Иван Таков: Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад паравана "израз на мнение"

Иван Таков: Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад паравана "израз на мнение"

Отново ще възстановим счупената плоча, писмото ни с искане за разрешение да направим това вече е входирано в Областната управа, каза председателят на БСП - София

 Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад удобния им параван "израз на мнение". Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков, след като провери резултата от поредната вандалска проява върху Паметника на Съветската армия в Княжеската градина. Последствията от среднощната атака на дузина неофашисти е отново счупена плоча с надписа на монумента и упражнено насилие върху жена. Лидерът на столичните социалисти отчете бързата и професионална работа на органите на реда, които не са допуснали този инцидент да доведе до фатални последици. Иван Таков добави, че очаква виновните за престъпното деяние да бъдат справедливо наказани.

 "Ние ще следим много внимателно как ще се развие този процес. Настояваме неофашистите да бъдат сурово наказани, заяви той. - Колкото до счупената плоча, ние отново ще я възстановим. Писмото ни с искане за разрешение за това вече е входирано в Областната управа, а новата плоча е поръчана. Този път ще бъдем много по-бързи, тъй като след първото й ремонтиране имаме подготвен камък и майстори".

 Иван Таков обвини директно кмета на район "Средец" Трайчо Трайков и на София Йорданка Фандъкова в подстрекателство за тези вандалски прояви върху Паметника на Съветската армия.

 "Докато има такива безотговорни провокатори в политиката, като Трайчо Трайков, разделението в обществото ни ще расте. Докато има страхливи политикани, като Йорданка Фандъкова, фашистките прояви по улиците на София ще се множат не с дни, а с часове, коментира лидерът на БСП - София. - В едно обаче кметът Фандъкова е права - тези неофашистки прояви са част от предизборната кампания. Но от кампанията на десните. Те друго няма какво да направят. Паметникът на Съветската армия е техният капацитет. Пак ще кажа, че те в неговата сянка се крият. А вандалските прояви срещу монумента вече ги броим за статистика. Те сквернят паметта, ние чистим след тях. Те рушат, ние градим. Това е огромната, колкото цяла галактика, разлика между нас и тях". 

Иван Таков беше категоричен, че Градският съвет на БСП - София няма да позволи на шепа агресивни и кресливи безпаметни да се гаврят с историята. "Няма да допуснем злодеите да изопачават и да си присвояват миналото ни, добави той. - Ние знаем, че те само това могат. Те бъдеще не могат да ни предложат. А ние знаем също, че с фашизма се воюва, а за свободата се мре".

 

 

Коментари

  • Браво братя българи, да си върнем държавата, превзета днес от нахалните НПО - граждански организации с ДЪРЖАВНО ФИНАНСИРАНЕ

    18 Авг 2023 21:38ч.

    Браво г-н Таков, браво на левицата, браво на Възраждане, браво на всички истински българи патриоти! Да си защитим държавата от паразитите - наглите НПО, които правят ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА, с новоизмислена история и антибългаризъм! ............. Да направим още една плоча, която да поставим от другата страна на паметника с надпис: ПАМЕТНИК НА ПЪРВА БЪЛГАРСКА АРМИЯ, с командир ген.Владимир Стойчев и НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ загинали във Втората световна война срещу фашизма! ............ ще им се не знае и на безумията от зли чужди сили, за да се мразим българи срещу българи. Няма да успеят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дълъг, но исторически верен и безспорен надпис:

    19 Авг 2023 20:31ч.

    Паметник на Съветската армия Освободителка на Европа от фашизма и нацизма, и на Българската армия на Царство България в състава на Съветската армия, участвала в освобождението на Югославия, Унгария и Австрия, от 10-и септември 1944 г. до 9-и май 1945 г. и дала десетки хиляди жертви - убити, ранени и осакатени български офицери и войници. От признателния български народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запазете парчетата от строшените плочи.

    18 Авг 2023 21:39ч.

    Намерете и камъка от поругания Мавзолей. И при Втория Народен Съд натикайте тези вопиещи за справедливост късове от поруганата ни История в лицата на озверелите, жадуващи за реванш фашуги. Смърт на фашизма, свобода на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Есента по река Дунав

    19 Авг 2023 0:41ч.

    Може да бъде очарователна, но последна за някои от клуба на пенсионера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Есента по река Дунав

    19 Авг 2023 0:44ч.

    може да бъде посрештане на братушките, но последна за фашугите от клуба на реститута

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брутално разочароващо е

    19 Авг 2023 0:50ч.

    но няма да ги дочакате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бруталното остава за фашугите,

    19 Авг 2023 0:55ч.

    когато рано или късно довтасат братушките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Принципно първо

    19 Авг 2023 1:06ч.

    се очаква кацане на марсианци, после братушките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Принципно първо

    19 Авг 2023 1:08ч.

    ама с тия седесарски принципи вестник демокрация фалира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ехе за седесарските работи

    19 Авг 2023 1:20ч.

    си имате гуруто Дачков, всичко за трите лъва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Авг 2023 21:40ч.

    Хубави думи. Да видим по-нататък как ще е. Междувременно от Александър Йорданов - "Похвално е, че са си носили спрейове, факли и чук, защото така се прави в демократичните държави" - https://www.lentata.com/pohvalno-e-che-sa-si-nosili-spreyove-fakli-i-chuk-zaschoto-taka-se-pravi-v-demokratichnite-drzhavi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подпоручик йорданов

    18 Авг 2023 22:18ч.

    ашколсун на унуката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • похвално

    19 Авг 2023 2:26ч.

    сега ще чакаме Ал йо да убие някое бебе, щото било комунист! Точно като поручик Йорданов!Пфу!Сволоч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    18 Авг 2023 22:02ч.

    Браво, много хубаво им го каза.Сега,разбира се, кире канадския лъжец вече е докладвал на Америка за България, на послолството, и вече ви търсят цаката, сигур имат списъци и те за отстрелване, но ние не искаме да мрете а да търсите голямо обединение, както тия се събраха така и вие направете и най-невъзможния сыуз, защото иначе тая триглава ламя не можте я спря. И още - ние сме парламентарна република и ако НС е приело да не се дава оръжие на Усрайна, по времето на Киро, то задължително ровете когато се заобикалят тези решения. Иначе каква Парламентарна Република сме, ми да си върнем царството като решенията на НС нямат значение. Не може да продавате на поляците и те да ви лъжат че са последна дестинация в договорите, а после да го дават на усрайна. Ако са нарушили договора разследвайте ги и да си получат наказанието, не може да ги оставяте така ненаказани, иначе това е подигравка с решенията на НС и с държавата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на дяда си се метнал

    18 Авг 2023 22:20ч.

    Щял да се бори с фашизъма и да мре за комунизъма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на дядо си бай Пеко, и на баба си Вълка,

    19 Авг 2023 0:13ч.

    които бяха достойни антифашисти и реални борци с оръжие в ръце за правда и свобода, а не диванни революционери, и не трошаха паметници, а фашистки чутури, и след Победата СТРОЯХА, а не РУШАХА оглозганата от фашистката мизерия и отново възкръснала от пепелищата съвременна, модерна, индустриална и просперираща България. За ужас на недобитите фашуги и сънуващите кървав реванш техни наследници и реститути-изедници. Поклон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със залпа на Аврора

    19 Авг 2023 0:34ч.

    Ще се преселиш трайно в комунистическия АД

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей, не издържа фашугата,

    19 Авг 2023 0:39ч.

    подаде зъмската си главица да хапе и трови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изобщо нищо не трошиха

    19 Авг 2023 11:28ч.

    Е, атентатът в Св. Неделя е дребна работа, убийствата и народния съд след 09. 09.44 също, лагерите след това - също! Внуците са на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    18 Авг 2023 22:26ч.

    Ако тази диващина не получи отпор, скоро и четенето на книги ще бъде обявено за пожароопасно...https://www.drago.info/index.php/2023/03/16/katurnahme-pametnika-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антифашист

    18 Авг 2023 23:23ч.

    Браво на Таков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    19 Авг 2023 0:27ч.

    в Украйна фашагите унищожиха над 11 млн. книги на руски език. а ти какво още чакаш – изгори за радост на твоите US чорбаджии цялата ни национална библиотека... на луд човек да обясняваш, че е луд, е causa perduta. НАТО (включително и нашите изроди от КОХОРТАТА на р. радев) доставяйки оръжия на укрофашисткия режим, целенасочено реализира програмата на Хитлер за унищожаване на славянските народи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    19 Авг 2023 0:31ч.

    Ще ви направя 9-то септемврийска заря, грандиозна като за последно на всичките антифашисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заря едва ли; събирай мешката и пексиметя

    19 Авг 2023 0:40ч.

    за курорта на китния дунавски остров

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно имаш доста пробойни

    19 Авг 2023 0:47ч.

    В началото на Белене много преди понтона има натовско поделение, с удоволствие ще ви посрещнат всичките активни и пасивни папардаци изкукуригали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От натовското поделение се очертава да остане

    19 Авг 2023 0:58ч.

    малко стопен бетон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го слушайте тоя изкукуригал комунист, никакви мешки и пексимет няма да ви трябват.

    19 Авг 2023 1:01ч.

    До първото сумрачно дефиле ви е животецът, не се товарете с излишни багажи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сами ли си извозихте

    19 Авг 2023 1:03ч.

    железарията от фиаското пред Киев обратно за скрап

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакъв Народен Съд не ви заплашва; спете спокойно.

    19 Авг 2023 1:06ч.

    Тоя път за броени часове сте директно в дефилето, без да ви черним биографиите със съдилища и губене на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие също

    19 Авг 2023 1:13ч.

    след топлото мляко и сънотворните, идва време за червените ескадрони и така до първия позив за тоалетна след два часа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво мляко бе, реститутке розава,

    19 Авг 2023 1:25ч.

    млади натоторчени антифашистчета сме; триесетинагодишни червени копелаши

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Млади педерасчета сте

    19 Авг 2023 1:27ч.

    и нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педерахчетата са у либералните седесарски хепънинги, прайдове и козяшки пърформънси

    19 Авг 2023 1:29ч.

    дъртите реститутски педерухи и те там

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видно е

    19 Авг 2023 1:34ч.

    че ги разбираш от богат опит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    19 Авг 2023 1:20ч.

    Абе мамата ви не можете ли да последвате примера на Испания и Русия където белите с червените се помириха и я карат някак си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    19 Авг 2023 2:13ч.

    Пратете питане до фен клуба на Левски това тяхна акция ли е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    19 Авг 2023 2:16ч.

    Кметицата Фандъкова и кмет на общ. Средец Трайчо Трайков проявиха безотговорност по отношение на жените били до паметника. Тези младоци на които само дай да се руши нямат оправдание и би трябвало да понесат наказателна отговорност. Щом не са научени да ценят собствените си празници, какво можем да очакваме от тях? Само вандализъм и омраза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тук се лее червена москалска пропаганда и език на омразата

    19 Авг 2023 2:20ч.

    ще сезирам папиьонката и грозев от белинташ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    19 Авг 2023 4:06ч.

    Белингташ е тотално осран от диви къмпингуващи. Туй му е лошо на лятото-софиетата имат ваканция и осират пейзажа. Я една пазарна икономика, да бачкат от зори до здрач По радиото някой шумно спори. С кого? Не знам. А може би с народа. Говори си и нека си говори, нали затуй му плащат хората. „Държава има, има власт, която неспирно бди за ваште интереси. Хвърлете лозунга! Плаката на земята! Народът е доволен, сит и весел.“ Във кафенето някой се изсекна и дълго трна със здравите опинци, игледа се и каза уж полека: – Комай ни лъжат тия синковци. А и в писанието писано е божем: „Глас народен – глас божи.“ – Комай си прав – обади се от ъгъла един младеж със глас от глад изстинал, – нали така ви лъгаха и през петнайсета година? И ако нас ни карат да умираме, а ако нас ни тикат към куршумите, то сигурно и лудия разбира, че ние трябва да си кажем думата. Та казвам аз, понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга: Терора долу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашисти сте само вие

    19 Авг 2023 13:02ч.

    Комунетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Торнадо Укро

    19 Авг 2023 18:13ч.

    Не зная дали са ви учили в училище или сте го слушали по радиото, невръстни мои безродници, алкохолици, наркоманчета и всякакви натовски изродчета, ама през месец май 1945 год. Червената Армия развя съветското знаме над Райхстага. Сега, 80 години по-късно, този път Руско знаме ще се вее над Одеса, над Киев, над Харков, над Краматорск, Славянск, Измаил, Лвов, Днепропетровск и над цяла освободена от фашагите натовци Укропия. Не е далеч времето, когато българските натовци ще отговарят за срамните си дела и национални предателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано, ама надали...

    19 Авг 2023 19:45ч.

    Битката по същество е битка между богаташи и властимащи по света за тотална власт и присвояване на богатствата на народите и на другите богаташи. Затова гражданската война на окраинска територия предизвика СВО и е колеблива като кавга между договорняци. Битката се води с кръвта на руснаци с руско самосъзнание срещу натовски наемници и руснаци с анти-руско самосъзнание. За руснаците с руско самосъзнание битката е за да ги има или няма като народ(To be or not to be?). За руснаците с анти-руско самосъзнание битката е за да се докажат като славни слуги на изграждащата се в Украина сатанинска държава - нова паразитна и робовладелска хазарска държава. ====> Първа и основна задача на нормалните българи е да не даваме бензин за огъня на гражданската война в измислената държава "Украина" и да се пазим самите ние да не бъдем хвърлени в този огън. На 06.09.2023 г. ПОХОД ЗА МИР, СУВЕРЕНИТЕТ И НЕНАМЕСА В ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА И РУСИЯ! Сборен пункт в София - от 17:00 ч. пред НДК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи