Ивайло Мирчев: ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние в България. Пеевски се промени за добро

Ивайло Мирчев: ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние в България. Пеевски се промени за добро

"Промените в хората трябва да се следят във времето и през техните действия. По отношение на борбата с руското влияние, действията на ДПС са много адекватни", така депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев отговори на въпрос дали се е променил лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Питането дойде по повод коментар на Даниел Лорер от миналата седмица, който предизвика много критики.

Пред Би Ти Ви в сряда сутрин депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" обяви, че колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности. 

На въпрос на водещите за блокадата на Росенец и къщата на Ахмед Доган там Мирчев отговори, че разграждането на политическия модел, който е позволил това, ще стане с промяната на Конституцията, която ДПС обещават да подкрепят.

"За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без ДПС може да приемем определени конституционни промени, се лъже. Няма с кого. "Възраждане" няма да ги подкрепят", подчерта народният представител от ПП-ДБ. И добави: Ако Конституцията не се промени във вида, който сме обещали, ключови министри от правителството, включително правосъдния, ще подадат оставки".

Нужен е ясен механизъм за регулаторите. Не трябва да позволяваме да се повтори това, което се случи с НЗОК, подчерта  народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" . 

По думите му, необходимо е има прозрачен подбор на тези хора.

"До момента партиите предлагаха различни кандидати. Понякога се оказва, че се избира най-малко нехаресваният кандидат. Трябва да има ясни критерии. Регулатори в момента няма. Това беше една от заявките, с които отидохме на избори", допълни Ивайло Мирчев..

Мирчев уточни, че към момента се разработва регламент, който трябва да бъде готов бързо. В хода на разговора той вметна, че "Възраждане" са "алтернативното мнозинство на ГЕРБ".

"Избирателите на "Възраждане" трябва да знаят, че по подаден знак на ГЕРБ "Възраждане" гласува. То това се случи. Проблемът не е ГЕРБ. Те си имат политическа цел и си я преследват. Проблемът е реакцията на "Възраждане". Мандатът на подуправителя на НЗОК е до 2028 години. Става дума за 8 млрд. лева на година. Когато се избира този подуправител, "Възраждане" се оказва "златен пръст", каза още депутатът.

По отношение на КЕВР, Мирчев коментира, че Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов надзор са с изтекли мандати.

Според него, ако Конституцията не бъде приета под тази форма, ключовите министри подават оставка.

"Трудно ми е за ГЕРБ да говора като за партньор. С ГЕРБ подкрепяме правителство, което няма алтернатива. Без ДПС промените в Конституцията няма как да минат. За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без ДПС може да приемем определени конституционни промени, се лъже. Няма с кого. "Възраждане" няма да ги подкрепят", подчерта народният представител от ПП-ДБ.

По думите му в управлението на регулаторите всички парламентарни сили е имат представители.

"Това винаги е било така. Никога в регулаторите не са били представители само на управляващата сила. Не е коментирано дали те ще подпишат механизма за назначаване на управлението в регулаторите. Делян Пеевски коментира доста неща. Може и БСП да имат представител в регулаторите. Темата е, че регулаторите трябва да работят като регулатори. Давам пример - когато един премиер иска да построи "Турски поток", той да не звъни на шефа на КЕВР и да му кажеш - "Ще ми одобриш "Турски поток". Шефът на КЕВР трябва да му каже - не можем да построим "Турски поток", защото първо, второ..", коментира Мирчев.

 

Коментари

  • Тренда ПолитПроституция пълни джеба

    04 Дек 2023 10:17ч.

    всинца мечтаят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква промяна, още Ахмед ага обяви, че пътят на България към Европа и по турското килимче през Босфора

    04 Дек 2023 12:51ч.

    И сега нищо не пречи на ДПС да демонстрира върла русофобия, докато се уреди руския газ и нефт да идват в България с добър дял и за турските прекупвачи... ха дано пък изместят пепедеберастките патрони от Каймановите острови и Алигаторските тресавища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    04 Дек 2023 15:28ч.

    именно. полит... таквоз. #кой им стана мил и драг на тия от клас безгръбначни не заради добри дела за популацията и територията. не, а защото линията му е успоредна на тази на чорбаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адекватност под Магнитски

    04 Дек 2023 10:30ч.

    Този екземпляр, който със заголен задник играеше сценки на Росенец с Христо Иванов срещу Доган, сега има възможност да зададе всички въпроси за незаконното строителство на Доган в Росенец, но не го прави. ДПС били адекватни спрямо руското влияние, не, пуделът Пеевски танцува под звуците на Магнитски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    04 Дек 2023 10:40ч.

    Интересно защо когато се появи по телевизията тази комунистическа издънка мастията свирчев телевизора ми се самоизключва и дистанционното блокира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    04 Дек 2023 10:42ч.

    Този е абсолютен недоклатеник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Дек 2023 13:02ч.

    кинтите решават всичко в Чалгария !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уикипедия

    04 Дек 2023 13:42ч.

    Син е на секретаря на БКП в добричката община Крушари – Николай Мирчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    04 Дек 2023 10:58ч.

    мирчев, ти си една жалка подлога и нищо повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    04 Дек 2023 11:07ч.

    Галя каквото каже, това става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Дек 2023 11:20ч.

    Ех, какъв демагог се извъди тоя Мирчев!... И не е само той. Проблемът на тези им е, че смятат всички ни за малоумни бунаци. Толкова елементарни опорки, по темата, как да отвратят избирателите на "Възраждане" е просто очевадна. И на тях им се иска да подкопаят доверието в опозицията, понеже самите ПП-ДБ се простреляха в крачето, заради прегръщането си ГЕРБ и ДПС, което си е неоспорим факт, но така е, когато изпълняваш безпрекословно инструкциите на Посолството (онова на ул. Козяк). Колкото до хвалебствията по отношение на Пеевски, това също е смехория, след като на всички ни е ясно, защо ДеБЕлян пее в атлантически тон, който дори не е европейски. От както американците го хванаха за орехчетата, чрез закона "Магнитски" и му запорираха паричките, Пеевски пее на фалцет всичко, което му спуснат. Просто, ясно и прозрачно, за всеки, живеещ с отворени очи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    04 Дек 2023 11:31ч.

    Тези които до вчера плюеха ДПС и най вече Пеевски, днес са разтворили бузите си и са се навели пред него със сладострастна усмивка. Който има хемороиди е клекнал срещу Делянчо и е надул кавала му като дори не изпитва грам неудобство от тази си позиция. Забелязва се напоследък, че предават мутрата и той остава неудовлетверен но той търпеливо е предоставил ексклузивните си права за обслужване на ДП докато той си отдъхне за кратко време. Срам и позор за т. нар. евроатлантици, там цари необуздан разврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама са и "пичове" евро-нещо си!

    04 Дек 2023 12:11ч.

    Ако трезво оцениш обстановката, претеглиш плюсовети и минусите, изкажеш мнение - вай, вай, руска хибридна атака, Путин, Лавров, Шойгу, Герасимов, etc.! Обаче, ако зеления клоун ти пробутва "Буча" (е, поне опитаха) - ауу, Истината от първа инстанция, par excellence, не мой да не верваме, от фащ и "градината" са казали! После, опровержение, с лявото полукълбо на гъ.за ...! Обаче това не е хибридна атака и война, това е ... "атлантически ценности" (каквото и да означава това)! Мирчев, ти си знаеш - запазвай колесника, че се не знае знае ли се ...! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    04 Дек 2023 12:11ч.

    не ни се слушат простотии затова оставка и нови избори с нови лица вие сте срам случаиници попаднали по погрешка във властта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя само като го видиш

    04 Дек 2023 12:36ч.

    и спираш да го слушаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    04 Дек 2023 12:39ч.

    Прясно отслабналият Мирчев се загрижил , че Възраждане гласували понякога с Герб..Същият този Мирчев , чиято обединена формация управлява с ГЕРБ и разпределя баницата с ГЕРБ..Със сигурност има термин , описващ това душевно състояние, но за да запазя добрият тон , ще пропусна да го спомена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    04 Дек 2023 12:41ч.

    Тоя няма никаква политическа легитимност, за да освобождава българския народ от руското влияние с предопределени конюнктурни политики. Той е един назначенец на посолството и фактически защитава ангарията на американците спрямо васалите им - и по-точно, спрямо народите, които американците мачкат чрез назначенците си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натали

    04 Дек 2023 13:24ч.

    Под предлог за борба с някакво имагинерно руско влияние, еничарите от жълтопаветния умнокрасивитет безсрамно ни потурчват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Дек 2023 14:18ч.

    Не те потурчват. Не ги интересуваш. Просто търсят оправдание че са се хванали за палцит е и обясняват, че да ги клатят изотзадзе е принципно правилно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Дек 2023 14:20ч.

    За паница държавна чорба са готови да гълтат в пряк ефир и в едър план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    04 Дек 2023 14:30ч.

    Под кое влияние ДПС-то стават адекватни на руското влияние , аджеба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искрен Николв

    04 Дек 2023 15:02ч.

    Кво, кво...?:)))) Кои хора и как именно ше ги следиш ти ве, мамйка ти помияр гнъсен, скапан, страхлив, мазен, хлъзгав, майцепродавен....ае стига ти туй дотука:))) Ае да те скиваме - как например ше следиш мен самия в силната ми православно - християнска любов към братския ми руски народ ве, сволоч недоебана, ъ:)))) Помни ми словото!!!: Скоро ти първом на колене и с кървави сълзи ше се молиш на чист руски язьйк, боклук курвенски!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    04 Дек 2023 15:38ч.

    тоъ е IT :малко ум,но квадратен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи