Иво Христов в ЕП: Действията на Европейската комисия водят до ескалация на бежанския проблем

Иво Христов в ЕП: Действията на Европейската комисия водят до ескалация на бежанския проблем

„Комисията и Съветът трябва да ревизират оценките си и неотложно да излязат с мирни инициативи за Украйна и Газа“, смята българският евродепутат.

„През 1989 г. масовото преселение на гражданите на ГДР в Западна Германия ускори рухването на Съветския блок. Днес Европейският съюз преживява миграционна криза, която подрива основите му. За съжаление, прочитът на проблема е погрешен и засилва рисковете.“

Това заяви в свое изказване в пленарна зала на Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D).

„Европейската комисия настоява за солидарни решения на бежанския проблем, а същевременно, с действията си, става причина за неговата ескалация. Организира доставки на боеприпаси за Украйна и предпазливо коментира ескалацията в Газа“, каза още Христов.

По думите му, тъкмо войните в Украйна и Близкия Изток увеличават критично миграционния натиск, без да броим несекващия поток от мигранти през Средиземно море.

„Седем страни от Шенген вече върнаха различни форми на контрол по вътрешните граници на Зоната. Нов миграционен натиск отвън само ще ускори вътрешната фрагментация.

Реализмът налага Комисията и Съветът да ревизират оценките си и неотложно да излязат с мирни инициативи за Украйна и Газа“, категоричен бе българският евродепутат.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • ЕК е нечий фашизиран орган

  21 Ное 2023 10:26ч.

  Преди години Ла Руш предупреждаваше какво ще стане с Европа след подписването на съмнителния Лисабонски договор, дето никой не го е чел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи