Иван Таков: Недоверието е много голямо, не е намерен вариант за разрешаване на ситуацията в СОС

Иван Таков: Недоверието е много голямо, не е намерен вариант за разрешаване на ситуацията в СОС

Недоверието е много голямо, на днешната среща форматът не се промени, не е намерен по-широк консенсус да се търсят варианти за разрешаване на ситуацията в Столичния общински съвет (СОС). Това коментира общинският съветник от МК "БСП за България" Иван Таков след срещата за разговори за намиране на решение, с което да се излезе от кризисната ситуация в СОС.  

Срещите за разговори, в които общинските съветници търсят решение за преодоляване на кризата в Столичната община продължиха и днес, след като на 11 януари отново не успяха да изберат председател на съвета. 

Ние дойдохме, за да говорими по важните въпроси за софиянци, посочи Таков и допълни, че от БСП не са спрели да работят, като са направили среща със синдикатите за проблемите със заплащането и работното време на шофьорите на градския транспорт, както и всички служители там. По думите на Таков преди повече от месец са искали изслушване на основни дружества, които са свързани със системите за функциониране на града. Общинският съветник от БСП посочи, че все още нямат отговор на нито един от поставените въпроси.

Таков заяви, че за БСП ротационен председател на СОС не стои на дневен ред. По време на срещата бяха казани имена и информации, за които имаме прекалено големи политически и идеологически различия, каза още Таков. По думите му БСП имат предложение за председател, което продължават да поддържат и това е общинският съветник Диана Тонова. 

Предсрочни избори за общински съветници са възможен вариант за разрешаване на тази ситуация, заяви Таков. Той каза още, че по време на срещата са поставили и въпроса за бюджета на столицата. По думите му  досега практиката в СОС за приемане на бюджет не е добра, защото се е давал в последния момент. Сега казаха, че подходът ще е друг, но предстои да видим, каза още Таков. 

Общинският съветник от БСП заяви, че няма да участват в срещата в 14:00 часа, защото за тях тя е безпредметна. "В петък се сетили, че във вторник тази седмица изтича поредният срок, което се оказа, че не е така", посочи Таков. Той допълни, че за това не е необходимо решение на СОС, а и те нямат мнозинство за избор на председател на СОС, както и за постоянни комисии, които трябва да разгледат такъв доклад, за да може да бъде приет, обясни още той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • В СОС се пържат

    15 Яну 2024 13:40ч.

    Бонев, ДС-Терзиев и всички от ПП-ДБ-СС. Вече са в паника, но още не са добре изпържени. Искат сглобка, за да прехвърлят отговорността за собственото си безсилие на СОС-а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безобразие

    15 Яну 2024 13:45ч.

    Не знам какво искат Бонев, Терзиев и т.н., не ни занимавайте с вашите междуособици. Вие Таков и др. общински съветници сте избрани, за да работите, а не да ни обяснявате защо не работите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи