Издигнатата от ГЕРБ за шеф на НЗОК Иванка Динева оттегли кандидатурата си

Издигнатата от ГЕРБ за шеф на НЗОК Иванка Динева оттегли кандидатурата си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Издигнатата от ГЕРБ-СДС Иванка Динева за шеф на НЗОК е оттеглила сама кандидатурата си за поста. Тя е направила това с писмо до председателя на парламента Росен Желязков.

Днес депутатите трябва да пристъпят към избор на нов шеф на НЗОК.

Иванка Динева, която е била и подуправител на НЗОК, бе фаворит за поста. От БСП издигнаха кандидатурата на проф. Жени Стайкова, която е преподавател с дългогодишен опит.

ПП-ДБ не издигна свой кандидат и се предполагаше, че ще подкрепи Динева. Източници на Епицентър.бг заявиха, че Динева ще има подкрепата и на ДПС.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за управител на НЗОК Иванка Динева събра подкрепата на пациентските организации и болничните асоциации, които изпратиха своите становища и въпроси до парламентарната здравна комисия, където Динева и проф. Жени Стайкова бяха изслушани на 6 юли.

„Считаме, че Иванка Динева е запозната с дейността на НЗОК и с нейната експертиза и опит би допринесла за бърза приемственост в оперативното управление и подобрение качеството на медицинската помощ“, заявяват от Българската асоциация за закрила на пациентите.

Тази сутрин обаче депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев заяви пред БТВ, че по всяка вероятност няма да се стигне до избор на нов шеф на НЗОК. "Не съм убеден, че Иванка Динева ще е финалният кандидат на ГЕРБ за управител на НЗОК. Може да бъде удължен срока. ГЕРБ може да я изтеглят, защото хората от здравната общност имат резерви към нея“, каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

"Решението на парламентарната група на ПП-ДБ е, че имаме сериозни резерви към тази кандидатура“, уточни той. "По-скоро няма да бъде избра днес нов управител на Здравната каса. Напълно е възможно това е да първият проблем между управляващите за регулаторите“, каза Панев.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Касата тъй и тъй ще гърми

    11 Юли 2023 14:22ч.

    (фалира, да не си помисли някой нещо) при съществуващата система за източване, ама бая пари има още за разграбване преди фалита. С нашите медицински гении, 30-32 годишни "професори", дето си мерят професионалните качества по големината на джиповете. Абе как наистина навсякъде, където пипна "невидимата ръка на пазара" се народиха чудовища и страхотии бе. Капричос. Хорицата мрат, падат - кой по улици, кой самотен в къщи - в буквалния смисъл на думата мрат без медицинска помощ, алтернативата е да се бръкнеш с едни пари, които накрая да се утаят у определени хора, собственици и управители на центрове и клиники... Пак наследници на бащите и майките си. А ако ги няма тия пари, не ги отпечатала БНБ още?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ново начало - време е

    11 Юли 2023 15:17ч.

    От създаването на правителството до неговото падане, позицията на ГЕРБ ще е такава - само биене на отбой, гъзурчене и наколенки пред ПП/ДБ. Така заповядат от посолството. Затова всички истински демократи, махайте се от тия измислени ПП, ДБ, СДС, -та, ГЕРБ и т.н. Давайте да се събираме за това, за което се събрахме 1989 г. Пребоядисани сталинисти, минали през всички партии, сега американски подлоги и нов Съветски съюз, управляван от Брюксел и Козяк, НЕ ИСКАМЕ. Нови ценности, нови идеологии, нови забрани, нова цензура, нови приказки за "добрите" и "лошите", нова мизерия, нови войни за кефа на новия господар не искаме. Да поставяме началото и да почваме. За свобода, за демокрация, за силна и независима България, която в момента е превърната в тоалетна чиния от управляващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тази поне е красива,

    11 Юли 2023 15:36ч.

    можеше да се спазари с Б.Б. Ама не иска да е като Цецка Цачева, и другите цецки, дето Б.Б ги назначава вече 15г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи