Иво Прокопиев ще съди за клевета четирима депутати от ДПС

Иво Прокопиев ще съди за клевета четирима депутати от ДПС

Източник: "Дневник"

 

Бизнесменът и съиздател на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев обяви, че завежда серия дела за клевета срещу народните представители Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Поводът за решението му са "безпрецедентните медийни атаки от различни представители на ДПС в последните седмици, и особено в последните дни", пише Прокопиев в разпространена до медиите позиция.

 

"Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на клевети и очевидни лъжи", пише Прокопиев. Той призовава Карадайъ, Цонев, Хамид и Анастасов, "ако са толкова ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да докажат в съда абсурдните си твърдения". Депутати от ДПС често използват парламентарната трибуна, за да нападат Прокопиев и изданията му.

 

Съиздателят на "Дневник" и "Капитал" припомня, че за подобни твърдения вече е осъдил вестниците "Уикенд", "Всеки ден", "Телеграф" (два пъти), бившия телевизионен водещ и бивш евродепутат Николай Бареков (три пъти), както и сайта му bnews, издателя на "ПИК" Недялко Недялков солидарно със сайта му, както и бившия председател на Комисията за финансов надзор и бивш изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.

 

"Не разбирам подхода на ДПС и намирам за абсолютно недопустимо една партия, която има претенциите да е социална и либерална, да игнорира интересите на своите избиратели и да се противопоставя по такъв директен начин на желанието на цялото общество за законност и справедливост", завършва съобщението на Прокопиев.

 

 

 

 

 

 

 


 

Коментари

  • Тихомир Томов

    11 Фев 2022 20:44ч.

    Гледайте документалния филм за концесията на Прокопиев до с. Меричлери и ще разберете какъв е ! Само смърт, разрушение и мръсотия е оставил там ..............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johannes

    12 Фев 2022 0:51ч.

    Преди години бях чела до какво катастрофално състояние е превърнал с. Меричлери. Много е нагъл...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи