Израел нарече "сериозна грешка" разследването на САЩ за убийството на журналистката Ширин Абу Акле

Израел нарече "сериозна грешка" разследването на САЩ за убийството на журналистката Ширин Абу Акле

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Палестински представители, семейството на Абу Акле и телевизия "Ал Джазира" обвиняват Израел в умишлено убийство на 51-годишната журналистка, която е и американска гражданка и е носила каска и бронирана жилетка с надпис "преса", когато е била смъртоносно простреляна, съобщава БТА.

Израел потвърди вчера, че американското министерство на правосъдието е започнало разследване на убийството на палестинската журналистка от телевизия "Ал Джазира" Ширин Абу Акле, но осъди разследването, наричайки го "сериозна грешка" и се закани да не му съдейства, предаде Асошиейтед прес.

Израелският министър на отбраната в оставка Бени Ганц написа в Туитър, че Израел е заявил ясно на САЩ, че "няма да съдейства на никакво външно разследване". "Няма да позволим намеса във вътрешните работи на Израел", допълни министърът.

Погребението на палестинската журналистка Ширин Абу Акле на 11 май 2022 г. Снимка: АП

Местни медии съобщиха, че ФБР е започнало разследване на убийството на палестинската журналистка, която получи смъртоносна огнестрелна рана, докато отразяваше израелска операция в град Дженин на окупирания Западен бряг през май.

Палестински представители, семейството на Абу Акле и телевизия "Ал Джазира" обвиняват Израел в умишлено убийство на 51-годишната журналистка, която е и американска гражданка и е носила каска и бронирана жилетка с надпис "преса", когато е била смъртоносно простреляна.

Израел призна, че журналистката вероятно е била улучена от куршуми, изстреляни от израелските сили за сигурност, но категорично отрича тя да е убита умишлено.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Има си хас

    15 Ное 2022 10:29ч.

    Израел да признае публично това, което се знае от всички. Хубаво е също така хората да видят клипове от погребението на журналистката, за да добият представа за ционисткия режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    15 Ное 2022 10:42ч.

    ДеМОРкратични ценности! Както ни отърва, така се измятаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи