Ивайло Папов от "Възраждане": Няма да позволя да се закрие нито едно училище и детска градина повече

Ивайло Папов от "Възраждане": Няма да позволя да се закрие нито едно училище и детска градина повече

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Образованието на местно ниво трябва да отговори на няколко въпроса -  какво искат хората за своите деца, какво искат работодателите и как да наложим това в централизирания план-прием на МОН. Голяма болка ми е затварянето на редица училища в общината и то в малките населени места, което накара хората да мигрират към общинския център, или да напуснат областта.  За да отговорим на всички заинтересовани страни ние трябва да водим гъвкава политика, да наложим един баланс между професионалната и профилираната подготовка, да разширим възможностите за продължаване на висше образование тук и аз лично ще се боря повече да не се закрие нито една детска градина и нито едно  училище.“, каза в телевизионно интервю Ивайло Папов, кандидат за кмет от „Възраждане“ за община Враца.

Според него градът има нужда от ново начало, за да започне да се развива в правилната посока. Освен това желае децата му да останат да се учат и развиват във Враца.

„Ако жителите на Враца гласуват за мен, ще върна доверието на хората в общинската и кметската власт. В града години наред се ползват като знамена на успеха проекти, които бяха заложени още преди повече от 8 години и се размахват като невиждано постижение - ще дам за пример ремонта на пешеходната зона. Лично аз не смятам, че това е най-важното във Враца и прилежащите села в общината. Проблемите трябва да се решават комплексно – например, търсенето на нови работни места, които да дават не просто работа, а добре платена такава, трябва да вървят редом с поддръжката на пътища, улици и тротоарни пространства.“, допълни Ивайло Папов.

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

  • Това добре

    21 Окт 2023 17:12ч.

    А деца ще им направиш ли на врачанки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи