Иво Христов: Резолюцията на ЕП за Русия изключва всякаква възможност за прекратяване на кръвопролитията

Иво Христов: Резолюцията на ЕП за Русия изключва всякаква възможност за прекратяване на кръвопролитията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С пълна убеденост гласувах ПРОТИВ резолюцията на ЕП, обявяваща Руската федерация за “спонсор на тероризма”.  Смисълът на една резолюция не е да се любуваме на праведния си гняв в огледалото. Единствено последствията от нея имат значение. А те са очевидни и съзнателно преследвани от авторите на документа. 

Резолюцията изключва всякаква възможност за преговори и прекратяване на кръвопролитията (по принципа “С терористи не се преговаря”).

Резолюцията, която цели да изобличи Русия, обрича в еднаква степен Русия и Украйна на безсрочна война. А тъкмо Украйна ще плати цената на словесната ескалация. Но това е подробност за авторите на резолюцията. 

Този абсурден документ лишава ЕС от възможността да играе посредническа роля в прекратяването на войната. Роля, която успешно заема Турция. През 2014 г. Франция и Германия посредничиха за Минските споразумения. Занапред ЕС си самоотрежда ролята на финансист на войната. 

Резолюцията използва лексиката на неоконсерваторите от епохата на Буш-син, когато клеймото “тероризъм” послужи за оправдание на войни, които отсетне разпаднаха държавността в много региони на Близкия изток и Северна Африка. Там тя не е пълноценно възстановена и до днес. 

Документът зове за пълно ембарго върху вноса на фосилни горива и ядрено гориво от РФ в ЕС, което на този етап означава икономическо самоубийство за България и може да ни лиши от дерогацията, от която се ползваме. Но това са подробности за ураджиите-милитаристи. 

На вътрешното обсъждане в групата на социалистите и демократите припомних позорния епизод, когато в лятото на 1914 г. левите партии гласуват военните кредити под натиска на националистите. С което стават съотговорни за разпалването на Първата световна война. Сега мнозина направиха същото. Един човек тогава се възпротивява, лидерът на френската левица Жан Жорес. Скоро е убит от един националист. Век по-късно само името на Жорес се помни и почита. Клакьорите на войната са забравени. 

Радвам се, че никой от представителите на българската левица в ЕП не се поддаде на натиска и всички отхвърлихме резолюцията.

 

 

 

Коментари

 • Това е целта

  25 Ное 2022 9:11ч.

  Всичко се случва под диктовката на Вашингтон а главната гинеколожка и протежета в Брюксел стрикно изпълняват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  25 Ное 2022 10:00ч.

  Иво Христов 2 е описал добре нещата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мислещ

  25 Ное 2022 10:02ч.

  Документът зове за пълно ембарго върху вноса на фосилни горива и ядрено гориво от РФ в ЕС. Както се вижда , освен Марица изток, ще затворим атомната централа и Нефтохим . А после ..........? Мисля, че дойде времето, за да преценим каква е ПОЛЗАТА И ВРЕДАТА, от нашето оставане в ЕС !!!???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Противник на свободния свят

  25 Ное 2022 17:17ч.

  Но ще бъде много късно.........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  25 Ное 2022 10:32ч.

  Единственото сигурно за Европа бъдеще, ще е зануляване и превръщането й в най-големия контрабандист в света, в търсенето на ресурси и храна! Но дали някой ще й уйдиса на воплите, не е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа май и готвят връщане в положението от преди Черната чума от XIV в.

  25 Ное 2022 10:37ч.

  Разграбването на СИВ/ВД даде на т.нар. "Запад" 30 години отсрочка. Сега отварят консерва от неприкосновения запас - ЕС. Тук наглед яденено е повече, но историческото време пък се е ускорило допълнително. Следващата последна консерва са самите САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европарламента е терористична организация

  25 Ное 2022 10:32ч.

  Почти колкото Европейската комисия на баба Уши 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  25 Ное 2022 10:54ч.

  ... a на ШАЙКАТА не й пука, че руснаците и българите в Украйна нямат никакви права, че руският и българският езици са забранени и че фашистката пропаганда там се провежда по същия начин, както и при управлението на Хитлер, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  25 Ное 2022 11:15ч.

  Съвсем оредяхте след Херсон и го карате само на лозунги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти учиш ли руски бре, керата?

  25 Ное 2022 14:56ч.

  Ще те изпитвам на разбъркано, ей...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейко

  25 Ное 2022 15:43ч.

  има текстолингвистични дефицити. Каквото и да се пише, каквото и да коментират хората по темата, той кара на две–три ключови думи. Може да има дислексия като Байдън на младини и като К. Петков – настояща недиагностицирана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  25 Ное 2022 13:04ч.

  Украйна е фашизирана престъпна държава! Там преследването и убиването на инакомислещите е ежедневие. Геноцидът над рускоговорящото население е факт, но и на българите там! Престъпници и убийци подържа “демократичния“ ЕС! Какво търсим в този престъпен ЕС, който подържа украинските терористи и удължава войната?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хмм

  25 Ное 2022 13:38ч.

  Знаете ли, че Гражданската война в Щатите се е състояла под флаг, на чиято синя част има кръг от жълти звезди. Знаем какво представлява флага на ЕС - кръг от жълти звезди на син фон. Ето защо масовото жертвоприношение на всички членки от ЕС няма да им се размине.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естет

  25 Ное 2022 15:18ч.

  Е и ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-малкото зло за България

  26 Ное 2022 8:07ч.

  е съставяне на социалистическо правителство у нас. БСП на Нинова е прилично отдалечено от вражеското влияние на ФАЩ и GB, и в същото време близо до влиянието на историческия ни партньор Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи