Иван Таков пред социалисти в "Студентски": БСП трябва да участва в управлението на София

Иван Таков пред социалисти в "Студентски": БСП трябва да участва в управлението на София

Лидерът на БСП - София получи книгата на Ницше "Воля за власт" от председателя на организацията в района д-р Теодор Славев

 Първата среща на Иван Таков, председател на БСП – София, с актива на социалистите в столичния район „Студентски“ се превърна в разгорещена дискусия по актуални теми от местната власт и политическата обстановка.

"За да реализираме идеите ни в областта на качеството на живота в София, здравеопазване, социална и жилищна политика, които от години предлагаме, БСП трябва да участва в управлението на София" – така Таков очерта основната политическа задача пред столичната организация на БСП на местните избори. „Към район „Студентски“ имаме високи очаквания.“ – обърна се лидерът на БСП – София към представителите на районната организация.

Иван Таков акцентира върху това, че БСП съумява да запази идеологическата си основа през годините и това си проличава и в поведението на общинските съветници в СОС.

Социалистите обсъдиха политическата обстановка и кризата в страната, като подчертаха, че тя може да се отрази и на месните избори. Повдигнат беше въпросът за коалиционната формула за явяване на местните избори, партньорствата и поведението на БСП в София. Изказващите се призоваха към засилена комуникация между местната власт и правителството.

Местните проблеми бяха в основата на разговора. Инфраструктурата в Студентски град, условията за живот на студентите, транспорт, места в детските градини и безопасността бяха тема на разговор, като беше подчертано, че управлението на ГЕРБ неглижира районите извън центъра, който обаче през последните години също упада. Участниците в срещата коментираха организационното състояние на партията, като бяха предложени и идеи за укрепването му и подобряването му в новите реалности.

Д-р Теодор Славев, председател на РС „Студентски“, подари на Иван Таков книгата „Воля за власт“ на Ницше. „Ние сме в район „Студентски“ и тук четем и си подаряваме книги. Пожелавам на Иван да запази волята си, така че на местните избори в София БСП да е на власт“, обърна се той към председателя на БСП – София.

В дискусията се включиха заместник-председателят на БСП - София Иван Пешев, членът на Изпълнителното бюро на столичната организация на социалистите Жельо Бойчев, Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, Райна Душкова, заместник-председател на район „Студентски“, Георги Йорданов, председател на Младежкото обединение в района и др.

Източник: bspsf.bg

 

 

 

Коментари

 • Трябва, да

  22 Юни 2022 17:48ч.

  Ама дядо Пеко Таков да беше на власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пеко на Тако

  22 Юни 2022 18:49ч.

  и обратно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  22 Юни 2022 19:11ч.

  малко ми напомня един слогам на герб - нещо там за - абе не става мами, та и тия имат "воля за власт", ама са по-долни предатели и от шефчето им бай-Джн Чорний - официален портиер на козяк фъкстийн.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи