Иван Таков: Групата на БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

Иван Таков: Групата на БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Решението беше взето на съвместно заседание на Изпълнителните бюра на Националния и на Градския съвет на социалистическата партия

Членовете на Изпълнителните бюра на Националния и на Градския съвет на БСП взеха решение групата на социалистите в СОС да не подкрепя кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет. Това стана на съвместно заседание на двата органа днес.

"Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС, каза Иван Таков. - Това е решението на колективните ни ръководни органи на национално и градско ниво. То произтича от нашата последователна позиция да не правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община. Разбира се, готови сме да разговаряме за политики, базирани на ценности, с всяка политическа група в СОС. Изборът на председател сам по себе си е безпредметен, ако нямаме съгласие по приоритетите, по които ще работи Столичният общински съвет. Ние имаме много ясно посочени приоритети в нашата работа. Преди и по време на предизборната кампания ние ги представихме пред гражданите на София и сега е време да действаме за тяхната реализация. Твърдо съм убеден, че вчера започна нов период в развитието на града ни".

Председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС беше категоричен, че партийните ръководни органи няма да допуснат компромиси с основните ценности свобода, справедливост и солидарност, чрез които градът трябва да бъде управляван. "Различната философия, която ние имаме за развитие на София и която беше толкова добре приета от гражданите в предизборната кампания, изисква от нас отговорност и твърдост в действията ни, каза още той. - Вече няколко пъти заявявам, че групата на БСП в СОС ще подкрепя всякакви инициативи, които отговарят на нашите основни ценности. Готови сме да участваме и в съставянето на ясен план за реализация на основните политики, по които имаме допирни точки с останалите политически групи в СОС".

 

Коментари

 • Борис Бонев?

  14 Ное 2023 17:06ч.

  Не, не и не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Редник

  14 Ное 2023 17:15ч.

  Аман от велоалеи и безумни предложения повече вредящи, отколкото полезни. Това е капацитета на Б. Бонев. А управленски опит, клони към минус 1.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Репуцов

  14 Ное 2023 20:59ч.

  До Кауфланд, Младост 3, София, има дълга, права отсечка за велосиПЕДИстчета. Затруднява движението по натовареното от коли вече силно стеснено трасе. И завиването към паркинга на магазина. От жилището си наблюдавам всекидневно, че я минат неколцина велосиПЕДИстчета с ранички на нежните си гръбчета и забити слушалки в ушетата, я не. Но иначе, вдишват интензивно онуй, излизащо от едва движещите се и спиращи коли. НЕНУЖНА ПЪТЕКА, ТРОВЕЩА КЕЛЕШИТЕ С ВЕЛОСИПЕДИ. МАХНЕТЕ Я! ПФУ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай завалията!

  14 Ное 2023 21:32ч.

  Драма получаеться какая то. Цяла България тръпне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи