Иван Таков за Паметника на Съветската армия: Сглобката в парламента подари параван на ГЕРБ-СДС за проваления мандат в СОС

Иван Таков за Паметника на Съветската армия: Сглобката в парламента подари параван на ГЕРБ-СДС за проваления мандат в СОС

Опитите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за реабилитация на фашизма няма да успеят. Това предупреди председателят на БСП - София Иван Таков по повод решението на Министерски съвет от сряда за смяна на статута на Паметника на Съветската армия от публична държавна на частна държавна собственост. Така на практика беше дадена зелена светлина за изпълнението на решението на СОС от тази пролет за демонтирането на мемориала.

"Сглобката в парламента подари паравана "Паметник на Съветската армия" на управляващите в СОС, зад който те да скрият проваления си мандат, коментира Иван Таков. - От години всеки път преди избори слушаме едно и също от десните. Сега наближава местният вот и цялото управляващо войнство отново гледа да се скрие под дебелата сянка на Паметника на Съветската армия. Това им е смокиновият лист на тях".

Иван Таков отбеляза, че сегашната атака за демонтажа на монумента в Княжеската градина е рунд пореден от опитите за подмяна на българската история от страна на безпаметните. "Категорично това е и част от опитите за реабилитация на фашизма в България, заяви той. - Паметниците носят памет. Пазят я. Това е тяхното предназначение. Самата дума "памет" се съдържа в наименованието им. А конкретно Паметникът на Съветската армия е натоварен да пази много важна памет - тази за огромното зло, за една човеконенавистна политическа идеология, каквато е фашизмът. Този монумент трябва да стои на мястото си, за да не забравяме за милионите жертви на "кафявата чума" през Втората световна война. И никога повече да не допускаме нацисткият режим да шества по улиците в градовете ни".

Лидерът на БСП - София е категоричен, че демонтажът на Паметника на Съветската армия цели да бъде забравена онази част от историята, която разкрива зверствата на фашизма. "Няма да допуснем това, каза още Иван Таков. - Не може една толкова опасна идеология да бъде използвана за отвличане на вниманието от далеч по-важните въпроси за проваления мандат на управляващите в Столичния общински съвет, за неизпълнението на бюджета, за състоянието на "Топлофикация", за ремонтите на ремонтите. Софиянци имат нужда от конкретни решения на проблемите, които пряко ги засягат. Едно кресливо малцинство в София, което осмисля съществуването си чрез Паметника на Съветската армия, не бива да бъде използвано от безпомощни "политици" за насаждане на омраза в българското общество, чрез която те да прикрият политическата си немощ. Защото омразата е много опасен бумеранг - тя се връща там, от където е тръгнала".

 

 

Коментари

  • "подмяна на българската история от страна на безпаметните"

    04 Авг 2023 18:50ч.

    Паметни са, паметни. Това са наследниците на цанковци, филовци, борисморевци и цялата фашистка паплач, жадуваща за кафяв реванш. Хора, бдете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е отвличаща маневра.

    04 Авг 2023 19:07ч.

    Важното е да се занимаваме с глупости, докато закриват държавата, или поне това, което е останало от нея, под диктата на Чичо Сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Авг 2023 19:34ч.

    Някакво разюздано създание изплю поредния паразитизъм в прекрасния ни български език - СГЛОБКА. Престанете да повтаряте глупостите на полуграмотни индивиди. Стегнете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На предходното "коментиране " на въпроса бях дал едно разумно за здравия разум предложение:

    05 Авг 2023 17:27ч.

    Какво е имало на местото на Паметника на Съветската Армия преди? Ще ви открехна - Целия квартал е бил Царска Зоологическа Градина! През 50те години на миналия век поредния власт имащ, за да се натегне на тогавашния Голям Брат, е отрязал половината Зоологическа градина и е построил Паметника! Не че е било съвсем без обосновка - България излиза като "победител" от Втората световна и почти не е подяждана от лакоми съседи. По-късно , към 70те години махнаха и останалата зооградина и я преместиха на сегашното й место зад Парка/Борисовата градина - в кв. Лозенец - ВецСимеоново. Като махаме паметника, редно е да ВЪРНЕМ СТАРОТО ПОЛОЖЕНИЕ. Точно днес имаме нужда от НОВА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА в центъра на София. А в нейните нови клетки - ще сложим всите депутати, менистри , и прочие политици през последните 30 години ,когато с тях се заеме ВТОРИ НАРОДЕН СЪД след скорошния край на ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА (който иска - да ги храни с курабийки и пуканки, а който иска - да ги замеря с развалени домати и камъчета)! Така или иначе през последните 30 години България все НАЗАД върви - те, сегашните ни политици - друго и не заслужават ( освен можеби някои - направо окачени на фенерите около Народното Събрание). България винаги е имала Национални катастрофи след Световни войни, и сега няма да ни се размине след скорошния край на Третата Световна - както е тръгнало - пак сме от страната на "булката" - "златния милиард, който се готви да воюва с останалите СЕДЕМ милиарда!!! Да се подготвим за бъдещето, да не разпиляваме бедава национален ресурс, пък бил той и место в центъра на сегашната ни Столица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Едно кресливо малцинство в София, което осмисля съществуването си чрез Паметника на Съветската армия, не бива да бъде използвано от безпомощни "политици" за насаждане на омраза в българското общество"

    05 Авг 2023 17:37ч.

    Така е не бива да се допуска омразата между българите заради чуждия интерес, който стои с куфарче отстрани и се смее. БСП направете снимки на композицията от 4 фигури горе. Раздавайте ги на българите в цяла България за да видят отблизо какъв символ ще се разрушава, а именно: ЗАЩИТАТА на българския народ, чрез СЕМЕЙСТВОТО - детенце, майка, баща и войник пред защитаващ Живота, Свободата и независимостта на българите! Останалото е грозна глупава нещастна пропаганда НЕ в интерес на българската държава и българския народ пред смаяните погледи и разум на българското общество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи