Ивайла Бакалова: Мои познати са чули, че Борисов е казал, че ще ни приключи. Мисля, че има финансово престъпление в "Барселонагейт"

Ивайла Бакалова: Мои познати са чули, че Борисов е казал, че ще ни приключи. Мисля, че има финансово престъпление в "Барселонагейт"

Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси - не е един, няколко са.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия бившата „Мис България” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания по аферата "Барселонагейт".

„Мога да кажа, че потвърдих това, което съм казала през годините. Не мога да кажа повече, тъй като тече разследване“, заяви тя. „Държавата беше дълбоко приспана по политически причини, а в момента е събудена отново по политически причини“, каза Бакалова.

"Заплахи съм получавала и по "Барселонагейт". Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но аз имам семейство, вече две деца. Господин Борисов е казал, че ще ни приключи рано или късно", разкри Ивайла Бакалова в предаването "Здравей България" по Нова тв. 

Бакалова беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление.

Тя коментира, че в сряда пред прокуратурата е потвърдила всичко, което е казвала през годините. 

 "Прокуратурата очевидно беше дълбоко приспана по политически причини и в момента се е събудила. Може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност", смята Бакалова. 

„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, сподели тя. Тогава бизнесменът, с когото манекенката живее – Веселин Денков, беше задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова е нямало нито един свидетел в защита на тази теза. 

„Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх. Майка ми се страхува за мен”, сподели още бившият модел.

„Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, каза още тя и допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”. 

Бакалова е категорична, че институциите са овладени, и то от години. По думите ѝ партньорът ѝ отказал да плати на по-ниските нива и затова срещу него било натиснато копчето „Enter”.

„Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, за да покаже всички несправедливости и как е изнудван. Беше при Цацаров, за да подаде официален сигнал за изнудване”, подчерта свидетелката по „Барселонагейт”.

„Ако кажа нещо в момента, ще съм подсъдима за това и ще попреча. Моето скромно мнение, е че има престъпление, но това е мое мнение. Това, което виждам за моя допир през последните 2-3 години с правосъдната система, е че тя е много болна. Това не е нормално. Като гражданин не искам да живея в тази държава. Нека да дадем шанс на събудилата се прокуратура да работи. Искам да видя какво се случва“, каза тя.

Тя разкри още, че веднага след разпита ѝ в сряда в един от ресторантите на Веселин Денков са пристигнали на проверка по сигнал от 2010 г. за незаконно притежание на защитени видове птици.

"Вчера излизам в 14 часа, а в 14:30 полицейска кола отива в един от ресторантите на Веселин Денков. Идвали по сигнал от 2010 година по сигнал за незаконно притежание на птици, защото бил орнитолог“, заяви Бакалова.

По думите й само Бойко Рашков й е обърнал внимание и е имал желание да разплете всичко.

„Искам за хората да обясня нещо. Институциите ни са овладени и това не е от вчера. Не е от този главен прокурор, а от 10-15 години. Ако няма смели хора, които да започнат да говорят, няма как да се променят нещата. Много хора знаят изключително много неща, но ги е страх да говорят“, добави тя.

„Ако Борисов смята, че той е създал една правова държава, защо не си подаде имунитета сега? Нека съдът да реши“, каза тя.

Освен Бакалова в прокуратурата на разпит се яви и бившият изпълнителен директор на "Лукойл" Валентин Златев. 

За къщата в Барселона писа в разследване испанската медия “Ел Периодико” в началото на 2020 г., когато Борисов беше премиер за трети път. Тогава се твърдеше, че в имота живеят моделът Борислава Йовчева и детето ѝ от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отрича да има нещо общо както с имота, така и с жената и детето.

Преди 2 г. тя даде интервю пред Антикорупционния фонд, в който разказа, че е помогнала на Борислава Йовчева да се премести в друга държава с детето си и даде да се разбере, че знае много по случая.

 

Коментари

  • рукола Z

    01 Юни 2023 12:39ч.

    Ако някой искаше да те приключва и Господ нямаше да те спаси... наистина не знам що се имате за велики?! Нали видя краварите колко бързо очистика къро, всички обаче трябва да си помислят, че БОКО е виновен. Добре, че са полезните идиоти като вас, че иначе децата ти щяха да живеят спокойно! Наистина ми е забавно как лъжовно се чувствате спокойни в Дубай ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И пак няма да успеят да скалъпят правителство в този парламент

    01 Юни 2023 12:42ч.

    Щото са глупави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това сайтче освен

    01 Юни 2023 12:46ч.

    Изрожденско се оказва и гербаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За седесарските сайтчета, тоест - парцали,

    01 Юни 2023 12:50ч.

    набирате дневник, капитал, днес или седесе тоцка беге и си биете камшика оттука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обелянски,

    01 Юни 2023 13:10ч.

    Не е на магарето работа къде да пиша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук се влиза смирено, като в черква или Партиен дом.

    01 Юни 2023 13:15ч.

    Инак има опасност от натрисане на магарешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видимо и от самолет

    01 Юни 2023 14:45ч.

    Единствените които подкрепят ГЕРБ, са само евроатлантиците.. Ще споделиш ли, в правилните сайтове, какво мислят по темата..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    01 Юни 2023 13:04ч.

    Българският народ продължава да гледа дали ще има наказиния или само сапунен сериал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само сапунен сериал.

    01 Юни 2023 13:10ч.

    Въпросът ме трогна и напомни, че днес е Ден на Детето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи