Иван Таков: Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена

Иван Таков: Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Монументът е готов да посрещне празничния 9-ти май обновен и почистен, както го бяхме планирали, заяви председателят на БСП - София
 
Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков. Той лично провери днес как върви работата и присъства на поставянето на плочите и почистването на обекта. Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП - София и председател на районната организация на социалистите във "Връбница" Станислав Младенов. Идеята за възстановяването на счупената плоча беше именно на социалистите от "Връбница". Тя беше подкрепена от Градския съвет на БСП - София и в крайна сметка обещанието, което беше дадено преди около два месеца, вече е реализирано. Така Паметникът на Съветската армия може да посрещне празничния 9-ти май обновен и почистен. 

"Надявам се да не бъдат допуснати нови вандалски прояви. И оттук нататък да мислим заедно с Областната управа и със Столична община как да ремонтираме и да укрепим цялостно монумента, коментира Иван Таков. - Това място е любимо на столичани от всички възрасти и трябва те да бъдат спокойни, когато го посещават".
Иван Таков изрази задоволството си, че пред Паметника на Съветската армия днес дойдоха граждани да изразят подкрепата си за решението да бъде възстановена плочата.

"Благодаря сърдечно на всички, които предложиха да се включат и помогнаха по най-различни начини да се справим с тази наша кауза, каза председателят на БСП - София. - Благодаря и на Станислав Младенов и на социалистите от "Връбница", които се справиха с поетия ангажимент и с упоритост и постоянство реализирахме заедно идеята".
Лидерът на столичните социалисти добави, че смисълът на паметниците е да пазят историята. "Ние разбираме този смисъл, затова не демонтираме монументи, изградени от нашите предци, а ги съхраняваме, каза Иван Таков. - Разрушителното мислене и деструктивното поведение нямат бъдеще. Те обричат онези, които ги демонстрират, да повторят грешките от миналото. Наша отговорност е да не допуснем това".

Задоволство от добре свършената работа изрази и Станислав Младенов. "Цялата организация и работата по възстановяването на плочата не бяха лесни, но със съмишленици и упоритост успяхме и се вписахме в планираните срокове, коментира той. - Удовлетворението ни от добре свършената работа е огромно. Благодаря на всички, които ни помогнаха!".

 

 

 

Коментари

  • На 8 май през нощта

    07 Май 2023 16:47ч.

    Някой ДъБилин пак хероически ще я оцапоти. От ДъБили толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Биполярно разстройство!

    07 Май 2023 17:05ч.

    Обитателят на София може да я свърши тази работа! Първо ще отиде и ще поднесе венци и цветя на онзи паметник, който илюстрира бомбардировките над София през зимата на 44- 45 година, а после ще се изходи демонстративно пред народната памет! Биполярното разстройство води до това - да бъркаш кенефа с историческата ПАМЕТ /Памет - паметник, дермократи хренови!/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    07 Май 2023 16:54ч.

    Внучето на дядо Пеко, горд собственик на няколко мини-ВЕЦ-а, а още апетитни бизнесчета.....Пък и шеф на градската организация на БСП......Хвала на таквиз "младежи".......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    07 Май 2023 17:36ч.

    SIMO-чо е внуче на някой от тези, които "клаха народа, както и турчин не го е клал."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    07 Май 2023 18:25ч.

    А какви са предците на демократите Сталинка (МВФ), Бокова (ЮНЕСКО), Ал. Йорданов (В Ястребино свирят куршуми)...списъкът е безкраен. Не е в това въпроса. Паметниците помагат да се помни, а помненето съхранява историята, за да не се баламосват големи тълпи от хора. Три национални катастрофи по един калъп не ви ли стигат? Пак ли дърво искате? Ами да спрат дедите на сражавали те се на Драва и да пускат педерастите, да възпитават децата ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фандъкова

    07 Май 2023 17:34ч.

    Безсмъртният полк през 2023 година ще се проведе в обичайния си формат. 9 май е празник и нашият основен акцент на този ден отново ще бъдат портретите на нашите герои, защитили България, Европа и света от лапите на фашизма и нацизма. Всеки може да избере да постави портрет на своя герой върху щендер или да ползва снимка, която да носи по време на марша на Безсмъртния полк. https://bezsmartniatpolk.com/2023/05/01/1-60/#more-1596

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    07 Май 2023 17:52ч.

    Червени бацили, слуги на Путинзбула!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля си,

    07 Май 2023 18:02ч.

    че си идиот,след като не можеш да почетеш паметта на милиони,загинали във войната срещу фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    07 Май 2023 18:10ч.

    по- лошо от комунизма е фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оценихме каламбура 07 Май 2023 17:52ч.

    07 Май 2023 19:58ч.

    за Путин, браво.? Намери малко сандалово дърво да го миришеш, може и пръчици, и вечер да си кадиш така – древна аюрведическа практика за изчистване на лошите енергии, в един друг дискурс – на бесовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тоя не сандалово, а дряново дърво

    07 Май 2023 20:11ч.

    което също плаши бесовете, поне според Елин Пелин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парижка мирна конференция 1946-1947 г.

    07 Май 2023 18:35ч.

    Аргументите на Сталин и на Молотов за запазване на териториалната цялост на Царство България, обявило война на съюзниците на СССР - САЩ и Великобритания - на 13.12.1941 г. са: 1. Антифашистката съшротива в Царство България. 2. Неизпращане на нито един български войник на Източния фронт, в резултат от антифашистката съпротива в Царство България. 3. Обявяването на война на нацистка Германия на 10.09.1944 г. от антифашисткото Отечествено-фронтовско правителство и участие на армията на Царство България, като неразделна част от Съветската армия, в разгрома на германския нацизъм и фашизъм, в заключителния етап на Втората световнавойна. ///// Първа българска армия посреща 09.05.1945 г. във Виена като част от Червената работническо-селска армия на СССР, освободила Европа от фашизма и нацизма. Българската царска армия, предвождана от професионалните царски командири и техните политически помощници от ОФ, начело с БКП, рамо до рамо с офицерите и войниците от Червената работническо-селска армия на СССР дава над 15 хиляди българи убити и десетки хиляди ранени във войната с хитлерофашизма. Следователно, Паметникът на Съветската армия е и паметник на Българската армия в редовете на Съветската армия; паметник на българските герои, офицери и войници, които загинаха за свободата на България и на цяла Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    07 Май 2023 20:16ч.

    Браво на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    07 Май 2023 20:51ч.

    БРАВО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    07 Май 2023 21:49ч.

    А не е ли това паметник на ордите на Третия Украински фронт (без никога да сме им обявавали война), които навлязова в България, за да ни освободяат ? С този глупав въпрос искам да напомня на либералите (които беснеят от русофобия), колко те самите са тъпи - информативно и интелигентно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи