Иво Христов към Денков в ЕП: В името на евроатлантизма в България бе зарязана борбата с корупцията

Иво Христов към Денков в ЕП: В името на евроатлантизма в България бе зарязана борбата с корупцията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Правителството трябва да избистри понятията и целите си, ако иска някой все пак да гласува за ЕП догодина”, призова евродепутатът
 
„Напоследък в българския политически дебат понятието „Европа“ бе изместено от „евроатлантизъм“. В името на евроатлантизма България се отказа от дългосрочен договор за доставка на газ, докато Европа продължава да внася руски газ.“
Това заяви в свое изказване в пленарна зала на Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D). В Страсбург се проведе дебатът „Това е Европа“, в който участва българският премиер Николай Денков. 

„В името на евроатлантизма и в разрез с критериите от Копенхаген България даде ход на амбициите на Скопие да се присъедини към Съюза. Междувременно българите в Северна Македония са все така преследвани, без реакция от Брюксел. 
В името на евроатлантизма България е напът да се откаже и от дерогацията за внос на руски петрол“, посочи още Иво Христов. 
Евродепутатът каза още: „На конкурсите за превъоръжаване на армията европейските фирми бяха пренебрегнати. В името на евроатлантизма бе зарязана борбата с корупцията и бе създадена сегашната управляваща коалиция.“
По думите му, междувременно вратите на Шенген остават затворени за България, Планът за възстановяване и устойчивост буксува, а българите все повече отказват да гласуват.

„Г-н Премиер, мисля за неотложно да се избистрят понятията и целите на Вашето правителство, с надеждата на изборите за Европейски парламент догодина българите все пак да намерят някакъв смисъл да отидат до урните“, каза евродепутатът, обръщайки се към министър-председателя Денков.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:
https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

Коментари

 • В името на евроатлантизма бе ускорено умъртвена петата българска държава

  22 Ное 2023 17:36ч.

  Което ще ни спести известно време по пътя към шестата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брейка Оригинала

  22 Ное 2023 18:08ч.

  Мишката денков гледа само да се мазни на нищоправещите еу депутати и говори общи евроатлантически простотии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодила Гений

  22 Ное 2023 18:42ч.

  А един мазен шопар порица България за отношението към Македония. Слабаков изпълзя и смотолеви 3 изречения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европедерастията разлага България

  23 Ное 2023 0:15ч.

  Но за всяко нещо има своето време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еврообратен

  23 Ное 2023 7:06ч.

  О, аз ще отида задължително да гласувам на европейските избори. Ще отида и ще гласувам задължително против ЕС. Против Всички политики на ЕС. За напускане на тая кочина. За BULEXIT. Дано да има такава политическа сила, че като гледам почти всички са се продали на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи