Иван Таков: Заклеймяването на Дарина Григорова опозори Софийския университет

Иван Таков: Заклеймяването на Дарина Григорова опозори Софийския университет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Позиция на БСП-София и председателя ѝ Иван Таков:

Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт, който не може да остави безучастни българските социалисти.

Първо. Паметникът на Съветската армия, символ на победата над нацизма, бе посечен по най-варварски, касапски начин. Това престъпно деяние е в драстично нарушение на закона, на двустранния договор между България и Русия, на серия конвенции на ЮНЕСКО и ООН в защита на културните паметници, както и на ежегодните резолюции на Генералната асамблея на ООН срещу реабилитацията на фашизма и нацизма и ревизията на резултатите от ВСВ.

Второ. Програмният съвет на БНР арестува интервюто на Петър Волгин с г-жа Митрофанова, посланик на Руската федерация, което противоречи на дипломатическата практика и съзнателно ерозира българо-руските отношения. Никога досега не е спирано интервю с посланик, която и държава да представлява той. Това е брутална цензура и грубо погазване на свободното слово. Така Програмният съвет на БНР опозори себе си и срина авторитета на БНР като всепризната територия на свободното слово

Трето. Академичният съвет на СУ "Св. Климент Охридски" заклейми проф. Дарина Григорова за нейните антинацистки убеждения. Проф. Григорова е безспорен авторитет в академичната общност и учен с ярка гражданска позиция. Така Академичният съвет на СУ "Св. Климент Охридски" потъпка свободата и независимостта на българската наука, и научната съвест и опозори нашата Алма матер.

И като венец на цялата тази срамна поредица ПП/ДБ отбелязаха светлите Рождественски празници по един "кулинарен" начин, достоен за осъждане и презрение.

От какво се страхувате, госпожи и господа, та унищожавате историята, арестувате свободата на словото и срамите академичната свобода? Над какво тържествувате? Какво празнувате тъй истерично? Един народ има бъдеще само когато има родова памет и история.

Историята не може да бъде нито променена, нито победена! Историята не прощава служенето на чужди интереси и носи забрава за конюнктурния патриотизъм. И вас няма да подмине!

 

 

Коментари

  • аз съм Дарина

    23 Дек 2023 16:46ч.

    Заявяват ясната си гражданска позиция с изявлението "Аз съм Дарина!" Никога не бих предположил, че СУ ще бъде гнездо на фашисти, но вече, явно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до г-н ректора на СУ

    23 Дек 2023 17:16ч.

    Драги господине, и след тази поредна проява на наглост, агресия, цинизъм и безсрамие на тая няма да я изхвърлите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • модераторите да вземат мерки с такива идиотски нарочващи постове

    23 Дек 2023 18:17ч.

    На коя "тая" бе, олигофрен недъгав? Ти изобщо добре ли си с разсъдъка, или нямаш навършени 18 г. и разчиташ на това??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама нали се борихте с комунизма и тоталитарната система.

    23 Дек 2023 18:37ч.

    Нали за тех говорихте че са запушвали устите на инакомислещите, че са ги уяолнявали. А сега искате същите "комунистически" мерки за някой който не мисли като вас.... Истински демократи - чисти тъмно червени другари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    23 Дек 2023 19:27ч.

    Надявам се, че няма да оставим проф. Григорова сама - тя е безспорен авторитет и учен. Това, което СУ прави, Е ФАШИЗЪМ ☝️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    23 Дек 2023 19:30ч.

    Това, че обвиняваш човек без доказателства не те прави оправдателно "инакомислещ". Трябва да се носи отговорност за инакомислие, а не просто да се допуска само защото го изисквала прищявката на всеки безотговорен профан. И най-трагичното е, че овластени инстанции са по-склонни да заложат на едни такива профанни и безотговорни претенции, за да разчистят бързешката сметките си с ония, които умеят чрез просвещение да отварят очите на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    23 Дек 2023 19:34ч.

    Да те пратя на Червения площад с един празен лист да видиш какво е фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да погледнем към ставащото край Потомак

    23 Дек 2023 19:55ч.

    Фашизъм е например да забраниш на Тръмп да се кандидатира за президент според скалъпени обвинения в метежничество и по заповед на поръчителите от Демократическата партия в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    23 Дек 2023 19:56ч.

    Аз естествено смятам, че атаката срещу Григорова е гнусна. Хубавото е, че един човек в Исторически факултет открито я подкрепи и поиска обяснения от деканското ръководство. Като учен обаче Даринка е смехотворна. На тази струна, ако играете ѝ е спукана работата. Изобщо не я разбирам тази работа, когато някой ви е симпатичен и веднага го обявявате за умен, красив, надарен, висок, рус... ставате бетер като хомодружинките от "Дай, България". Хората си имат плюсове и минуси. На Даринка плюсът ѝ е гражданската позиция, не е лош преподавател, ама "научната" работа е на ниво десетокласник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Стефан

    23 Дек 2023 20:06ч.

    Нали ти беше, дето твърдеше, че руската посланичка Елеонора Митрофанова "не става". Сега се изказваш по същия начин за Дарина Григорова. Кой си ти, дето "ставаш" ( в твоите очи ) ? Какви забележителни успехи имаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 Дек 2023 19:34ч.

    23 Дек 2023 20:22ч.

    Русия за момента е най-демократичната държава в момента, в добрия народен смисъл на думата демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    23 Дек 2023 21:02ч.

    Радвам се, че следиш творчество ми. Понеже си ми фен ще обясня: личното ми мнение за двете дами се базира на РЕЗУЛТАТИТЕ от работата им. За мое съжаление там не им е силата... меко казано. Извън това, вече като личности, Елеонора Митрофанова ми е изключително антипатична заради дебелашкия начин на общуване, че дори и заради тлъстата осанка. Обратно Даринка Григорова ми е изключително симпатична; културна, внимателна, успешно се пребори с излишните килограми още преди години. Пък когато има материал за мен, тогава съм готов да ме обсъдим в коментарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До до г-н ректора на СУ 23 Дек 2023 17:16ч.

    23 Дек 2023 21:08ч.

    За всяко фашистче идва Девети МАЙ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че е умна (и красива) е безспорно

    24 Дек 2023 1:18ч.

    и на само защото дава правдива оценка на реалността. А когато умен и честен човек се занимава с наука (и не е формиран от Америка за България), сигурно е добър учен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти господине

    24 Дек 2023 9:37ч.

    Явно не си никакъв господин, а просто една утрепка. По-добре сам се изхвърли, защото и за чеп не ставаш с тази злоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто си си прост

    24 Дек 2023 9:40ч.

    Идея нямаш какво пишеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василка

    02 Март 2024 19:16ч.

    Тази откровено тъпа комунистическа Пропагандистка и руска шпионка трябва да бъде незабавно изхвърлена от СУ и да не уврежда мозъка на младите ни хора...Нещо повече , тя открито Вреди на Българската ДЪРЖАВА и следва да бъде подведена под отговорност за ВРЕДИТЕЛСТВО и Работа в полза на чужда Държава по членовете на Раздел Особен от Действащият НК на Република България......Шпиони и врагове рушащи устоите на Държавата трябва да бъдат неутрализирани като отговор на Хибридната война която води с нас Руската Федерация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внучето на Пеко Таков се прави на умен

    23 Дек 2023 16:48ч.

    Съгласен с казаното, но това не означава, че ще слушам внучето на Пеко Таков да ми ръси умнотии за демокрация, фашизъм и справедливост. Да ходи да се гушка с Васко Ухото, лика прилика са си, двете страни на една монета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Дек 2023 17:10ч.

    И коя е тъз монета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кланяте се на Терзиев а ви пречи Таков

    23 Дек 2023 18:41ч.

    Какъв е тоя избирателен подход???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиот ли си?

    24 Дек 2023 15:47ч.

    Тъз монета, глупако, е тъмно-червената комунистическа номенклатура, която до ден днешен те клати!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давидофф

    24 Дек 2023 15:49ч.

    ОТ много ясно е посочил, че какъвто е Ухото, такъв е и внучето на Пеко Таков. Ти, ако си бавноразвиващ, и не разбираш, че и двамата пречат, никой не може да ти помогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина се опозори СУ

    23 Дек 2023 17:13ч.

    ...след денацификацията на Украйна, която е въпрос на време, идва ред и на България, това е неизбежно...".За това чудовищно изявление трябва не просто да излезе с позиция, а да я уволни незабавно по чл.190 от КТ за уронването на доброто име на работодателя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • После да няма пак рев ?

    23 Дек 2023 17:29ч.

    Че бил погубен "цвета на нацията" ? Ха-ха-ха ! Цвят на нацията , обаче настъпват пак едно и също гребло. Значи не са цвят, а идиоти-рецидивисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "да я уволни незабавно по чл.190 от КТ за уронването на доброто име на работодател"

    23 Дек 2023 17:39ч.

    "Доброто име на работодателя", ако под това умнокрасивата ти главица разбира сегашния ректор, друг няма, тя не е уронвала по никакъв начин, щото даже и намек за въпросното лице няма в интервюто. А и в правилниците на СУ никъде няма и не може да има член за "уронване доброто име на работодателя". То само вий тук, щото сте измекяри грантаджии, от престараване уронвате доброто име на работодателя си с фашизоидните си простотии и глупости, но явно и на него му е такова "доброто име", щом ви е наел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 18:04ч.

    Работодател е ректорът на Софийския университет. Да виждаш в текста някъде препратка към това лице? Как е опозорен имиджът му? И кое е доброто име на СУ, след като академичният съвет в изявление, което не се вижда от колко члена е подписано (може и да има списък, ама не сме го видели), иска да запуши устата на свой колега за нещо, което няма отношение към Университета? Царе сте да измислят несъществуващи връзки, което говори за нарушени когнитивни такива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 17:14ч.

    Университетът вече е СВОБОДЕН, както каза Денков. Така че не е никаква изненада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, СВОБОДЕН от РАЗУМ! Кой трърди че една наименоваласе шайка за "университет" обезателно е ортанизация на разумни индивиди имащи право да обучават себеподобни подрастващи?

    23 Дек 2023 18:59ч.

    Да, по примера на САЩ университети са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА предлагащи УСЛУГИ уж за ограмотяване и обучение, но от там къде да си дадеш парите и какво ще получиш - зависи от "консуматорския " капацитет на плебса... Там има университети, които "обучават" в "магистърска " степен по ... ПОРНО ЗАБАВЛЕНИЯ... Какво да очекваш от ТЕХНИТЕ преподаватели?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 19:51ч.

    Един Свободен университет имаме ли вече? Имаме.Сороски. Ето . И Софийският университет вече е свободен, както заяви Денков след свалянето на паметника на СА. Значи, сороски. По бе да!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всъщност не съм изненадан

    23 Дек 2023 17:21ч.

    Че и този сайт се напълни с лумпени-фашисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те просто са по-шумни и привличат с безумните си коментари

    24 Дек 2023 1:45ч.

    но са малцинство. Но шумните и агресивни малцинства винаги са сериозна опасност, особено когато са подкрепяни от безскрупулни и егоистични външни сили. Тази опасност се реализира и унищожи Украйна. Колкото до България - сигурен съм, че Турция потрива доволно ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    23 Дек 2023 17:32ч.

    Те са просто ИДИОТИ! Хвани простив Киро, удри всеки друг от тях! Нивото на номенклатурчиците в картотеката на посолствоТО падна отчайващо ниско!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички български граждани, университетските преподаватели включително, имат право на собствено мнение

    23 Дек 2023 17:43ч.

    и имат право да имат глави на раменете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Закона за висше образование до Денков-Киртаците

    23 Дек 2023 17:55ч.

    Пишеше, че акдемичната автономия представлява свободата на образователния, научноизследователския и художественотворческия процес като ВЪРХОВНА ЦЕННОСТ. После ни връхлетяха харвардците, ликвидираха върховната ценност и тропосаха ето това: "Академичната автономия включва академични свободи, академично самоуправление и неприкосновеност на територията на висшето училище."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    23 Дек 2023 18:11ч.

    В подобни политически заявления, като това на АС на СУ, излизащи уж от името на учени, няма даже и следа от елементарно уважение към типично научната методология, която за университета и професорите е свещена, за разлика от уличното конюнктурно политическо говорене сред профанната общественост. Подобен синдром вече се бе развихрил през 2021 г. при кампанията за задължително ваксиниране, която ползваше по много нечистоплътен начин авторитета на академични инстанции. Всеки достоен учен би следвало да знае, че способността за универсализация чрез метода не следва да се приема за "самата единоначална универсалност", подравняващо еднаква за всички. Такова нещо просто е недопустимо в голямата университетска наука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига бе, каква научна методология очакваш от "професор" по ЛИбЕРАЛНи ЦЕННОСТИ напр. на ЛГБТ или "европеистика" в актуалното й самоубийствено по Клаус Шваб съдържание?

    23 Дек 2023 19:12ч.

    Софийския Университет БЕШЕ!!! Утре ще нарежат и статуите на дарителите му братя Георгиеви! Нали това е образеца от ФАЩ - в момента се готвят да махнат паметника на Южняшкия безимен войн в Арлинктонския национален мемориал, сложен там като символа на помирение на нацията. И ако анализатори дават отще 2-3 години на конструкцията САЩ, то ние трява да се "ПО-каторици от Папата" и да успеем да се самоунищожим като държава, национален манталитет и интелект още в следващата година! Какво беше казал Георги Димитгров преди 90 години? "Само Българските Фашисти са диваци и варвари!" Нищо ново под слънцето....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    23 Дек 2023 19:31ч.

    ☝️???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слон, вместо магаре

    23 Дек 2023 19:56ч.

    Браво на 6-ия етаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашизма на Путин

    23 Дек 2023 19:56ч.

    Не е мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашизма на Путин 23 Дек 2023 19:56ч. Не е мнение.

    23 Дек 2023 20:03ч.

    Прав си, то си е твой пропагандно-сатрапски форумен лозунг. Престани да тормозиш форума с хулиганщините си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашизма е роден от англоезическите паразити

    24 Дек 2023 11:40ч.

    Има народи-паразити и англоезическите са най-паразитните паразити сред тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    23 Дек 2023 17:53ч.

    Не може да се забранява на гражданин да споделя позиция публично, още повече, когато този гражданин е доказал се учен-историк, преподавател и просветителски предпазва нацията от опасни исторически рецидиви, които повечето хора са забравили или не познават. Допусне ли се това, и особено от академична институция, именуваща себе си алма матер, работата с демокрацията е безнадеждна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 18:07ч.

    Ако кажа, че пенсионната форма в хитлеристка Германия е била перфектна, това неонацизъм и антисемитизъм ли е? Чакам отговори от докторите тук. Или поне, които претендират, че са доктори, макар че не са казали какви доктори изобщо са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    23 Дек 2023 19:39ч.

    Стига плака, бе рубладжия пропаднал. В матушката ти за писане върху снега не на войната дават 10 дни кауш. Да ви натовари човек и към Матушката ви да видите какво е фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензиновоза

    23 Дек 2023 19:52ч.

    Стига лъга бе, грантаджия. Не е нужно да си измисляш ежедневни историйки и да ни задължаваш да ти ги четем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    23 Дек 2023 19:55ч.

    САЩ са измислили нета, бе копейка. Има и свобода на медиите - чети. Че има и вкарани в кауша заради цитати от др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кой иска да изкопира "Линията Суровикин", без да си плати патентното право?

    23 Дек 2023 19:58ч.

    А Русия е измислила да-то, при все че без нейната решаваща помощ с интелигентни изобретатели сред имиграцията, США даже и нет-а нямаше да имат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 Дек 2023 19:55ч.

    23 Дек 2023 20:24ч.

    Много поздрави от загиналите по време на събитията в Капитолия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 23:35ч.

    Ние под властта на др. Путин ли сме? То бива вашата обсесия, но... Аз питам как се възприема това тук, а в Русия как е, няма отношение. Царе сте да търсите под вола теле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    23 Дек 2023 18:17ч.

    Позор и срам на ректора на СУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чуждите пари в България са над Конституцията!

    23 Дек 2023 18:31ч.

    СУ скоро получи огромни американски парични потоци, дарени за развитие на дигитализацията чрез инкубатори за талантливите БГ пиленца за нуждите на Силициевата долина! Той отдавна е пробит от чуждите ценности, облъчен и е принизен! Съвременните учебници са с толкова чуждици, че е редно да се изучават в отделна дисциплина! Та на фона на мизерните заплати, тези, които вземат баш истинските преподаватели - гл.асистенти, а не величията отгоре, тези от соца с монолозите, титлите и с банкянско самочувствие, тези чужди пари са нужни в университетите и училищата, за да продължат да съществуват! Докато в същото време нашите пари от държавния бюджет, тези свободните, неколонизиращите, отиват за оръжия, помощи и дарения за Украйна, за проливане на християнска кръв! Същатата ситуация е навсякъде! Всичко що е образование, култура и история е с наклон и поставено в мизерия, умишлено, за да бъде купено срещу мълчание и интерес! Т.е. излиза, че само парите на чуждия колониален интерес са Визата за живот тук - т.е. те могат да говорят, да имат позиция, да ръководят и да ти дават права за работа, и за съжаление не по Конституция, тъй като са над нея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще се създават народни университети

    23 Дек 2023 19:28ч.

    те ще са на първо време интернет-базирани, отворени или затворени, лекционни и семинарни курсове. Няма да се раздават никому ненужни формални степени и дипломи, а ще се раздава свобода, която в неототалитарния 21 век (тези белези вече са ясно видими и неоспорими) е висше благо, но все по-трудно достъпно благо. Свинският университет ще загуби почти всичко, кавото му е останало, ако загуби проф. Григорова. От своя страна Тя ще получи широк оперативен простор за дейност, ако излезе от колониалните му окови, или реши да работи политически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    23 Дек 2023 18:35ч.

    Проф. Людмил Георгиев "Драги ми колеги от Академичния съвет, не превръщайте моя Университет, Алма матер, в придатък на поредни конюнктурни идеологически напъни и управляващи политически "елити"!!! Защото ще станем за смях тогава, когато международната обстановка коренно се промени, а тя вече се променя, Академичният съвет на моя Университет може би ще излезе с анти-ЕС и анти-НАТО позиция!!!... Или пък ще върне катедра "Научен комунизъм" - да знаете, че срещу това ще изригнат пак хора като мен и проф. Дарина Григорова!!!... Моля ви, по-скоро като учтивост, а не като проява на слабост, моля ви никога повече не правете подобна грешка - не заклеймявайте академичен човек за неговата свободна позиция!!!... АЗ СЪМ ПРОФ. ДАРИНА ГРИГОРОВА! А и не само аз!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Дек 2023 18:57ч.

    "катедра "Научен комунизъм"" - шеф катедра - Еужен (Ойген) дьо Миндя - сепак е доктор по международните комунистически движения. Да постави работата на научни основи, разбийш ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 19:55ч.

    След като има катедри по латински език, или древногръцки, защо да няма и катедра „„научен комунизъм„

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василка

    02 Март 2024 19:37ч.

    Какъв професор е тази тъпанарка която направо може да те остави без дъх от глупостите , лъжите и руските пропаганди които бълва като побъркана .. Ами вижте и на какво прилича - все едно е избягала от лудницата Чебурашка.. .Я кажете на кой мастит КОМУНИСТИЧЕСКИ САТРАП Е ИЗДЪНКА ,че въпреки всичките и простотии и открити Престъплениея срещу Държавата я държите да уврежда мозъка на младите ни хора ????...........Кой е КОМУНИСТА МИЛИЦИОНЕР зад тая личност ?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарката

    23 Дек 2023 19:33ч.

    Защитава фашизма и един режим виновен за 1 милион жертви обявявайки, че тия дето го осъждат били фашисти. Тя не за уволнение, а за въдворяване в психиатрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • типичен пример за обвинения, основаващи се на битпазараски допускания

    23 Дек 2023 20:01ч.

    Едно такова твърдение, освен че е напълно необосновано хипотетично, няма и грам академична стойност, че да се основаваме на него, когато провокираме нарочвания спрямо академично лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Дек 2023 19:57ч.

    Няма университети, няма коледжи. минаваме на самообразование

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна е така

    24 Дек 2023 1:27ч.

    Не стига че образованието ни е необразование, но е и пошло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловът на вещици си има нова мишена - проф. Дарина Григорова

    23 Дек 2023 21:28ч.

    Розовите фашаги са достойни ученици на сенатор Маккарти. Розовите фашаги са навсякъде - в радиото и всички медии, ВСС, правителството, парламента, регулаторите, вече и в Софийския университет. Дали след стигматизацията ще последва и електрически стол? В ПИК ще се борим до дупка срещу цензурата, остракизма, догмите, култаджийството, реанимацията на мракобесните тоталитарни практики, задушаването на всеки неудобен или инакомислещ глас... Недялко Недялков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амин

    24 Дек 2023 1:23ч.

    Добре е да се чуе това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    23 Дек 2023 22:03ч.

    Насаждано и мощно поощрявано от ПосолствотО средновековно мракобесие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ректорче, …

    24 Дек 2023 1:20ч.

    чий е Крим? … Слаб по история! Дарина Григорова не ти е виновна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Дек 2023 9:15ч.

    И аз съм Дарина! Колко ви пречат кадърните хора със собствено мнение! Много интересно защо всички простотии страхливите и простите ни ги трупате навръх Коледа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комар

    24 Дек 2023 15:51ч.

    Скъпа Мери, не те ли смущава, че горното идва от устата на най-тежката комунистическа номенклатура? Знаеш ли, кой е дядото на тази БСП свиня?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е казал ЦИЦЕРОН

    24 Дек 2023 11:45ч.

    Historia est Magistra Vitae

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данов

    24 Дек 2023 15:53ч.

    Едно време играехме на стражари и апаши и моето кодово име беше Пеко Таков. Гледам, отрочето на болшевиките станало демократ в СОС, говори за свобода и демокрация. Майко мила, що не си затваряте хоремака?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи