Иво Христов: Ядрената война и пропагандният конформизъм са два пътя към самоунищожението

Иво Христов: Ядрената война и пропагандният конформизъм са два пътя към самоунищожението

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Финансирането на войната и ретранслирането на пропагандата жертват авторитета, принципите и бъдещето на ЕС“, заяви в пленарна зала българският евродепутат.

Страсбург, 17 октомври 2022 г. - „Критичното мислене и свободата на словото са два от стълбовете на Европа. За руската дезинформация тук се говори постоянно. Но тревога буди пропагандната война, в която нашите медии и институции са инструментализирани отвън". Това заяви в изказването си по време на заседанието на Европейския парламент в Страсбург Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D).

„В наши позиции и медии четем, че Русия едновременно е окупирала Запорожката aтомна електроцентрала и сама я обстрелва. Че Путин първо е построил, а после сам е взривил „Северен поток“. Какво ни предлага председателят Фон дер Лайен със своя призив за “война до победен край” срещу една ядрена сила?“, попита българският евродепутат.

По думите му, ядрената война и удавянето в пропаганден конформизъм са два пътя към самоунищожението.

„Европейските граждани очакват мирна инициатива от Брюксел. Мирът е смисълът на европейския проект. Когато приемаме да финансираме войната, да ретранслираме пропагандата, ние жертваме авторитета, принципите и бъдещето на Съюза“, категоричен бе Иво Христов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Марк МЕТА Шикългрубер

    18 Окт 2022 13:32ч.

    Нека някой да ми каже, какво направи тоя ( и подобните нему в ЕП ) за Колонията ? Думи, празни мисли и .... заплата от 30 000 евро. А иначе с брадичката тоя Ганьо, го докарва на евро-интелектуалец. ПФУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помага ни да осъзнаем, че пътищата към самоунищожението са два:

    18 Окт 2022 20:24ч.

    Членство в НАТО и членство в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво направи тоя ( и подобните нему в ЕП ) за Колонията ?

    18 Окт 2022 22:30ч.

    Нищо съществено, НО заема трезва, разумна позиция, а това не е малко. Злото трябва да се градира, в противен случай какво ще може да се каже за ОНИЯ като Плевнелиев и Соломон Паси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Баранячу лопатку ми їли тільки на свято Кирила і Мефодія. У нас була свиня, кури і кролики. Я їх доглядав і не ходив на уроки гри на гітарі, доки не накосив трави для кроликів і не набрав помиїв для свиней на станціях відпочинку.”

    18 Окт 2022 13:36ч.

    “Агнешка плешка ядяхме само на празника на Кирил и Методий. Имахме прасе, кокошки и зайци. Аз се грижех за тях и не отивах на курс по китара, докато не накося трева за зайците и не взема от почивните станции помия за прасето.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А? Найс, а?

    18 Окт 2022 13:37ч.

    Кой ли го е казал това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    18 Окт 2022 15:02ч.

    Това са спомените на МУТРАТА от Банкя на украинска мова ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    18 Окт 2022 13:39ч.

    Глупости и празни мисли от Ганьо. Ама за 50 000 евро на месец ги догажда, НАЛИ ?! Даже Елена Станишева е ниска летва за тоя нищоправец за заплата от 50 000 евро на месец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страсбург, 17 октомври 2022 г. - Критичното мислене и свободата на словото са два от стълбовете на Европа. За руската дезинформация тук се говори постоянно, казал нашият пес.

    18 Окт 2022 13:52ч.

    Ама нали забранихте демократично свободните медии у нас, за да ни предпазите от дезинформацията /истината , и само вие в Брюксел да сте на гребена на правилната вълна! Аман от външни не-нужници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Критичното мислене

    18 Окт 2022 13:54ч.

    Е отдавна закърняло умение сред представителите на евроатлантизма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той как си позволява да каже истината!?

    18 Окт 2022 14:00ч.

    "Европейските граждани очакват мирна инициатива от Брюксел"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яяяяааа виж ти ,невероятно

    18 Окт 2022 14:26ч.

    Най после да прочета нещо разумно,смислено и вярно ,казано от български евродепутат.Това момче изглежда има мозък,култура и знания и може да мисли и да се изразява. Поздравления за г-н Христов !Напълно споделям казаното от него. Изглежда , тук там има и българи, които не са малоумно тъпи. Казаното от г-н Христов си е изненада. Направо невероятно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам портретчето на Христов и се чуда що за човече е този непознат за мен странник. Обликът му е на мъж, отдавна насмогнал на харчовете си. Личи си, че обича спокойния, уравновесен живот и общуване в по-затворени компании. Изглежда предпазлив.

    18 Окт 2022 15:04ч.

    Навярно планира действията си поне два хода напред. Брадичката му е старателно оформена - романтичен микс между брада на салонен картоиграч и брачен жп измамник, гастролиращ по вагони първа класа. Не е изключено да е преминал курс за разузнавачи с ускорено изучаване на класическа китара. Ликът му доста напомня за Фернандо Рей, актьор от доста филми на Буньоел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ( https://www.vokrug.tv/pic/person/d/a/6/f/da6fb1140f15ebe2aaf41b8f902effc1.jpeg) Текстът, който Гласове е публикувал, може да не е писан от Иво Христов. Той прилича на човек, за когото ядрената война и пропагандният конформизъм са две

    18 Окт 2022 15:08ч.

    от десетте неща, които най-малко го интересуват. В тази десятка не са загадъчните жени с вид на шпионки от Гоминдана, пускащи изкусителен дим от дълги цигарета, нещо като https://uhd.name/uploads/posts/2021-12/thumbs/1638516500_47-uhd-name-p-zhenshchina-v-shlyape-cherno-beloe-devushk-49.jpg.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръкводителят на вътрешното разузнаване Томас Халденванг

    18 Окт 2022 15:16ч.

    „Когато говоря с чужди партньори за Китай, те винаги казват: Русия е бурята, но Китай е климатичната промяна. И ние трябва да сме готови да посрещнем тази климатична промяна в близките години“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отворено писмо-призив 18.10.2022 /Поглед.инфо/

    18 Окт 2022 15:31ч.

    „България – Зона на мира, България – Брод за мир“. Отечество ни се обявява за зона, от която няма да се предприемат враждебни действия от какъвто и да е характер, както и няма да се разрешава ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    18 Окт 2022 17:26ч.

    „Брод за България“ са супер, много ги харесвам, чудесен призив към депутатите от новото НС! Обаче Поглед.инфо тия дни се изложиха много с хвалебствия за Станишев, някой си Валентин Иванов-Кардамски по-точно. Колко бил по-добър Станишев от новия, Льовен, който хич не си поплювал и щял мигом да ни задължи да подпишем Истанбулската! И миротворец велик бил, алеле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Призивът е

    18 Окт 2022 21:17ч.

    За сбор на противниците на войната около Народното събрание утре 19 октомври в 08.30 ч. , когато се събират "народните избраници" за откриването му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    18 Окт 2022 15:34ч.

    Пламен Тончев, председател на ДАНС: "Когато говоря с вещи познавачи на дълбоката държава и дълбокия секс, те винаги казват: Деси Атанасова е бурята, но Корнелия е климатичната промяна. И ние трябва да сме готови да посрещнем тази климатична промяна в близките години“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grandi specialisti bulgari

    18 Окт 2022 18:37ч.

    Добре се е изказал човека. Ама като чета коментарите, си мисля че съименника му с 80-те % е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във времена, в които дори и

    18 Окт 2022 21:31ч.

    най-незначителното отричане на политиката на ръководството на ЕС спрямо Украйна и Русия се обявява за предателство и путинизъм, изказването на Христов е не само добро, но и смело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На умряло куче нож вади

    18 Окт 2022 21:37ч.

    ЕС бог да го прости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврова

    19 Окт 2022 6:39ч.

    Машалах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи