Изляха червена боя в италианския басейн на близкия до Путин журналист Владимир Соловьов

Изляха червена боя в италианския басейн на близкия до Путин журналист Владимир Соловьов

Две вили в Италия на руския телевизионен водещ Владимир Соловьов, приближен на Владимир Путин, бяха нападнати в сряда: първата стана обект на предполагаем опит за палеж, според местните власти, а във втората, според медии, в басейна е била изляна червена боя, предаде Франс прес.

58-годишният Соловьов, който е главният пропагандист на Кремъл, е собственик на три имота на популярния бряг на езерото Комо в Северна Италия на обща стойност около 8 млн. евро, според италианското правителство, съобщава БТА.

Рим обяви на 5 март, че е замразил тези активи като част от западните санкции, наложени на руски физически и юридически лица след нашествието в Украйна на войски на Москва.

Пострадалата от пожар вила, която е в ремонт, не е претърпяла значителни щети. Огънят, започнал отвън с подпалени автомобилни гуми, е бил потушен бързо. Според кмета на Менаджио, където се намира вилата, това е „акт на протест“ срещу Соловьов. Вилата е негова от пет години, но допреди месец никой от съгражданите ми не знаеше кой е той, обясни Микеле Спаджари за агенция АДжИ.

Карабинерите в Комо са започнали разследване и преглеждат записите от охранителните камери, за да се опитат да установят извършителите, съобщи в. „Кориере дела сера“.

Във втората вила на журналиста, разположена в Пианело дел Ларио, също близо до езерото Комо, е установено проникване. Фасадата е напръскана с кървавочервена боя. От същата боя е изляно и в плувния басейн, който е почервенял напълно, се вижда от видеоматериал на италианската агенция АНСА. С червената боя на английски са изписани думите „Убиец“ и „Не на войната“.

Владимир Соловьов е вездесъщ в официалните руски медии, където енергично защитава позициите на Кремъл, отелязва АФП. Интервюирал е многократно руския президент, на когото е посветил и документален филм. От началото на руската военна инвазия в Украйна той участва всяка вечер в политическото предаване „Вечер с Владимир Соловьов“, което цели обединяване на общественото мнение в нейна подкрепа.

 

Коментари

  • Две вили в Италия на руския телевизионен водещ Владимир Соловьов, приближен на Владимир Путин, бяха нападнати в сряда

    07 Апр 2022 9:15ч.

    Италианчетата се славят като велики войници, дори гърците във времената на Мусолини се оказаха сложен противник за тях. Успешно воюват срещу вили и басеини, силно вероятно биха били големи смелчаци и в украинските окопи, воювайки срещу руснаците. Имат генетично натрупан опит от кампанията при Сталинград,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " Според кмета на Менаджио, където се намира вилата, това е „акт на протест“ срещу Соловьов."

    07 Апр 2022 9:16ч.

    Когато магиозите палят магазини на отказалите да плащат пиццо/рекет в Италия, това според кмета акт на протест ли би трябвало да бъде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Интервюирал е многократно руския президент, на когото е посветил и документален филм."

    07 Апр 2022 9:21ч.

    Изнежените джендърчета наследницина алчните венециани и флорентинци, вдъхновители и поръчители на първите етнически чистки в Европа и Близкия изток наричани за благозвучие Кръстоностни походи дори срещу братски вероизповедания, след като нулираха Достоевски и Чехов сега да не посегнат и на творчеството на господин Оливер Стоун?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Апр 2022 9:29ч.

    Пъкленото изпълнение е дело на последовател на Зеленски, решил да боядиса рибките на Соловьов в червено. Въпросът е, че Соловьов вече е имал червени рибки, които сега са загинали. Боята в езерото прикрива следите от деянието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    07 Апр 2022 9:47ч.

    Браво! Така трябва да се процедира с всеки рашист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    07 Апр 2022 9:54ч.

    В Европа вече има много лошо отношение към руснаците и специално към тези които защитават войната. Руски тираджии редовна са бити по бензиностанциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в Русия има западна собственост

    07 Апр 2022 12:10ч.

    това ли искат да се случи с нея? Който има претенции към някого да ги представи в съда, според закона колективна вина няма, само индивидуална. Саморазправата винаги предизвиква още по-голяма саморазправа, в азиатските страни имат дълга традиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи