Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимир Ананиев може да не влязат в парламента

Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимир Ананиев може да не влязат в парламента

Знакови лица на "Продължаваме промяната - Демократична България" не влизат в 50-ото Народно събрание. Сред тях са Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимир Ананиев и Атанас Славов, научи OFFNews от свои източници в коалицията. Данните им са на база изчисления на ЦИК след излизането на 100-процентовото преброяване.

Към този момент сметките са на база разпределение на мандатите по системата Хеър-Ниймайер и размествания са възможни, ако някой от влизащите кандидати отстъпи мястото си на друг. Такива случаи не са нетипични.

Според източниците на OFFNews ПП-ДБ взимат 1 мандат в Благоевград, 2 в Бургас, 3 във Велико Търново, 3 във Видин, 1 в Габрово, 1 в Пазарджик, 1 в Плевен, 3 в Пловдив град, 1 в Пловдив област, 1 в Русе, 1 в Сливен, 7 в 23 МИР-София, 5 в 24 МИР София, 4 в 25 МИР София, 1 в 26 МИР София област, 1 в Силистра, 1 в Хасково и 1 в Шумен.

Ето как са подредени първоначално кандидатите на ПП-ДБ в столичните избирателни райони:

23 МИР (7 мандата)

1. Кирил Петков Петков;
2. Атанас Петров Атанасов;
3. Вяра Методиева Тодева;
4. Васил Стефанов Стефанов;
5. Надежда Георгиева Йорданова;
6. Венко Николов Сабрутев;
7. Божидар Пламенов Божанов (пренарежда листата с лични преференции, но така или иначе ПП-ДБ ще получат достатъчно мандати, за да влезе в НС).

24 МИР (5 мандата)

1. Христо Любомиров Иванов (отказа се от мястото си в парламента);
2. Лена Здравкова Бориславова;
3. Петър Василев Кьосев;
4. Йордан Ивов Терзийски (той е и 2-ри в листата във В. Търново);
5. Стоян Александров Михалев;
6. Росица Василева Пандова-Йовкова (вероятно ще влезе на мястото на Христо Иванов).

25 МИР (4 мандата)

1. Христо Христов Петров (отива в Европейския парламент);
2. Кристина Николаева Петкова;
3. Калина Бориславова Константинова;
4. Венеция Огнянова Нецова-Ангова;
5. Елисавета Димитрова Белобрадова (пренарежда листата, но заради това, че Ицо Хазарта ще е в ЕП, така или иначе влиза в българския парламент).

Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила, че ПП-ДБ не взимат мандат в Монтана, Ловеч, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Ямбол, Кърджали, Кюстендил, Смолян. Там водачи са Ванина Вецина, Искрен Арабаджиев, Илина Мутафчиева, Антоанета Цонева, Богомил Петков, Ивайло Мирчев, Мирослав Иванов, Радослав Милев, Георги Стамов и Михал Камбарев.

Все още не е ясно дали тези водачи на листи няма да успеят да влязат в НС от друга избирателна листа, в която участват.

В 23 МИР-София при 100% обработени протоколи в ЦИК бившият министър на електронното управление Божидар Божанов пренарежда листата на ПП-ДБ. Макар и на седма позиция, Божанов е получил 7496 преференции при нужни 3880, за да има разместване в подредбата. Близо до това е и бившата министърка на правосъдието Надежда Йорданова с 3119 преференции.

В 24 МИР-София седмият в листата на ПП-ДБ Мартин Димитров пренарежда с лични преференции и се изкачва до третото място. Само с около 70 гласа д-р Таня Андреева - 13-а в листата, се разминава с място в 50-ото Народно събрание. Вече е ясно, че водачът - Христо Иванов, който събира и най-много гласове, няма да е депутат в следващия парламент. Той подаде оставка като лидер на "Да, България" и обяви, че няма да е депутат.

В 25 МИР-София при 100% обработени протоколи в ЦИК кандидат-депутатът на коалицията Елисавета Белобрадова успя да измести трима от листата. В листата за евровота тя бе на последно място. Вече е ясно, че Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, стават депутати в ЕП. Белобрадова обаче си гарантира място в 50-ото Народно събрание, тъй като събира 2441 лични преференции, които са с близо 1000 повече от прага, който е 1599. Така тя измества втората в листата Кристина Петкова, третата Калина Константинова и четвъртата Венеция Ангова.

 

Източник: OFFNews.bg

 

 

Коментари

  • Мимето

    11 Юни 2024 14:03ч.

    А перката Явор Божанков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    11 Юни 2024 14:52ч.

    И унуката на дедо Онан не виждам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Юни 2024 18:17ч.

    Каква евроатлантическа трагедия в Киевската опера ............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    11 Юни 2024 21:44ч.

    Не е трагедия Вайло Свирчев ще бъде представител на четата в Украйна , подали сме информация на колегите хайдути от БОЛГРАД , ИЗМАИЛ И ОДЕСА все наши братя ОТ БЕСАРАБИЯ да го пекат на шиш с картофи за гарнитура. Предупредени са да въртят бързо шиша върху огъня защото ще им изяде. / открадне/ картофите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оле ужааас

    11 Юни 2024 22:31ч.

    Ама как така без дупето, баба Цона и оня с носа бе? Вие чувате ли се какво приказвате? Сиела, защо сте спали? Путин ви е манипулирал малините. Демокрацията ни е в опасност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    11 Юни 2024 14:19ч.

    Имало и хубави новини след изборите, а дано не влязат тези вредители.🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    11 Юни 2024 17:53ч.

    И да не влязат оргиите пак ще си вървят. За 9 месеца се нагушиха, че и родиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Юни 2024 14:25ч.

    Замислям се все повече дали парламентарната система е подходяща за нас, като имам предвид качествата на огромен брой от досегашните т.нар. представители. След толкова години отлично разбирам 39-имата депутати от Великото народно събрание, които обявиха гладна стачка против новоприетата конституция. Тогава бяхме много млади и неадекватни и за голямо съжаление не слушахме обясненията на истинските познавачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    11 Юни 2024 19:49ч.

    Истинският познавач е Платон, който преди 2300 години пише в диалога си "Държавата", книга VІІІ: "ДЕМОКРАЦИЯТА ВИНАГИ ВОДИ КЪМ ТИРАНИЯ!" Имал е някакви важни съображения, за да го каже, нали така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Юни 2024 21:11ч.

    Свободна и правова, а не демократична ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    11 Юни 2024 21:43ч.

    Няма идеална система за управление на масите, има подходяща за даден период и за даден тип население, но след Х години ако системата не се смени тя бива отхвърлена, защото хората са променени вече. Колкото до нас, интересното е при нас, че всички значими постижения в историята ни са били единствено и само при еднолично управление, което в наши дни се води за диктатура, но реално погледнато е просто еднолично управление, в което няма нищо страшно. Рано или късно пак ще си дойде едноличното управление и при нас. Трите най-големи империи в момента- САЩ, Китай и Русия са управлявани еднолично. Който си мисли, че в САЩ има демокрация е умствено изостанал клоун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сте прав 21.43.

    11 Юни 2024 22:24ч.

    Всичко тече, всичко се променя. Два пъти не можеш до влезеш в една и съща река. Но от древни времена са ни оставени от мъдри хора, от изток и запад, характеристики, които са вътрешно присъщи на дадена власт и начина на управление чрез който се проявяват. Формите на държавно устройство са определени преди хиляди години. Сократ е назовал видовете управление ( плутокрация олигархия, арист.република и т.н.), които и сега се възприемат със същата семантика. Но отхвърлянето не е защото някоя форма на управление не съответства на промените в масовото съзнание, а защото се прилага в изкривена форма и вече е изродена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    11 Юни 2024 14:29ч.

    .... Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимир Ананиев и Атанас Славов,... и какво им е знаковото на тия никакъвци и никаквици? Безличности, случайници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, как какво!

    11 Юни 2024 14:49ч.

    Всички са активисти на ЛГБТ! Ооох лошо ми е! Главата ме заболя от оставки!😅

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    11 Юни 2024 14:38ч.

    Вай,вай,вай - тез хубавци да не влязат в НС ?!? Пак ще търсят нова партия завалиите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно

    11 Юни 2024 14:43ч.

    Някои от тези боклуци са виртуози в това отношение, например НасРимир, сигурно в момента върти телефони за целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Притеснен

    11 Юни 2024 18:27ч.

    Най-много се притеснявам за корсарят от Росенец, къде ли ще го отведе лодката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    11 Юни 2024 23:04ч.

    Нека да позная - ДПС :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поне една добра новина.

    11 Юни 2024 14:45ч.

    Ха дано и други "професионални" соросоиди да отпаднат хранилката Народно събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    11 Юни 2024 14:47ч.

    Аууу,каква лоша новина за липсващото звено между човека и свинята Шиши Мирчев...къде ли ще се подслони сега ? Може би в скута на ДеБелян ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прекрасна новина

    11 Юни 2024 14:48ч.

    Е, това ако стане, една недмица ще празнувам. Тези са не едни от най-знаковите, а едни от най-омразните същества за българския народ. Единият някакъв абсолютен мекотикто-джендър и прост като галош шкембар; вторият е с един пръст чело и гладък мозък като огледало, син на бившо окръжно партийно величие на БКП, но сега се прави на евроалантик и укропитек. А третият олицетворява всичко най-мразено от българския народ - простотия, арогантност, цинизъм, мърлявост, липса на лична хигиена, некадърност, липса на нормален пол, джендърски и хомо наклонности. Дано поне артисат от парламента, че на хората вече им се гади от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек

    11 Юни 2024 14:49ч.

    Това са едни от най - отвратителните майко продавци. Дано никога не чуем повече нищо за и от тях!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойкикев

    11 Юни 2024 14:50ч.

    Леля Настя ще може сппокойно да си пласира дрогата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    11 Юни 2024 15:42ч.

    Глейте каква кървава битка ще бъде кой да седне на стола на Бойкикев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лозенец се нафрашка с професионални протестериш соросоиди и грантаджии

    11 Юни 2024 15:42ч.

    Цяло поколение от сорта си отгледаха, за което пазара на труда се свежда до проектчета с грантчета. Я вижте кой влиза - целокупната кирчова трупа, само облещения и кака Цона липсват, че да окомплектоват четата! Отивам да ридая тихо и напоително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха!

    11 Юни 2024 15:49ч.

    Без кака Цона и Настимир в парламента? Не може да бъде! Загуба велика за народа. И Ристю като го няма да си бърка в носа, положението става страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аууу,

    11 Юни 2024 16:24ч.

    Цона ще ми липсва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    11 Юни 2024 16:34ч.

    Ха късмет, де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами след пълната боза,

    11 Юни 2024 16:40ч.

    добре е, че има и на какво да се порадваме. Няколко пуяка по-малко. Колко е сложен животът. Едни дойдоха от нищото, други отиват в историята. Бе диалектика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шчига бе

    11 Юни 2024 16:58ч.

    ко ньееее! Нидейти така, ва! поне в парламента шушумигите намаляват с 3.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    11 Юни 2024 17:01ч.

    За "заслуги" другарката ВЯРА ТОДЕВА е депутатка. Това беше мечтата на провинциалистката, сменила няколко партии, съборила паметника н Съветската армия, за да реализира мечтата си. Бог да пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би

    11 Юни 2024 18:25ч.

    Вяра Тодева ще събори и парламента!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха дано

    11 Юни 2024 19:34ч.

    Стискаме й палци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    11 Юни 2024 17:29ч.

    Абсолютно положителна новина ! Горките къде ли ще си търсят друга партия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От сърце

    11 Юни 2024 17:31ч.

    Силно се надявам да не влязат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въй, въй!

    11 Юни 2024 17:48ч.

    Първите трима са отврат, а четвъртият, Атанас Славов, ако КС обяви последните промени на Конституцията за нищожни, трябва да подпише нотариално заверена декларация, че до края на живота си няма да преподава и да се занимава с конституционно право.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    11 Юни 2024 19:02ч.

    Лелелее, Настимир ако не влезе как ще оживее? Той това работи - прибира евросубсидии. Сменя партиите като носни кърпи. Където има кифтета. Сега ще направи едно НПО и....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е възможно

    11 Юни 2024 19:33ч.

    За тези измамници, да са гласували толкова много хора. Явно има измами. Само омразата срещу Борисов, не е достатъчна за толкова силен вот, към хора които показаха че са от кадрите на Борисов, и дори са по-големи измамници от него. Никаква логика няма в това гласуване, ще ме извинявате ама май вие сте СЕКТА, а не както го приписват е на Величие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма измами

    12 Юни 2024 9:14ч.

    Има 300000 глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Юни 2024 19:51ч.

    как може българите да гласуват за подобни аморални хора без чест и достоинство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    11 Юни 2024 21:44ч.

    Започна да се оттича тинята, май? А дано и в партньорите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Юни 2024 8:01ч.

    Това, че няма да влязат е добре. Няколко еничари по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе какви са тия разбори

    12 Юни 2024 9:16ч.

    Разбори в авгиевите обори. Вони, но те закусват киноа със спанак под звуците на флейта. Хрускат мюсли с мляко от бадеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Дуна

    12 Юни 2024 11:59ч.

    Браво, мутрички! Кики е смел и смахнат. Ники е само смахнат, но пък е "академик". Асен е международен финансов илюзионист съден за милиони по цял свят. Лена владее Гугъл, умее да сканира и фалшифицира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белобрадова

    12 Юни 2024 18:00ч.

    Карабас-Барабас-Белата Брада ще продължава ли да плаши децата от телевизора ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи