

    14 Окт 2023 18:28ч.

    Войната е единственото решение за рестартиране на цивилизация с не повече от 500 милиона жители

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    14 Окт 2023 19:28ч.

    "Войната е единственото решение..." -- така е. само не знам как избраните ще се справят с радиацията и ще живеят в условията на ядрена зима, която само оня горе знае колко ще продължи. иначе - колко му е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    14 Окт 2023 17:52ч.

    Пак се върнахме към война в която такива колони могат да съществуват безнаказано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • JustSayNo

    14 Окт 2023 18:00ч.

    Пламне ли целия Близък Изток, мошетата с шапците няма да останат на картата на света. Американски тумор в центъра на свещенни земи. Цели 57 години. И, разбира се, благодарение на идиота Сталин, който подкрепя създаването на терористичната им държавица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    14 Окт 2023 18:20ч.

    Четвъртият министър-председател на Израел (1969 – 1974), Голда Меир, разкрива основната причина за настоящия конфликт: - Как се е казвала цялата тази земя преди Първата световна война? Когато Великобритания получи мандат над Палестина, каква беше тази Палестина? Тя заемаше цялата територия от Средиземно море до границата с Ирак. И източният, и западният бряг на река Йордан са били наричани Палестина. Аз самата съм палестинка. От 1921 до 1948 г. имах палестински паспорт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генетика и религия

    14 Окт 2023 21:02ч.

    Имам обосновано предположение, че палестинците са повече евреи, от повечето днешни граждани на Израел. Само че те днес не са юдеи, а мюсюлмани - като нашите помаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както така хубаво строяват танковете ...

    14 Окт 2023 18:34ч.

    Дали са наясно колко ХАМАС-овци ги чакат из руините в Газа, въоръжени с "Джавелин"-и , украински внос ? Това е цирк, организиран от израелските и американските служби. Целта е максимален конфликт, ама вътре в Газа. Щото заплахи за територията на Израел няма. Всички репортажи с уж облаци от палестински ракети, летящи към Израел , са холивудски постановки. Конфликт в Газа, пълна анексия на ивицата, палестинците прогонени в Синай ! Много жертви в израелската армия и падане на Натаняху от власт /има твърдения че истинския Биби отдавна не е в наличност, а разиграват двойник/, идване на власт на истинските трансхуманисти като Ювал Харари... Това е удар срещу хората изобщо ! Не само срещу мюсюлманите и християните, но и срещу вярващите евреи. Злото срещу Бог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е армия, не плашипутарниците

    14 Окт 2023 19:29ч.

    На др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не давай на идиота да се измъкне само с презрителното ти мълчание

    14 Окт 2023 19:52ч.

    Гнусник, още утре задействаш процедура по доброволна психиатрична терапия! Иначе ще получиш посещение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкаджия пропаднал, колко дни се влачи вашата Сво

    14 Окт 2023 19:56ч.

    600 дни. Колко дни им трябват да евреите за да приключат с Хамас - месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян Ц.

    14 Окт 2023 21:01ч.

    Така е бе, този от по-горе, Русия е принудена да се бие и я боли да убива свои си хора, тотално индоктринирани от фашистката идеология. А на война е така, или аз или ти. Болезнено натрапена за руснаците война. За да разбереш, отвори си широко очите, ушите и мозъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе как само вие

    14 Окт 2023 22:03ч.

    Копейкаджиите разбирате смисъла на тая война. И още 4 пропаднали държави, гласували за Матушката ти в Оон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • копейкаджия до укропитеците

    14 Окт 2023 23:05ч.

    Как върви "контранаступлението" на ВСУ ? Стигнаха ли до Мариопул, Бердянск , ами до Крим ? :-) :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи