Иво Христов към ЕП: Доброволната ни слепота по отношение на Киев буди тревога

Иво Христов към ЕП: Доброволната ни слепота по отношение на Киев буди тревога

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Европейската комисия трябва да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна инициатива, която девет месеца гражданите на Европа напразно очакват“, смята евродепутатът

„На 15 ноември украинска ракета уби двама европейци, граждани на Полша, за което бе обвинена Русия. Преживяхме 24 часа, в които войната можеше да подпали целия континент. Европейският парламент от години осъжда поведението на Русия по основателни поводи. Тревога обаче буди доброволната ни слепота по отношение на властите в Киев.“

Това заяви в свое изказване в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D). В Страсбург Европейският парламент провежда своето редовно заседание. 

По думите на Христов, Европейският съюз безкритично подкрепя Украйна, с което легитимира дезинформации, провокации и злоупотреби с доверие от страна на Киев.

„С поведението си позволяваме европейските институции да бъдат инструментализирани в един военен конфликт, който може да взриви собствения ни дом“, каза още българският евродепутат. 

„Мълчахме, когато бе обстрелвана атомната централа в Запорожие. Мълчим и сега, когато с твърденията си за произхода на ракетите украинските власти де факто режисираха повод за въвличането на Съюза в конфликта чрез механизмите на НАТО“, смята Христов. 

„Европейската комисия трябва да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна инициатива, която девет месеца гражданите на Европа напразно очакват.“

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

Коментари

  • НАТО се прибира до границите си до 1991

    22 Ное 2022 8:46ч.

    И мирът настава. Никакви преговори със Зеленски, САЩ искат малко почивка, за да се прегрупират силите. Или НАТО се изнася от нашите земи, или нещата започват наистина да стават опасни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечти, мечтиииии

    22 Ное 2022 9:31ч.

    Може и да се сбъднат, но не по-рано от 10 години след разпада на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти гледай да не ти се разпадне грантовото жълтопаветно ежедневие

    22 Ное 2022 9:57ч.

    Че в специализирания санаториум по лечение от евроатлантизъм на един китен дунавски остров телевизия ще има за един час вечер в Димитровската стая и няма да можеш да се порадваш пърноценно на разпадането на САЩ и ЕСОТАН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия няма да се разпадне

    22 Ное 2022 10:18ч.

    В сегашния си вид, с предателското си ръководство, с лидера който непрекъснато ДОГОВАРЯ далаверки с уж "врага", Русия е идеалното плашило за Запада, а Путин се оказа полезния идиот на Давосци и Клаус Швааб . Тази война , замислена и дирижирана извън Русия, е перфектното оръжие на САЩ да си спасят икономиката. Тази война слага бариера между Москва и ЕС, унищожава европейската икономика, и предимно немската ! Десетки и стотици немски компании изнасят бизнеса си в Америка, без една американска пушка да пукне в Германия ! Разходен материал за тази далавера са дебилите укри. Руският елит печели милиарди от рекордния износ на горива за Азия. Обикновените руснаци духат супата и също като укрите загиват по фронтовете... Тази война , под формата на "замразен конфликт" , може да се точи с години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    22 Ное 2022 14:04ч.

    Ставащото все повече потвърждава такива нерадостни мисли. Единственото което може да са недооценили "партнерите" е какво може да избухне в Русия и да им провали сметките, въпреки усилията на сегашното руско ръководство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    22 Ное 2022 10:54ч.

    Събитията в Украйна нямат военна логика, а само политическа. Едни хора правят от войната невероятни пари, което е разбира се за сметка на други хора. На тази основа може да продължи много дълго време, с непредсказуеми обрати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжливото овчарче!

    22 Ное 2022 14:20ч.

    Когато дълго време си лъгал, използвайки моркова и тоягата, на останалите нормални хора им писва в един момент! Господин Христов, аз не Ви вярвам! Вече не Ви вярвам! ЕС фриволно се включи в една военна авантюра, без да помисли за последствията за гражданите си! Да бяхте се пробвали в началото да спрете това безумие! Да бяхте подкрепили унгарските си колеги, да бяхте потърсили заедно съмишленици, за да спрете тази касапница! Късно е либе за китка! И Вашите ръце са изцапани с кръв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи