Иван Таков: Ремонтът на Детска градина №177 е напълно компрометиран

Иван Таков: Ремонтът на Детска градина №177 е напълно компрометиран

Ремонтът на сградата на Детска градина №177 в ж.к. „Суха река“ е напълно компрометиран. След края на строителните работи помещенията ще бъдат напълно неизползваеми и неподходящи за отглеждането на деца. Това констатира председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той заедно със заместника си и общински съветник Иван Пешев и председателя на РС на БСП – Подуяне Веселин Гъжев посети детското заведения по сигнал на родители за нередностите при извършването на ремонта.

„След началото на ремонта през юли миналата година е повреден покрива на съществуващата сграда. В резултат след проливен дъжд помещенията и наличното обзавеждане са наводнени и на практика унищожени. Влагата е обхванала стените и електрическата мрежа, което може да доведе до много опасни последици за ползвателите на сградата – деца, учители и помощен персонал“, обясни Таков.

По думите му новото крило също е потънало във влага и по настилката са се образували огромни локви. А в асансьорната шахта има вир дълбок няколко метра и продължава да се пълни с вода.

Според притеснените родители влагата и мухълът няма как да бъдат премахнати и ако в това състояние помещенията влязат в експлоатация, това ще застраши здравето на децата.

Иван Пешев изказа недоумение от това, че в новите помещения бравите на прозорците са поставени на повече от 4 метра височина. „Това е абсурдно и прави невъзможно отварянето на прозорците“, заяви общинският съветник.

„По всичко личи, че строителството е некачествено и недобросъвестно извършено. А предвидените 4 млн. лв ще са хвърлени на вятъра. Очевидно е, че не е упражняван никакъв контрол от страна на възложителя – Столична община“, категоричен е председателят на групата на БСП.

Иван Таков заяви, че този път оправданието: „Хубаво е, но не е готово“, няма да мине.

 

Източник: bspsf.bg

 

 

 

Коментари

  • Уилт

    05 Май 2022 20:03ч.

    Помните ли как фирми с по 5 назаначени служители печелеха търгове за саниране?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гербаджийско наследство

    05 Май 2022 20:05ч.

    с евроатлантически аромат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи