Израел нареди евакуацията на 1,1 млн. палестинци в южната част на Газа в рамките на 24 часа

Израел нареди евакуацията на 1,1 млн. палестинци в южната част на Газа в рамките на 24 часа

Израелските военни са информирали ООН, че около 1,1 милиона палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава в рамките на следващите 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на изявление рано тази сутрин на говорителя на световната организация Стефан Дюжарик.

"ООН смята, че е невъзможно такова придвижване да се осъществи без опустошителни хуманитарни последствия", се казва в изявлението.

"Организацията на обединените нации настоятелно призовава всяка такава заповед, ако бъде потвърдена, да се отмени, за да се избегне това, което вече е трагедия, да се превърне в катастрофална ситуация", допълни говорителят на световната организация.

Дюжарик каза, че заповедта на израелските военни се отнася също и за всички служители на ООН, както и за онези, които са били подслонени в обектите на ООН, включително в училища, здравни центрове и клиники.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ЗИП

    13 Окт 2023 10:24ч.

    Лидер,Водиш ли си записки? :)) А сега малко по-сериозно. Както още вчера предупреди знаменития военен анализатор тов .ЗИП: Идват "библейско-корански времена". Събота и неделя го дават до 26 градуса.Може да е за последно преди ядрената зима.Не изпускайте момента за разходка! :) Апропо днес е ПЕТЪК 13! Днес е пътъчната молитва.Целият мюсюлмански свят се готви за "нещо страшно". :((((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърди се че е истински случай

    13 Окт 2023 12:35ч.

    В началото на ВОВ, германците напредват бързо и пленяват множество руснаци , както и местни евреи . Немският офицер ги подкарва към ямата и нарежда “Рус Иван в ляво! Юден от дясно !” Пленниците се разделят на две групи . Германският офицер продължава - “ Юден да влизат в ямата ! Рус Иван взимайте лопатите и започвайте да ги заравяте !” Живи. Руснаците се споглеждат и никой не помръдва. Офицерът заповядва - “ Гут ! Рус Иван да влизат в ямата ! Юден, хващайте лопатите !” Тутакси евреите грабват лопатите и усърдно започват да зариват дупката ! Когато руснаците са зарити до половината, офицерът командава Halt ! Обръща се към руснаците и им казва “Рус Иван ! Сега разбрахте ли за какво става дума ?”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ООН смята, че е невъзможно такова придвижване да се осъществи без опустошителни хуманитарни последствия"

    13 Окт 2023 10:54ч.

    Това е нечувана жестокост, ООН кажете го в прав текст. Пред очите на целия свят се извършва диво насилие срещу Животът на Планетата. Каква е целта? Предизвикване на мюсюлманския свят да реагира и да започне кръвополитната световна война. Третата. Последната. Безсмислената! Защото има достатъчно природни ресурси има и ОТКРИТИЯ ИЗОБРЕТЕНИЯ за ПОДОБРЯВАНЕ живота на човечеството без похабяване на природните ресурси - но тези прогресивни изобретения лежат вече 100 ГОДИНИ СКРИТИ от алчни завистливи хора. Хора ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Окт 2023 17:44ч.

    и никой не ги иска, нито в Йордания, нито в Сирия, Египет също затвори границите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Окт 2023 11:04ч.

    Очеваден цинизъм е да дадеш ултиматум, за 24 часа да се евакуират 1,1 милиона души! Факт, просто защото на всички е ясно, че това е физически НЕВЪЗМОЖНО! Явно израелците искат просто за заличат Газа, с все цялото ѝ население, но смята да го направят „демократично“, точно в стила на своите покровители – САЩ…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Израел нареди евакуацията на 1,1 млн. палестинци"

    13 Окт 2023 11:09ч.

    Значи зверовете се увеличават. САЩ спрете безумието бе - какви и за какво изпращате самолетоносачи, миноносци и прочие оръжия, а не пращате хуманитарна помощ и МИРООПАЗВАЩИ ВОЙСКИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ДА СПРЕТЕ ВОЙНАТА?!? Къде сте вие САЩ с 900 военни бази по чуждите държави - нали сте за опазване на мира, ами опазвайте го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго е по-важно

    13 Окт 2023 11:30ч.

    Нареждат на чужд народ в чужда държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разликата

    13 Окт 2023 11:48ч.

    Представете си, ако в отговор на терористичните атаки на укронацистите, Русия беше дала такъв ултиматум за евакуиране на Киев, какъв вой щеше да се надигне от ЕС и САЩ, но вместо това, сега ЕС и САЩ подкрепят намеренията на Израел. Сега се вижда разликата между СВО на Русия и агресивната война на Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Окт 2023 12:01ч.

    Тцъ, сега най-добре си личи руската политика от 1917г до днес която може да се охарактеризира с два принципа: 1.Иванушка дурака 2.Ох, какво ще кажат чужденците.Да не вземем да се изложим пред тях. Класическо "чувство за малоценност". Тва е прихванато от евреите. А пък евреите откак започнаха да играят с англосаксите прихванаха от тяхното: Не ме вълнува мнението на околните за мен.Аз съм си аз и имам собствен стил.Прави каквото трябва пък другите нека си плямпат... Те така.Който се "лигави" на бойното поле после си плаща с лихвите човешките загуби....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бугарин Тятарин

    13 Окт 2023 12:08ч.

    Всички славяни имат чувство за малоценност пред "немците" . Руснаци, чехи, сърби, поляци, без изключение. Виж, тюрките са друга бира. Семитите тоже. Не знам защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП-е това не е "руската политика", това е политиката на болшевиките, които нямат общо с комунистите

    13 Окт 2023 12:26ч.

    Ситуацията е като от ВСВ, когато Адолф (с еврейско потекло по С.Лавров) избива други с такова потекло. Просто безумие, патология на завистта и злостността! Адолф е бил отличен даровит художник, как е станал звяр?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Израел

    13 Окт 2023 12:12ч.

    Не може да нарежда на Газа, тъй като това е палестинска автономия. Част от бъдещата Палестинска държава. Ако Израел отново отказва съществуването на Палестина като държава, значи просто плюе върху решенията на СС на ООН. За света впрочем отдавна е ясно, ООН не става за чеп за зеле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Окт 2023 12:16ч.

    Говоря за англосакси.Немците почти никога не са били сериозен световен фактор. Толстой има пасажи на френски във"Война и мир" , не на немски. Англосаксите са абсолютно безпардонни.Гледат високомерно всички БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.Винаги удрят превантивно, страховито силно и затова техните човешки загуби винаги са минимални.Защото не се лигавят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бугарин Татарин

    13 Окт 2023 12:27ч.

    Славяните наричат всички чужденци "немци". Неми. Иначе тия не са англосаксонци, а са викинг-саксонци. Целият им елит е потомци на норманите. Затова са и толкова агресивни и брутални и властни. Впрочем и руснаците са до известна степен викинг-славяни,нищо че Путин отрича варяжката теория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не защото не се лигавят

    13 Окт 2023 12:29ч.

    а защото не могат да се или да ги отърват от призива "Око за око, зъб за зъб" - ретрограден както вижда цялото човечество, тъй като с този призив УВЕЛИЧАВА злото, а не го намалява. И човечеството отива към гибел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    13 Окт 2023 12:42ч.

    ЗИП е напълно прав. Изглежда е живял там. Аз бях 10 г. Понеже съм бил офицер, а освен това маниак-перфекционист, реших да експериментирам. По едно време взех да ги командвам. Отначало се стъписват и изпълняват, но бързо се окопитват и си заемат мястото. Много може да се учи от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Окт 2023 17:47ч.

    да бе, нямали загуби - 30 хиляди при Дойран, 150 хиляди при Галиполи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    13 Окт 2023 12:47ч.

    А като нямат електричество как милион и сто хиляди души ще разберат, че имат 24 часа да се изселят? Тая новина поне един ден ще пътува от уста на уста … Единият го дирят в Хага, за дето изведе децата в Донбас извън военната зона, а тука друг ги обрича на глад, мизерия и смърт ама му пляскат и “молитвите им са с него” …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Окт 2023 13:09ч.

    Жълт котарак, Не, по-скоро съм обикакял от Индокитай до Северна Африка. Но имам ГОЛЯМ сантимент към "англосаксонското".От времената на "Спортни сводетелства" с Джимо по "Всяка неделя" и сериалите по Славковата телевизия, като "Перла в короната" или "Богат -Беден". Изчел съм доста. Затова смея да твърдя, че го познавам доста добре.И силните и слабите им страни.Да, да, имат и слаби страни.Аз не ги гледам с отворени уста, кат бившите комунисти завършили АОНСУ.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    13 Окт 2023 13:45ч.

    13-ти петък. Можете да променяте вашите мнения, но Илюминати не го правят. Те имат план. Явно съществуването на Израел е свършило своята работа и всички хора в района вече не да им необходими. За подробности линк в следващия коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    13 Окт 2023 13:48ч.

    https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/362-2011-09-22-00-14-17.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    13 Окт 2023 14:46ч.

    Израел се изхвърля с гола заплашителна емоционалност, това е да се изхвърлиш като ч*кия на мокър пясък. Минаха времената на юдейско-западнярската безнаказаност. И всички сериозни хора знаят, че подобни изхвърляции повече не хващат дикиш. Ала навикът е втора природа, както и изкривеното възприятие на света през атитюда на миналото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи