Израел с остра реакция след думи на Лавров, че Хитлер е от еврейски произход

Израел с остра реакция след думи на Лавров, че Хитлер е от еврейски произход

Израел извика руския посланик заради коментари на руския външен министър за нацизма и антисемитизма, предаде Асошиейтед прес.

Израелските власти осъдиха изказване на руския външен министър Сергей Лавров, че нацисткият лидер Адолф Хитлер е от еврейски произход, и заявиха, че коментарите на Лавров са антисемитски и опасни, посочва БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Това е рязко влошаване на връзките между двете страни в момент, когато Израел се стреми да заеме неутрална позиция между Русия и Украйна и да запази добри отношения с Русия заради нуждите си в сферата на сигурността в Близкия изток, отбелязва АП. "Това е непростимо, скандално изявление, ужасна историческа грешка и ние очакваме извинение", заяви външният министър на Израел Яир Лапид пред новинарския сайт "УайНет". Засега няма коментар от руското посолство.

Да се твърди, че Хитлер е от еврейски произход, е като да се твърди, че евреите сами са се убивали, каза Лапид. Да се отправят обвинения към евреите, че са антисемити, е "расизъм от най-ниско равнище", допълни той. Лапид отхвърли също твърдението на Лавров, че пронацистки елементи контролират украинското правителство и военните. "Украинците не са нацисти. Само нацистите бяха нацисти и само те се занимаваха със систематичното унищожение на еврейския народ", каза Лапид, чийто дядо е сред жертвите на Холокоста.

Премиерът на Израел Нафтали Бенет също осъди коментарите на Лавров. "Неговите думи са неверни и техните намерения са погрешни", каза той. "Употребата на Холокоста на еврейския народ като политически инструмент трябва да спре незабавно", добави той.

Говорител на германското правителство заяви, че не си струва да коментира опитите за "пропаганда" на руското правителство и ги нарече "абсурдни".

Украйна също осъди коментарите на Лавров. "С опитите си да пренапише историята Москва просто се опитва да намери аргументи, с които да оправдае масовите убийства на украинци", написа в "Туитър" съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че коментарите на Лавров са изложили на показ "дълбоко вкоренения антисемитизъм на руските елити".

Украинският президент Володмир Зеленски също е бил обект на критики в Израел заради опитите си да търси аналогии между конфликта в страната си и Втората световна война, отбелязва Ройтерс. В свое обръщение пред израелския парламент през март Зеленски сравни руската офанзива в Украйна с избиването на европейските евреи от нацистка Германия. Израелският мемориал на жертвите на Холокоста "Яд Вашем" нарече коментарите му "безотговорни" и заяви, че омаловажават историческите факти за Холокоста.

 

Източници: "24 часа", segabg.com

 

 

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    02 Май 2022 16:47ч.

    На нашите приятели от Израел искам да им напомня, че мълчат за жертвите сред населението от СССР през втората световна, но постоянно напомнят за техните жертви. Това е расизъм скъпи избранници на Бога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    02 Май 2022 17:35ч.

    Божеее, гузен негонен бяга. Какво пък, не е ли вярно че Хитльо е от еврейски произход, на черното - бяло ли да казваме. Това незначи че евреите сами са се избивали, ама сега пък що самите вие спорите по този въпрос ???????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какво толкова. Казал човека на глас истината.

    02 Май 2022 18:31ч.

    Нима холокоста не е бил разпореден от евреи? О, хайде стига! Не говорим изобщо за хитлер, а онези, които се спотайват в сенките готови винаги да жертват и свои и чужди в името на собственото си "величие".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какво толкова. Казал човека на глас истината.

    02 Май 2022 18:32ч.

    Не случайно всички марионетни правителства предават народите си. Ами такива се обучават на занаят от тези, които после им плащат за предателството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква цензура?!

    02 Май 2022 16:50ч.

    Хм, тъкмо написах кога ще излезе проблема с Изсраел, и той взе, че излезе! Незвестно защо сте изрязали най-важното от думите на Лавров, което го пише в статията на Сега. И добави: "От дълго време чуваме мъдрите евреи да казват, че най-големите антисемити са самите евреи". Пише само за реакцията на Лапид на тия думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква цензура?!

    02 Май 2022 16:51ч.

    Т.е., еврейте водени от фанатизъм, работят против самите себе си. Лапид не е съгласен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква цензура?!

    02 Май 2022 17:05ч.

    "Употребата на Холокоста на еврейския народ като политически инструмент трябва да спре незабавно" --- И аз това писах в жалбата си срещу Герджиков, а прокурора вика - няма данни за конфликт на интереси. К като Костов, К като Корумпиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква цензура?!

    02 Май 2022 17:20ч.

    Както каза самият Зельонский, след войната Украйна ще стане Велик Израел в Централна Европа. Отделно от Великия Израел в Близкия Изток и отделно от Великия Израел на Балканите. Които разбира се ще бъдат свързани в мрежа, понеже еврейте са метафизици. Ама друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Май 2022 16:53ч.

    Тва е тролене от страна на Лавруша, но явно има за цел да спечели "Мюсюлманския свят" на страната на Русия! А тва са си 1.7 милиарда души все пак.Заедно с Китай и Индия и те ти 4, 5 милиарда човека за Русия срещу Запада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе!

    02 Май 2022 17:07ч.

    Русия и Израел са в екзистенциален конфликт. В статията си от миналата година Путин обеща - ако украинците бъдат хвърлени срещу Русия, авторите на проекта ще загубят собствената си държава. Това не е тролене, и не гледай какво лъже Асошеитед прес. -

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе!

    02 Май 2022 17:08ч.

    Имам предвид опорката: Израел се стреми да заеме неутрална позиция между Русия и Украйна и да запази добри отношения с Русия заради нуждите си в сферата на сигурността в Близкия изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    02 Май 2022 18:08ч.

    Има много логика предсказано е че арабите ще нападнат Израел ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошко Прошков

    02 Май 2022 16:55ч.

    „Да се твърди, че Хитлер е от еврейски произход, е като да се твърди, че евреите сами са се убивали, каза Лапид.“ – Ами Лапид какво ще каже за Джордж Сорос, който е с доказан и неспорван еврейски произход, но това не му е пречило да носи SS-овска униформа и доказано и признато от самия него (без угризения) да съдейства на антисемитския режим на нацистите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противоречията потвърждават правилото-някои евреи са жертви, други палачи

    02 Май 2022 18:37ч.

    Именно, айде да не се лъжем, че има само два цвята-черно и бяло. Нещата са сложни. Като се намесят предателите е така. Не евреите сами са се убивали, а други евреи са ги жертвали. Много доказателства има за това, а тук пространството е малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактите ховорят, Йехова мълчи

    02 Май 2022 22:08ч.

    Световно известпо е, че отровният газ, чрез който милиони евреи са намерили смърта си в газовите камери на нацистките концлагери е изобретен от чист евреин с висш офицерски чин в SS, тоест висш есесовец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...какво ще каже за Джордж Сорос..."

    03 Май 2022 1:55ч.

    Дж. Сорос е евреин, работил с баща си за ционисткия проект "Велик Израел", като е съобщавал на немските власти САМО за онези евреи, които НЕ СА били съгласни да си оставят имотите в центъра на Европа, и да се преместят в Палестина (преименувана през 1949 г. "Израел"). Германците са ги тероризирали, а Палестина се е населила с евреи... Сега са повече от коренното население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • History channel

    02 Май 2022 16:56ч.

    Самата истина е казал Лавров. Бащата на Хитлер - Алоис е копеле, незаконно роден. Майка му (бабата на Хитлер) е била години наред прислужница у богати евреи (банкерска фамилия Леополд Франкенберг) където сина на Леополд заплодил бабата на Адолф. Така че Хитлер е 1/4 евреин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    02 Май 2022 17:01ч.

    Защо да се извинява? Това е исторически факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исторически факт

    02 Май 2022 18:40ч.

    Точно в това време маските падат. Вече нищо не може да бъде потулено зад лицемерието. Странно защо се напъват с пропагандата само. Освен, че не убеждава пропагандата само разчопля раната до кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Май 2022 17:13ч.

    Ханс Франк на Нюрнбергския процес пуска версията за еврейството на Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люба

    02 Май 2022 19:33ч.

    Калин, това не ми прилича на кукуригане,но както кажеш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Май 2022 17:13ч.

    лавров е казал каквото е мислел и затова ли да има цензура хаиде стига сме правили от мухата слон стига с този евр казус не забравяите какво направи изр гражданин гад зееви с авиоком балкан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината за евреите е нелицеприятна, но ние я знаем

    02 Май 2022 18:47ч.

    Истината трябва да се казва на висок глас, без цензура, колкото и да е неудобна на израел. В крайна сметка трябва да си признаят, че не всички евреи са страдалци, а напротив черно петно са за нацията и човечеството. И сега са такива. Затова ако имат поне малко разум израел са длъжни да спрат оная част от себе си, която като рак изяжда цялото тяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    02 Май 2022 17:31ч.

    Две години по-късно Керанка-Клара изчезва. Момченцето Адолф е осиновено от приятелка на майка му, която също се казва Клара. Проф. Овчаров твърди, че Керанка е заминала за Китай. Там пуши опиум и пише книга, превърнала се в основа за робототехниката. Керанка загива през 1937 по време на японското клане в Нанкин. Нейн внук е сред първите китайски тайконавти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изразът на Лавров за мъдрите евреи, които казват, че най-големите антисемити

    02 Май 2022 17:58ч.

    са самите евреи", си е съвсем на място. Въпросът не е просто в еврейския произход - и за Алфред Розенберг, повлиял на Хитлер и идеолог на холокоста, има подозрения за произхода. Въпросът в идеологията - възгледите за избраност и привилегированост преминават през доста сложни и неочаквани трансформации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според концепцията на Алфред Розенберг

    02 Май 2022 18:04ч.

    Съветският съюз е трябвало да се раздели на пет губернаторства, при което губернаторството Украйна трябва да стане място на враждебно към етническите руснаци необразовано население, а за Германия да бъде "дойна крава". Което е нямало как да стане без нацифициране на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошо

    02 Май 2022 18:31ч.

    А зеленски какъв е и обича нацистите от азов.израел какво казва по въпроса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    02 Май 2022 18:44ч.

    Казва, че укрите не са нацисти, нацисти били само нацистите и никой друг. Предполагам, имат предвид едновремешните нацисти. Ние, бугарите, например, сме фашисти и комай всички са съгласни, поне никой не е скочил да опровергае това твърдение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан Кан

    02 Май 2022 22:38ч.

    Хахахахха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То си е "бугарска" работа...Като не искаме да опровергаваме,

    03 Май 2022 2:09ч.

    ще твърдят за нас каквито глупости си поискат. Редно е да съставят екип от историци в БАН, който да се занимава с редактиране и опровержения на грешни твърдения. На страницата на България ( wikipedia.orг) е пълно с неточности и откровени лъжи! Напр. твърди се., че имаме тюркменски произход!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    02 Май 2022 18:34ч.

    Омразата към евреите в Русия има стари корени. Хората говорят, че това не били евреи, а хазари, приели юдаизма. Сякаш щом са хазари, е редно да бъдат тъпкани. А са били тъпкани, това е исторически факт. Има теория, че огромното мнозинство евреи или хазари, ако ви харесва, сред болшевиките е, че са имали мотив да се противопоставят на Империята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    02 Май 2022 18:38ч.

    На територията на Украйна, която не е била държава, а както научихме наскоро, не е имало и такъв народ, евреите или хазарите са били не само особено много, но и особено мразени, тероризирани и избивани. Така някогашна Русия дава на света думата “погром”, а е известен имприносът на украинците към Окончателното решение на Хитлер. От Бабий яр до охраната в лагерите на смъртта,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Май 2022 22:49ч.

    Какво би казал, че Зеленски връчва орден Бохгдан Хмелнитцки?! Цялата съвременна идеология е невероятен кич, като лудница с Наполеони и Хитлери, програма антихрист или лъже помазаник...Горкия Лавров, като добър стар доктор в лудница превзета от лудите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    02 Май 2022 18:50ч.

    В конкретния случай любопитното е, че докато разкрива еврейския произход на Хитлер, Лавров крие, че по рождение е арменец, сменил името и фамилията си, за да улесни кариерата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка круша си има и опашка,

    02 Май 2022 19:05ч.

    ама ти или си профан и затова не знаеш за опашката на крушата, или просто не ти изнася да знаеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо като Микоян, викаш

    02 Май 2022 20:40ч.

    или като Баграмян. страшно са потиснати арменците в СССР - Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Май 2022 18:51ч.

    Що, истината боли ли? Няма по-големи антисемити от самите евреи... сега с ваксинацията и поддръжката на Зеленчука, отново го доказаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Векът на Сталин, книга четвърта, стр.234. Кой как е воювал срещу Съветския съюз

    02 Май 2022 18:52ч.

    е особено видно от националния състав на военноплениците в СССР за периода 22.06.1941 г. - 02.09.1945 г. Евреи попаднали в плен на Съветската армия = 10 173 души!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нищо чудно в това,

    02 Май 2022 19:18ч.

    че интересите на пронацисткия киевски режим и на хазарската мафия съвпадат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Факт

    02 Май 2022 19:40ч.

    Германия става хитлериска/нациска м/у 1930 и 1940 с парите на АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИ.Резултата от ВСВ е че Английските евреи са прецакани.По рано през вековете английските евреи прецакват холандските.Англия прецаква пък Испания.Противоборството м/у империите е неразривно свързано с преселение на евреи.Факт! А кое е причина и кое следствие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кул еба

    02 Май 2022 19:40ч.

    Това, че император Александър Втори Николаевич е с 3/ 4 немска кръв, означава ли, че за Освобождението трябва да сме благодарни на германците? И как още не се е досетила за тази работа русофобската измет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tsvetan

    02 Май 2022 20:07ч.

    Не 3/4м, а 9/10 немска кръв. Като се почне от Петър 1, всички майки на императорите са от немски княжества. Има съмнение за Александър 1, че баща не му е император Павел 2.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холокост (жертвоприношение)

    02 Май 2022 19:54ч.

    Факт ли е, че Бандера е нацист и национален герой сега на Украйна празнуван на първи януари - дори по закон от Народната рада и държава. Това обаче не боде очите на Израел. и щом не е евреин Хитлер, защо е извършил Холокостът? езическо семитско жертвоприношение..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    02 Май 2022 20:04ч.

    За съжаление правителството на Израел никак не се различава по поведение от всички останали васални правителства по "техния сяат". Иначе еврейският народ подпбно на много други си има особености, но не е лош или добър. Не всички евреи са на една страна в съвременните конфликти., те се разпределят както това става в Европа и Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    02 Май 2022 20:05ч.

    Значи по сороските медии и слугинаж Путин е фашист, руснаците са фашисти. Значи пострадалите руснаци от Хитлер, може да са хитлеристи, а евреите - не? е това ако не е нацистко.. а колко геноцида извършиха евреите описани в Библията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геноцида е измислен от евреи

    02 Май 2022 20:16ч.

    В Библията пише много неща. Ако искате да разберете какво се случва днес, това е книгата. Древните жречески жертвоприношения на затворените касти или секти не са се променили през вековете. Не се заблуждавайте от технологиите и модерността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    02 Май 2022 20:25ч.

    Библията,сложна е за мене.Но жертвоприношението като технология на власта го схванах още ученик.Вярно днрс безкрайно модифицирано но същноста същата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та то не е ли вярно

    02 Май 2022 20:10ч.

    На ухо се е говорело винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Май 2022 23:05ч.

    Да оставим Хитлер, и да вземем Йозеф Гьобелс, а той какъв е бил(освен следовника на Едуард Бърнейз(племенник на Фройд)) и тук си идваме на думата, има една категория хора обикновено сред елитите, които генетично са по различни и по различен начин им работи мозъкът...Лавров е като пчелар на подивял кошер-трябва да ги обгази.... хахххаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Херман Гъоринг

    03 Май 2022 1:34ч.

    "Кой е евреин и кой не е решавам аз" - по повод факта, че във ВВС има доказано евреи. Мусолини изобщо не е гонил евреите. Когато Хитлер го натиска, започва да го прави през пръсти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръвната връзка е рудиментарна, сега времената са други

    03 Май 2022 5:00ч.

    важно е само какъв е избрал да бъде човекът по дух. В миналото родът е бил определящ, защото чрез него се е предавало учение, което прави дух от природния човек. Това може да се види ясно в граничния случай на децата тип маугли, те никога не се научават дори да ходят на два крака. Сега учения има много и всеки избира кое е за него. Това е важно, защото именно човекът дух надживява природния човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Показват първия заловен НАТО-вски генерал

    03 Май 2022 8:20ч.

    Канадският генерал Тревор Кадие е заловен в Мариопул и "доставен" в Москва. https://www.youtube.com/watch?v=Ajdc4cRaB3c Има и още, ще ги показват на час по лъжичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приятел в нужда се познава

    03 Май 2022 16:01ч.

    https://www.bpb.de/themen/nationalsozialismus-zweiter-weltkrieg/die-wohnung/195248/die-artikelserie-ein-nazi-faehrt-nach-palaestina/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анализ

    11 Май 2022 9:38ч.

    https://www.lalibre.be/international/europe/2022/05/09/un-journaliste-belge-qui-a-analyse-ladn-dhitler-contacte-par-les-medias-russes-lidee-quil-soit-juif-est-trop-irresistible-pour-beaucoup-de-gens-Q3UTKN552ZHQHCJKJE2CIDY43M/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи