Ивайло Вълчев, ИТН: Защо 3 март е проблемна дата? Не пипайте историята!

Ивайло Вълчев, ИТН: Защо 3 март е проблемна дата? Не пипайте историята!

"Едни искат да забравят заедно с кого сме воювали, други искат да забравят против кого сме воювали, да не вземе да се обиди някой, накрая ще искате да забравим и че въобще сме воювали за страната си. Но дори в онази песен, която всички пеем на 24 май се казва, че мечът е бил преди словото", коментира депутатът от ИТН.

Защо 3 март е проблемна дата в българската история, попита депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Ивайло Вълчев в декларация от парламентарната трибуна. Не пипайте историята, защото тя не е бюджет, който може да се нагласи според конюнктурата, призова той. 

На 23 юли т.г. от "Продължаваме промяната-Демократична България" представиха предложенията си за промени в Конституцията. Една от идеите е 24 май да стане национален празник и да се нарича Ден на българското слово, просвета и културата, и на кирилицата.

Ивайло Вълчев започна декларацията си с разказ за опълченеца Петко Милев, погребан в двора на стара църква в село Добри дял на 20 км от Велико Търново. Петко Милев е получил привилегията да бъде погребан в двора на църквата, защото три пъти е бил хаджия, посочи той. Ходил три пъти до Божи гроб, защото е искал да намери успокоение за вина, която е смятал, че има към един своя боен другар, отбеляза депутатът. "По време на една битка Петко Милев, както и мнозина около него остават на един връх без муниции, без патрони, без подкрепа, само с едно знаме над главите си и с врага пред себе си. Но Петко Милев и останалите живи не напускат боя. Петко Милев е първият, който вдига тялото на свой убит другар и го хвърля надолу от върха върху прииждащите врагове. После вече за това се пишат стихове, но тогава това е било просто част от една битка, в която живите и мъртвите побеждават заедно", разказа Ивайло Вълчев. Опълченецът Петко Милев, погребан в църквата на село Добри дял, е мой прапрадядо, добави той.

„Бих искал и мен да ме погледне някой в очите и да ми обясни защо 3 март е проблемна дата в българската история. Аз с цялата си морска, дунавска, търновска, балканска, тракийска, одринска кръв, с цялата си българска и славянска душа и с целия си евроатлантически разум не мога да разбера къде е проблемът в 3 март“, каза Ивайло Вълчев.  

Можете да променяте празниците, достатъчно много сте, но не можете да промените историята, коментира той. По думите му хубавото и страшното на историята е, че тя вече се е случила и никога политиката не е успявала да победи историята. И други преди вас са се опитвали да зачеркват дати от календара и да вадят думи от песни, за да не се обиди някой, в крайна сметка не са успявали, отбеляза Ивайло Вълчев.

"Вижте колко е странно - едни искат да забравят заедно с кого сме воювали, други искат да забравят против кого сме воювали, да не вземе да се обиди някой, накрая ще искате да забравим и че въобще сме воювали за страната си. Но дори в онази песен, която всички пеем на 24 май се казва, че мечът е бил преди словото", коментира депутатът от ИТН.

С това, което правите, създавате дефицит в българската памет и в българското национално себеусещане, дефицит, който вие не знаете как, но, слава Богу, българите знаят и винаги са знаели как да възстановят, каза още Ивайло Вълчев.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • А моят дядо, понеже останал много малък сирак

    26 Юли 2023 15:44ч.

    И не бил записан никъде на коя дата е роден, му казват да си избере деня, годината е знаел, но деня не знаел. И избира 3 март! Що ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабата на Лорер

    26 Юли 2023 18:21ч.

    Важни са иновациите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян Петров

    26 Юли 2023 20:52ч.

    Попитах много хора какво историческо събитие се е случило на 24 май и никой не можа да ми отговори Косвено то е свързано с рождения ден на един византиец Според българската православна църква цитирам Българската православна църква е определила 27 юли – Деня на успението на св. Климент Охридски, и за Ден на светите Седмочисленици. Тоест утрешния ден е най-подходящ за ден на българската Просвета и културата и като това са хората които са поставили нейното начало княз Борис би трябвало също да присъства тъй като той ги е организирал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло Вълчев, ИТН: Защо 3 март е проблемна дата? Не пипайте историята!

    26 Юли 2023 15:49ч.

    Браво! Достойно и блестящо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 143 г руско иго стигат

    26 Юли 2023 15:52ч.

    Поредния руски роб който иска да чества рожденния ден на руския император. За начало на Третата българска държава са по-подходящи Берлинския конгрес или Фермана за Екзархията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АБЕ МУХЛЬО НЕГРАМОТЕН

    26 Юли 2023 16:10ч.

    кога във България е имало Руски окупационни войски .и какво означава това Руско иго . Щото аз от Българската история знам чз Турското робство -иго което е траело цели 500 години , и за Гръцкото иго което е траело около 200 години .Руснаци да са присътвали тук със войски и да са избивали Българите и да си отвеждали във робство и да са ни продавали жените и децата по робските пазари .Такова нещо за пръв път чувам . Чел за една крепост Диарбекир се казва ,там са отвеждали всички Български юнаци ,дръзнали да се борят против турският гнет . Ама Българи да се борят срещу Руско иго никъде не съм чел във Българската история . Само такива ненормалници като теб и либералн продажни отрепки могат да си измислят за някакво си Руско уго спрямо Българският народ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    26 Юли 2023 16:30ч.

    Тъпанар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    26 Юли 2023 16:33ч.

    Все някой плъх ще се появи за да нареди мишиниците си на метенето. Слуга и жалък лакей винаги си личи, колко гнусно. Лошо мишко, лошо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В 12:52,

    26 Юли 2023 16:54ч.

    аз, Сабрутев, ясно ви го казвам: Искате или не, така ще бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само дето шефа

    26 Юли 2023 18:17ч.

    На Кгб в София ви сменяше парийните величия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ 143 г руско иго стигат 26 Юли 2023 12:52ч.

    26 Юли 2023 19:04ч.

    Хормоналния, пак си объркал хормоните, днес подтискаш женските хормони, утре мъжките. Съжали поне родителите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • irena

    26 Юли 2023 22:53ч.

    Прекрасно сте го казали! Наскоро чух израза "по руско време". Какво по-голямо невежество и неграмотност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    27 Юли 2023 1:19ч.

    Гръцко иго??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    27 Юли 2023 1:30ч.

    Да. 200 години византийско робство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправям се Византииско иго

    27 Юли 2023 9:27ч.

    Макар че днешните гърци са наследници на визайнтииската империя - източната римска империя .Която за по кратко историците наричат Византия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е сега

    27 Юли 2023 9:30ч.

    Пък ЦРУ направо си назначава правителствата избрани от продажните Български елементи - политици .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Византииско иго

    27 Юли 2023 9:52ч.

    Е правилното наименование ,защото православието езабранявало да се взимат роби между тях .Византииците са имали роби ,но от арабите и другите вероизповедания .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото не са българи, а евроатлантици

    26 Юли 2023 15:55ч.

    Защото управляващите и нелигитимното мнозинство в НС са евроатлантици, а не българи! Те са оперирани от чувство за род и Родина, за родова памет и национална история. Това са чиста проба безродници, българомразци, политически боклуци и крадци от залъка на бедните българи. Защо ли си мислят, че всичко ще стане като предишните и ще се покрие кражбата на милиарди и разпарчетосване и продажба на бълг.земи? Никой и нищо не е забравено и рано или късно всещи ще си плати за гяволъка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сте българи,

    26 Юли 2023 16:57ч.

    Понеже целувате подметките на поредния руски сатрап. Като го убият - на следващия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатрапите на тоя свят

    26 Юли 2023 17:29ч.

    край нямат - руски, американски - все са си сатрапи. Смешното е, че когато американците свършат с пъкленото си дело тук и палачинката се обърне, същите тия дето им се зловиди 3-ти март, ударно ще искат да върнат 9-ти септември и 7-ми ноември - вервай ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _Вие сте българи, 26 Юли 2023 13:57ч.

    26 Юли 2023 19:07ч.

    Аз знам че американците хвърляха бомби над мирна София 1945 и че Сталин в същото време запази целостта на България след ВСВ. Така, че що се отнася до сатрапи, уточни си характеристиките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 26 Юли 2023 13:57ч

    26 Юли 2023 21:12ч.

    Аха, който не целува г%за на американския сахиб е путинист. Перфектно разсъждение за един истински евроатлантик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    27 Юли 2023 0:03ч.

    Мечтите са безплатни.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    27 Юли 2023 1:34ч.

    Ще убият Путин? Защо е сатрап? - обосновете се. Путин, кроме того, че е хасид ще попилее НАТО, след това Турция. Той вече спъна мераците на ционистите. След 15 години Русия ще спаси България от лапите на нео османската империя и тогава сите Продажни гъзове ще бъдат тричани и осъдени. На сите политици ще им вземат милионите, фирмите, имотите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    27 Юли 2023 1:37ч.

    Сталин е тиран, гнусна еврейска мърша, сатрап, убиец. Русофил съм но мразя болшевишките изроди. Сталин не запазва нищо а подарява Македония на Тито, западните покрайнини на Тито, Северна Добруджа на Румъния, Северна Гърция (изконна българска територия) на гърците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти не си нито Русофил нито Българофил

    27 Юли 2023 9:23ч.

    Ти си една продажна отрепка и англосаксонска подметка .Сталин запази цяла България от претенциите на гърците и сърбите и турците след ВСВ .Гърците искаха всичко до Благоев град .Сърбите всичко до София а Турците всичко до Пловдив . та ти си сатрапът и подъл изменник и продажен урод който подменя фактите от Българската и Руската история ,без никакви доказателства . А Сталин беше тиран щото трееше наред белогвардейците , черноборсаджиите ,спекулантите и агентиоте на англосаксонските тайни служби . И най важното запази империята цяла след тежката велика отечетвена война на съветските народи срещу сатрапа хитлер и европедалският продажен запад .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирации

    26 Юли 2023 16:05ч.

    Адмирации за Ивайло Вълчев и вълнуващата история, която представи за своя прапрадядо пред Народното събрание! Той запита защо Трети март е проблемна дата и насочи поглед към мястото, където стои безродникът Лорер, но той отсъстваше от залата. Безродниците от ПП-ДБ, подкрепяни от корупционерите от ГЕРБ и корупционерите от протурското ДПС, поругават паметта на българските опълченци, проляли кръвта си за свободата на България и противопоставят двата празника - Трети март и 24 май, за да се доказват пред посолствотО. Трети март е възстановен като национален празник от Велико народно събрание с широка народна представителност, а сега шайка алабалисти - безродници с минимална представителност, дошли случайно на власт, искат да заличат светлата дата Трети март, когато България отново се появява на географската карта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    27 Юли 2023 2:12ч.

    Адмирации за Иво Сиромахов, който написа : 24 май трябва да е национален празник, защото е свързан с най-великото събитие в българската история. Разбираемо е неграмотните да са против него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е кое е това

    27 Юли 2023 9:48ч.

    Велико събитие ма бандеровска мършо ? Ти верно ще излезеш много ненормална и малоумна продажничка . Аз ти викам куме иване ти гледаш за уя да ме хванеш . Колко пъти аз и другите хора тук да ти обясняваме че двамата братя Кирил и Методии не са или Българи и никога не са стъпвал във България .Били са верни служители на Византииската империя и са създали една нескопосна азбука която е била неразбираема за Българският народ тогава . Истинската българска азбука е създадена от Климент ,Наум и Англеларии и се казва Кирилица .Основата на Кирилицата е взета от най древната Българска азбука .От нея във момента използваме 16 букви . другите 14 букви за заимствани от византииската азбука . Така че глаголицата не е създадена на 24 -ти май и това не е никаква велика дата от Българската история .Даже и днешните наследници на севрозападните славяни не използват глаголицата днес ,която е била измислена за тях .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не пипайте 3-ти март

    26 Юли 2023 16:31ч.

    мамичката ви евроатлантическа, че ще ви се видят тесни и Европата и Атлантика, и онова оттатък Атлантика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че кой ти забранява

    27 Юли 2023 10:04ч.

    Да празнуваш 24-ти Май ма неграмоничке .Празника си е официален от 100 и кусур години и никой не го е забранявал . явно си изостанала умствено ,още въвученическите си години .Щото празника се празнува основно от учители и ученици .До сега не съм видял трудовите хора да ходят по манифестации на 24 -ти май .ама на трети Март излиза целият народ да празнува освобождението и възкресението на третата Българска държава .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    26 Юли 2023 16:37ч.

    Толкова много истории има за ентусиазма на българите да помогнат на руснаците за освобождението ни, да се махне пустата турска деспотия, немотия и поголовно невежество. Като Райчо Николов, който на 14 - 15 години преплува Дунава с кратунки, за да се включи в Опълчението. А дефицитите в знанията по история идват от образователната система, и то съвсем умишлено. Там има учебно време, колкото децата да научат, че Априлското въстание избухва на 20 април. Ама какво се е случило в Брацигово, Батак, Перущица, Сливенския Балкан, Дряновския манастир, Севлиевскити села, Околчица... Никой млад българин идея си няма за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва родителите да се заемем с образованието на деца и внуци

    26 Юли 2023 19:08ч.

    Кой друг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе чалга писец нещастен,

    26 Юли 2023 16:56ч.

    Поне 10 държави имат за национален празник датата на която са се освободили от Русия и само ние - датата на която Русия ни била освободила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бъркай

    26 Юли 2023 18:15ч.

    Русия със СССР. Трябва да включиш и самата Русия към тези държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Финландия има за национален празник

    26 Юли 2023 18:16ч.

    Освобождението си от Русия, частично и Полша. А ссср и Русия са си едно и също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Баба

    26 Юли 2023 18:38ч.

    И кой друг ни е помогнал да се освободим от 5-вековно иго? Великобритания ли? Или САЩ? А, вярно, не било иго, най -ми било присъствие... като сегашното, с 4 бази... Важното е, че сме се освободили! А на 24 май /11 май/ се честват двама византийски богослови, които са написали глаголицата. Пишем ли на нея? Бас ловя ,че и една буква не знаете на глаголица. Климент е създал българската азбука. Такава, каквато я ползваме сега. Но 24 май няма нищо общо с Климент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _хормоналния -Абе чалга писец нещастен, 26 Юли 2023 13:56ч.

    26 Юли 2023 19:10ч.

    Ако искаш да празнуваме датата, когато Турция ни е превзела!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учи се

    26 Юли 2023 20:36ч.

    Главчо, Финландия е получила независимост от Русия, след като Ленин подписва молбата им за това. Не са водили война или битки, или демонстрации и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ееехх простотия

    26 Юли 2023 20:45ч.

    По времето на 11.11.1918 г. на територията на Полша са само германски войски - какво освобождение от Русия !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Юли 2023 17:00ч.

    не пипаите 3 март до два мандата на кметове и депутати писна ни от порциите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям

    26 Юли 2023 17:46ч.

    баба Мара! Не пипайте 3 март, не сте легитимни за това!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    26 Юли 2023 18:07ч.

    Много силно изказване на Ивайло Вълчев! И тежи още повече, защото е абсолютната Истина. Браво! Да му мислят тези, които са решили да унищожат историята и националното ни достойнство, защото за тях има само едно възмездие... Народния гняв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    26 Юли 2023 19:01ч.

    факти: 1. Американски и Натовски военни бази у нас има днес. 2. Съветски или Руски военни бази не е имало никога и няма да има. 3. Съветският Съюз даваше на България чисти пари - за 10г. $50млд; Даваше въоръжение, атомни централи и какво ли още не. Съветският Съюз даваше своя пазар на България. 4. Европейският Съюз взема от България всичко, до което може да се докопа - злато, редкоземни метали, електроенергия, електролитна мед, готови изучени знаещи хора; Европейският Съюз прибира огромни търговски печалби от Българския народ чрез веригите си - Метро, Кауфланд, Лидъл,... ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По време на соца, въпреки всичките му кусури

    26 Юли 2023 19:12ч.

    Се градеше. демокрацията унищожава и руши, факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съградихте едно недоносче

    26 Юли 2023 19:22ч.

    правешкия неграмотен овчар ви го каза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото се целихме високо и говорихме прекалено

    26 Юли 2023 20:24ч.

    Е, сега вече никой не смее да говори и дори да мечтае за нещо добро да се случи в България, само за емигриране. Това по-добре ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един българин

    26 Юли 2023 19:13ч.

    Я да видим какво се е случило на "проблемната" дата 3 март 1878 г. ? Подписан е Санстефанския предварителен мирен договор. Какво пише в него: Чл. 6. В България се образува автономно, трибутарно княжество, с християнско правителство и народна милиция (земска войска). Образува се ВЕДНАГА, не "ще се образува", не "ще се създаде", а ВЕДНАГА, с подписването на договора. Правителството е християнско, не някакво друго. Чл. 7. Българският княз ще бъде СВОБОДНО избран от населението - не назначен от този или онзи !!! Едно събрание на първенците (нотабилите) на България, свикано във Филипопол (Пловдив) или Търново, ще изработи преди избирането на княза, под надзора на един руски императорски комисар и в присъствието на един турски комисар устав на бъдещото управление. За българите ще изработят своя Устав (Конституция) за бъдещото управление. Както е известно предвиденият надзор не се е осъществил. И нещо ВАЖНО - в местата, където българите се смесени с турци, гърци, власи (куцовласи) и други, ще се държи справедлива сметка за правата и интересите на тези населения !!! Това по времето, когато при краварите са изтекли едва 12 г. от премахването на робството, но расовата дискриминация и сегрегация са в разгара си !! А коренното население е натикато в безплодните резервати !!! Чл. 8. И отоманските войски напускат България, като й предават и стопанисването на жп линията Русе - Варна. Да, договорът е предварителен - защото се предвижда ратификация, а не одобряване от други държави. Да, няма българи при подписването. Но ... България не е страна във войната. А и кого да поканят от Константинопол - хаджи Иванчо хаджи Пенчович ли, който подписа смъртната присъда на В. Левски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    26 Юли 2023 23:27ч.

    Браво, българино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупаво изказване

    26 Юли 2023 19:13ч.

    Народното събрание не може да променя историята, но националният празник може да промени без проблем. Крайно време е да се отървем от комплексите си, че дължим нещо на Русия. Те ни обявиха за вражеска държава и по-добре да нямаме нищо общо с тях. Съвременна Русия е символ на потисничеството, шовинизма и агресията, срамно е националния ни празник да е свързан с такава държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин един

    26 Юли 2023 19:20ч.

    Глупако, обявиха ни , защото нашите тъпунгели - управлящащи, й се дървят без да мислят !!! Кажи бе трътльо - на кого дължим свободата и държавата си след 500 г. Кой ни нарече България и кой Източна Румелия ?? Кой получи Кипър за врътките си с Турция ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е свободна страна

    26 Юли 2023 19:43ч.

    Мен лично никой не ме е освобождавал от Турция, но за сметка на това съм прекарал известно време от живота си в съветския конц(лагер) . Хубаво е да се знае и помни историята, но светът върви напред и нещата се променят. Как може да подкрепяме Русия на Путин, която обяви война и се опитва да пороби втората най-голяма славянска страна? Какво въобще може да предложи на света съвременна Русия, освен заплахи за унищожение? Пътищата ни се разделят, за нас е добре да стоим колкото се може по-далеч от руснаците с техния бесен шовинизъм и нежелание да приемат, че подчинените им в миналото народи търсят свои собствени пътища за развитие. Може би някой ден ще излекуват от бесовете си и пак ще станем близки, но честно казано не го виждам да настъпи скоро този момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, свобода ...

    26 Юли 2023 20:17ч.

    Дали са свобода на прапрадядо/баба ти, за да се пръкнеш сега на земята !! И какво общо има Путин ? А тези, на които сега им ближеш седалищните части... прочети какво са направили със София при бомбардировките: Българската Академия на Науките (тежко ударена на 10 януари 1944 г.),[27] Народният Археологически музей в съхранената благодарение на българските следосвобожденски правителства старинна мюсюлманска сграда от 1451 г. (тежко разрушен на 10 януари 1944 г.), Българският археологически институт на ул. „Раковски“ 149, днес тук вдигнатата в 50-те сграда с бившия унгарски р-т, (напълно разрушен 1944 г.) Националният Природонаучен музей, построен от 1927 до 1936 г. като единствената сграда тогава строена специално за музей (сградата е разрушена заедно с колекциите в 1944 г.) Националният етнографски музей (тогава наричан Народен музей) на пл. „Александър Невски“ в унищожената до основи Художествена палата, погиват практически всички десетилетия събирани от най-видни учени фондове с експонати, изследвания и документация (напълно унищожен 10 януари 1944 г.) Общинският музей за история, археология, етнография и култура, открит в собствена сграда на пл. „Бански“ 2 (напълно разрушен 1944 г.) Народният театър (тежко засегнат, напълно е разрушен южния ризалит на сградата в 1944) Зала България – Софийската филхармония, точно на празника на българската култура е разрушена залата, органа и двата рояла. (24 май 1944 г. Театър „Одеон“ – най-известната софийска оперетна, театрална, концертна, лекционна и кинозала, бил е на ул. „Цар Симеон“ и бул. „Мария Луиза“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обявиха ни за недружелюбна държава

    26 Юли 2023 20:29ч.

    не за неприятелска или вражеска, заедно с други западни държави. Най-ясно се разбира от използвания английска термин "unfriendly" към тях, сам си го преведете какво значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обвинявайте Русия когато дочакате някоя държава 8 години да бомбардира американци

    26 Юли 2023 20:35ч.

    и САЩ да се опитват да намерят мирно разрешение с преговори и да не се намесят накрая директно като държава. Вярвате ли че може да се случи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Ивайло!

    26 Юли 2023 21:12ч.

    Дочаках един БЪЛГАРИН от НС да прояви чест и достойнство. БЛАГОДАРЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много опорки използваш

    27 Юли 2023 10:33ч.

    На либерал фашистите във България .Русороб , Българомразец и тн .Ами ти каква си заедно със либералните вероотстъпници ,станали слуги на англосаксонците и европедалите . Ти неси ли англосаксонскаробка изповядваща тяхната джендър атлантичска идеология ,като содомията ,зоофилистият ,гей парадите ,смяната на половите . Ти си продажничката която е на страната на англосаксонските Българо мразци ,целящи да унищожат Българският народ ,като му отнемат националните празници , духовноста ,обичаите Български и религията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил

    26 Юли 2023 21:38ч.

    Идва август. Тези иноватори трябва да ги вържем на Шипка за времетраенето на боевете с едновремешната дажба за вода. Това им стига засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Засега се организирайте

    26 Юли 2023 22:06ч.

    на Копринка, ако ви разрешат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безчестие

    26 Юли 2023 23:01ч.

    Един въпрос: Господин Бойко Борисов казал че ще подкрепи смяната на празника. Той беше много години премиер. Колко пъти е присъствал на зарята като премиер? Колко пъти и бил на прием по случай 3 март? Как никога не каза нищо? Колко ли е бил отвратен? Един генерал, който безчет пъти е чествал 3 март, сега се отрича, озърта се като смешник и говори врели-некипели? И кога е искрен,тогава като генерал и премиер, или сега, като служител на плантация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    26 Юли 2023 23:44ч.

    Аз предлагам , когато братушките ни освободят от американското присъствие да обявим деня за официален празник. Сигурна съм , че и този път ще ни помогнат, нищо че сме неблагодарници. Аз вярвам в Голямата мечка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Българско гражданство

    27 Юли 2023 10:17ч.

    Ще лишим теб и другите безродници ,ще ви праим във Брюксел да празнувате гейпарадите . а Бългаският военнопрестъпен продажен елит ,ще го осъди народният съд -2 .Като преди това ще му припомним съдбата на Богдан Филов и останалият монархо фашистки елит .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ви освободят

    27 Юли 2023 10:52ч.

    от старческите домове където сте въдворени като ненужни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи