Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова предлагат закон за връщането на комплекс “Камчия” от Русия

Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова предлагат закон за връщането на комплекс “Камчия” от Русия

Свързани текстове: Русия си иска всички задгранични имоти - от времето на империята досега. Има и в България

Народните представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова са разработили законопроект за връщането на санаторно-оздравителния комплекс “Камчия” и замразяването на руски имоти, собственост на санкционирани лица. 

Това стана ясно от публикация във фейсбук профила на Мирчев, който уточнява, че двамата очакват подкрепа за законодателната инициатива от цялата парламентарна група, както и от други политически сили. 

“Законодателната инициатива е силно закъсняла, особено с оглед продължаващата война на Русия в Украйна. Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови. За да може България да изпълни задълженията си по прилагане на тези международни ограничителни мерки, е задължително да бъде приет конкретен закон”, пише в профила си Мирчев. Представителят на “Да, България” добави, че законопроектът предлага и поддържане на публичен списък на санкционираните лица на интернет страницата на Министерството на външните работи, с цел гарантиране на правата на трети лица.

 

Коментари

  • Точно така

    22 Яну 2024 13:37ч.

    Продължавайте да дразните руснаците, само да не се чудите как да обърнете палачинката после...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нормален от банкя

    22 Яну 2024 13:38ч.

    нали боко ви беше проблема ,какво стана ,сладко ли ви е,,,,бе та слушкате така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    22 Яну 2024 13:38ч.

    Ако не е Русия,с какво ще си правите политиката продажни псета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом тез сериозни хора

    22 Яну 2024 13:39ч.

    се заемат, раптата е в кърпа вързана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    22 Яну 2024 13:39ч.

    Помияри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    22 Яну 2024 13:40ч.

    Пак ще правят торти. Този път с пясък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Яну 2024 15:52ч.

    Нека се опитат да го вземат, пък после ще видят какво ще ги стигне, когато само се опитат да се настанят там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредната заявка да унищожат нещо хубаво

    22 Яну 2024 13:49ч.

    Защо бе, какво лошо видяхте в сътрудничеството с Русия? Мандат от народа получихте ли да рушите връзките и контактите ни? Нямате такъв мандат, защото сте ам. назначенци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Яну 2024 13:52ч.

    А спрете се вече! Всичко ли оправихте в държавата, та непрекъснато търсите конфликти!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадци и лъжци

    22 Яну 2024 14:04ч.

    Този комунистически изтърсяк Ивайло само някаква гадост гледа да забърка. Сищия като онова малкото келеме Божанков. Политически тролове от най-чист вид. Нищо съществено, само с огадване се занимават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    22 Яну 2024 14:06ч.

    ...ДА КОНФИСКУВАШ РУСКИ ИМОТИ НЕ Е ДОБРА ИДЕЯ... ...АМА НЯКОИ БЪЛГАРСКИ УКРОФАШИЗИРАНИ МЪРШИ И ЕНИЧАРИ И ПОМИЯРИ НА САЩ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ПО ТРУДНИЯ И МЪЧИТЕЛЕН НАЧИН... ...ТОВА Е КАТО ДА СЕ ОПИТАТ ДА ВЗЕМАТ МАЛИНКИТЕ И БОРОВИНКИТЕ ОТ ЛАПИТЕ НА МЕЧКА В ГОРАТА... ...АКО ЦЕЛТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИЗИРАНИ МЪРШИ Е ДА ПРЕДИЗВИКАТ РУСИЯ ДА ЗАПОЧНЕ ДЕНАЦИФИКАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ... ...ТО ТОВА ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ И НА БЪЛГАРСКАТА ФАШИСТКА СГАН НЯМА ДА И СЕ НАЛОЖИ ДА ЧАКА ДЪЛГО ВРЕМЕ... ...И ТОГАВА НИТО САЩ, НИТО НАТОТО НА САЩ НИТО УРСУЛСКАТА ЕВРОСГАН ЩЕ ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ... ...ПО - ТОЧНО ТЕ ЩЕ ПОМАГАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ САМО ПО НАЧИНА ПО КОЙТО СЕГА ПОМАГАТ НА ФАШИЗИРАНАТА УСРАИНА - - ЩЕ ИЗРАЗЯВАТ ЗАГРИЖЕНОСТ И ЩЕ ДАВАТ САМО ОРЪЖИЯ И ЩЕ НАСЪСКВАТ БЪЛГАРИТЕ ДА ВОЮВАТ СРЕЩУ РУСИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН... ...НО РУСИЯ Е ТЪРПЕЛИВА..., НО СВЪРШИ ЛИ И ТЪРПЕНИЕТО МНОГО БЪРЗО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ... ...НАЙ - НАПРЕД ЩЕ ОПРАСКА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ ЗАВОДИ, ПОСЛЕ ПРИСТАНИЩАТА И ЛЕТИЩАТА, МОСТОВЕТЕ И ВИАДУКТИТЕ, БАЗИТЕ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ПО - ЗНАЧИМИ ЗАВОДИ И ФАБРИКИ... ...А ОТ СОФИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ПРАХ И ПЕПЕЛ И СТЪКЛО...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    22 Яну 2024 16:04ч.

    Помияр!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тома

    22 Яну 2024 14:09ч.

    Приоритетите ви да бяха да опазите енергетиката, да оправите пътищата, тротоарите, здравеопазването, чистотата и т.н. и т.н.? Приоритетите ви да бяха нещо да съградите, да надградите, да поддържате? Да ви имам 'проблемите за разрешаване', нещастници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що бе, нека го направят

    22 Яну 2024 14:09ч.

    Това е нищо повече и нищо по-малко от кражба. В "държава", в чиято Kонституция пише, че - "Чл 17 (3) Частната собственост е неприкосновена." В Конституцията за санкции не се споменава, но на кой ли от сглобените му дреме. Но от друга страна това е прекрасен прецедент, който ще можем да използваме, когато му дойде времето, за да се отървем от ЕВН, Веолия и т.н. и т.н. малки и големи "инвеститори", с малки промени във вече изградената от тези правни светила законова уредба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    22 Яну 2024 14:10ч.

    Пълна отврат. Нито един реален проблем на хората не е решен, напротив, прибавят нови, и единственото с което се занимават е вандалщина и рушене. Нищо реално направено , само събаряне и рушене на вече направено и постигнато. Било паметници, било векевни връзки, само рушене. И за всичко това им се плаща с грешни народни пари. Време е да потърсим отговор за безобразията им , стига спа народе , ставай! Тея еничари ще ни оставят без държава, трябва да ги саборим и съдим преди да е станало късно.Пи отвратителна сган на върха на държавата никога не е имало. И това благодарение на инертните негласуващи които са съучастници във всички престъпления на власта. Оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    22 Яну 2024 14:11ч.

    А сега да започват да пишат законопроект за връщането, защото скоро нещата ще се променят. Ей, "димократ" умора няма. Като гледам, тези с апетит ще ни изхвърлят от каручката на Господ. (Позволих си да заимствам от Радичков)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички българи вече знаят, че на тях им се плаща за тормозят народа и да рушат Българо-руските връзки

    22 Яну 2024 14:13ч.

    Как не ги е срам да гледат в очите хората, българите вече няма българит, който да не разбира, че на тези ИМ СЕ ПЛАЩА от посолството за да рушат безпричинно паметта на България и да разкъсват връзките между двата народа. Страшното е късат сърцата на българския народ с ПЛАТЕНИТЕ издевателства над българо-руското приятелство. Русия не е направила нищо лошо на българите и на България! Мирчев и Йорданова са жалки човечета, събиращи ненавистта на всички българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    22 Яну 2024 14:24ч.

    Щом са ДБ и Ивайло Пирата Мирчев, значи всичко е законно. Отвъд иронията. Цялата червена средна класа, тази която беше най-опасната и безскрупулната, която за да се облагодетелста и получи пост или друга превилегия, предаваше, доносничеше и най-силно възхваляваше "Вечната дружба", която беше в първите редици и ръкомахаха най-силно, крещаха най-високо, сега стана либерално-демократична. Те са си същите, просто смениха господарите си. И Мирчев, и Бойкикев, и Бойко Методиев Б., и Терзийката, и Иван теменужката от Драгалевци с неговата мазно-дясна ръка Левон-ката, и Лилито Павловаи т.н. и т.н. " Турчев, мухата винаги търси друго лайно за да кацне върху него" Капитан Петко войвода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    22 Яну 2024 14:26ч.

    Ивайло ,оруфляк прост, защо създаваш такива проблеми на международно ниво.Много си малък,а искаш с Мечката мед да ядеш.Не знам дали си се родил малоумен или в последствие придоби това качество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    22 Яну 2024 14:33ч.

    Ако с такъв план бяха постигнали поне резултатите на африканските страни за 50 процента концесионна такса в натура, а не хартийки със стойност под 1 процент, за златните находища вече да сме стигнали средноевропейският стандарт на живот. Да не говорим за редките елементи в българската руда, многократно надвишаващи цената на златото. Но бранят нечия далавера и пропускат да осъдят далавераджиите дори за екологичните щети. А златото кога ще дойде в България, а "йористите", от Англия, която не е член на ИЮ? Радан няма да е повече евродепутат, боклук, щеше да се бори с далаверите на Доган. Не се пребори, а се и прегърнаха. Човека дето "спрете полета на Сокола" е тук. Добре дошъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Лески

    22 Яну 2024 14:36ч.

    Нямаше да му е яд, ако ДБ е ПП бяха монархо-фашисти, а те всичките патомци на партийната номенклатура. Егяти изродщината в прекия биологичен смисъл. Тъжна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    22 Яну 2024 14:38ч.

    Факт, не са. Малко сме наследниците на избягалите от народен съд. Но полека набираме сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е за пари

    22 Яну 2024 14:42ч.

    В крайна сметка всичко е за едни пари, много пари. Апетитен имот, интереси към него много, повод да бъде заграбен чрез любезната подкрепа на дупетатите Мирчев и Йорданова, срещу възнаграждение, разбира се. Схемата е толкова стара, колкото света. А, иначе удобен е моментът - санкции, война, туй-онуй и т н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпросът не е в парите, а в тяхното количество

    22 Яну 2024 14:57ч.

    То и паметникът на съветската армия най-вече пречи, защото е издигнат върху много апетитен имот. Затова е по-добре да го няма. Пък и като можем да се докараме и на анголсаксите, още по-добре. Ще доим две крави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Яну 2024 14:50ч.

    Какво да се коментира неписмената и алчна сган, додрапала до една от най-важните (би трябвало) български институции!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    22 Яну 2024 14:59ч.

    Оооо, лодкарят с ниското чело пак е избухнал?!?! Заедно със закръглената повлекана Надка, ти да видиш. Всички проблеми са решени, остана само този! Помияри ….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    22 Яну 2024 15:04ч.

    ...нискочелото недоразумение мирчеф и тоталното некадърие юрданова... невероятен тандем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Банкя

    22 Яну 2024 15:09ч.

    Виж си челото бе двусантиметрово. Там акъл няма.А па тая недоправената няма ли си друга работа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    22 Яну 2024 15:13ч.

    Снажна тъпа юнга на пират Бойкикев и практична самодива, блондинка в правото. Пей сърце, а роби, били преди непокорен и свободен народ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    22 Яну 2024 19:04ч.

    ..."блондинка в правото"... много добре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Яну 2024 15:19ч.

    Видяла мухата, че подковават коня, и тя вдигнала крак Нашите дрипльовци мислят, че един цигански къминг е Майями бийч за тях. Нищо няма Русия в България. Но има огромни имоти на Запад, които струват милиарди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    22 Яну 2024 15:32ч.

    СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ! И на децата стана ясно какви поръчки изпълнявате! Всичко ли оправихте в тази държава? За вас е характерен Ефектът на Дънинг – Крюгер. Ако не сте го чували - прочетете си го! Надявам се, че поне можете да четете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дедо

    22 Яну 2024 15:37ч.

    Мирчев а кога ще върнеш Росенец или тогава бяхте на плаж с другият известен демократ..Срам!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Яну 2024 15:51ч.

    Вашият приориитет го помним: двама дебелаци - хриванов и мирчев газят морето край догановия имот и се натискат да ги забележи. Е, стана! Забеляза ги депесарят от тяхната категория КОЙ - пеевски. Сега заедно творят закони, ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ. А мутрата показва на българските конституционни съдии, че те са нищожни според него, след като можел и не магаре, а кон да издигне за конституционен съдия и той ще бъде избран. Издигна я, юристконсула на психиатрия - стояла плътно до него 15 години и се заразила с неговото самочувствие на селски бик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия не е направила нищо лошо на българите и на България!

    22 Яну 2024 16:07ч.

    Къса ми се сърдцето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    22 Яну 2024 16:14ч.

    Вие от комунисти нещо друго, освен конфискация, виждали ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    22 Яну 2024 16:18ч.

    Интересно, кой-кой-кой е хвърлил око на апетитния имот край Камчия, т.е на кого Мръсника от Добрич - ,,Житния бегач" е обещал да се облажи. Срещу съответната комисионна, разбира се. Обаче, тук тая лайнарщина няма да се случи. Некой ще даде фира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Джо

    22 Яну 2024 16:30ч.

    Наведени евроатлантически лакеи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Che

    22 Яну 2024 16:46ч.

    Изобщо България какво обща има с войната в Украйна, та тоя нещастник Мирчев толкова се е загрижил за украинците?Като толкова обича Зеленски и кликата му да отива наемник в Авдеевка, търсят сили като него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ли е усещането

    22 Яну 2024 16:59ч.

    Да си помияр?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер.

    23 Яну 2024 22:20ч.

    И да го дадат на Лидер да го ремонтира и препродаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи